Гугъл ми иска по 5 долара на клик, за да ми активира реклама

dmb

New Member
Здравейте,

Гугъл нещо не иска да ми взима парите за реклама. Регнах се в Adwords и вкарах 10 долара за тест. Зададох няколко ключови думи и сложих минималната ставка, която ми посочи системата за тях - 4 цента. Рекламите тръгнаха, но имаше ниска кликаемост. Нещо от типа на 1000 импресии 1 клик. Това доведе до срив в някакво качество на ключовите думи и сега Гугъл ми иска по 5 долара на клик, за да ми активира рекламата. То е ясно, че няма да му ги дам, ама тия хора не искат ли парите ми? Как може такива цени. И най-странното е, че и нови ключови думи да дам, пак ми бумка някакви космически изисквания от типа на 1 долар на клик или нещо такова. Всичко което ви казвам е за реклама на български език и на български сайт. Може ли някой да ме "светне" какво става и мога ли да пусна реклама на разумна цена в Гугъл?
 
ами Adwords не е обикновено PPC и за него се прави оптмизация ( на адовете и лендинг пеиджовете)

В тази тема има едно заглавие (направих го с червено) и отдолу два линка за Quality Score
http://www.predpriemach.com/viewtopic.php?t=2
 
От: Гугъл ми иска по 5 долара на клик, за да ми активира реклама

Можеш естествено. Ако зададеш повече ключови думи на не чак толкова конкурентна тематика (т.е. на тематика където не се рекламира чак толкова), то и цената за клик ще е по-ниска. Ако пък намалиш ограниченията за територия и не рекламираш само в изброени сайтове, то цената пада още повече. Така със 100лв за ден съм купувал над 10млн импресии и с тях около 10хил кликове.
С $10 ме съмнява да стигнеш далече.
А между другото ми е интересно как си успял да вкараш само $10, след като минималното изискване за плащане поне в български лв е 20лв.

П.П.:
Темата май е яко стара, но просто не се сдържах.
 
Последно редактирано:

Горе