ДА върнем Българските букмарк сайтове за линк билдинг

azsum

Active Member
Здравейте Колеги

издирвам собственика на Български букмарк сайтове, защото тези познати може бина всички сайтове, не работатят , искам да ги възобновя, за да може да споделяме безплано линкове отново

linkovete.com
cenbg.com
ezitura.com
elada.info/
po-taka.com
и други...

бяха добра помощ при линк билдинга, но за съжаление не се подържат и мното от тях не работят, опитах се да намеря контакти, но не успях, затова ще помоля всички съфорумци които има някаква идея кои е подържал тази саитове или др. подобни букмарк, да помогне за да направим връзка със собсвениците, да видим какви са им намеренията, ако са съгласни бих ги купил за символична цена, за да може да върнем ( Live ) и всички да добавяме линкове безплатно

Ще съм благодарен на всеки който помогне с някаква информацията

Възтановеновени и обновени социалки :
https://interesni.net ( много добре се представя )
https://www.rssbg.net ( много добре се представя )
https://vlez.in
https://uhaaa.net
https://twist.bg
https://relacia.com ( много добре се представя )
https://www.share-bg.eu
https://bghot.net ( много добре се представя )
https://sports-bg.com

https://today-bg.info
https://web-lookup.com
https://bgpage.eu
https://start-bulgaria.com
https://www.temaonline.bg ( нов )
https://lubimi.com ( една от най-старите с доста добри показатели все още ... )
https://trips-in.eu ( нов )
http://link4e.com ( нов )

ще има и още....
 
Последно редактирано:

eINFO.BG

Active Member
elada.info/ се продаваше тук преди месеци за 600лв, май го купиха. За жалост не работи правилно. Аз също търсих някакви връзки за подобни сайтове, но греда.
 

Blinky

Owner
Повечето умряха. Трудно за монетеризиране и определено не си заслужава да се поддържа. И ние бяхме направили нещо подобно, но го разкарахме много отдавана. Иначе трупаше и генерираше страници за страх. Всеки пост, таг, профил и какво то се сетите беше страница и излизаше си, ако съответно е силен сайта. ;)

Тази тенденция май много бързо дойде и отмина с този тип сайтове. Имаше един голям лидер, Digg, който в момента е нещо друго. Но беше май най най. За бг това бяха ДАО, Пирон.бг - на Инвестор.бг, Свежо.бг, и всичко друго:

dao.bg
predpriemach.net
bgbox.info
hubavden.com
relacia.com
piron.bg
zdravei.net
ezitura.com
publikuvai.net
net.receptite.info
piron.bg
griji.com
it.linkovete.com
ezotera.info
vqra.net
vajni.net
uhaaa.net
diggbg.com
feedscraft.com
renebu.com
pernikonline.com
trohi.com
rezil.info
novinitednes.com
spodeli.com
ka4i.com
nakafe.net
bghot.net
kliukari.com
bgseo.net
novoto.net
web-bg.com
izbrano.com
favzy.com
kafe7.com
letovnik.com
agrosaveti.com
pipe.bg
lubimi.com
namama.net
futbolna-mreja.com
mamaiaz.com
moiat.com
turizmo.eu
dobavi.com
bg.eco.netvibes.com
svejo.net
qko.be
igraigri.net
dobavi.stroitelbg.com
flirtovete.com
markirai.com
bg-avto.com
bg-portal.com
links.vmrejata.info
lekarbg.com/novo
zdravets.net
vijme.eu
pogledni.com
vfilmi.com
 

azsum

Active Member
@Blinky благодаря за гледната точка и изброяването на всички социаки, не търся монетизация, няма да слагам реклами,
ясно ми е всичко с поддръжката и хостинга, аз искам да пробвам за последно да вдигна 10 домейна, ако има смисъл и резултат в seo естество, може да продължа с повече и т.н, но последен опит от който ще се възползваме всички, ако може да помогнете с контакти да собственици на някой от тези домейни, ще съм благодарен,мисля си че все ще съберем 10 сайта :)
 

Blinky

Owner
Според мен никой не ги поддържа. Следователно никой няма да си прави труда да си остави детайли, за да се свържат с него и да го занимават с този му сайт. ;)

Но е добра инициатива да се открият собствениците на някои, по възможност големите, за да има опция и там за изграждане на връзки. :)

@TaloV , може да има идея за някой от домейните, аз лично съм изгубил следите откакто останаха в историята.
 

azsum

Active Member
питах го @TaloV и той каза че не знае, така че се надявам някой друг колега от форума да помогне с информация
 

w-seo

Active Member
Qko.be беше наш, но го продадохме, после стана ххх сайт, и сега не е наличен, иначе бихме го върнали отново в играта :)
 

bgtifo

Well-Known Member
Към актуалния момент няма почти никакви ресурси за линк билдинг в България... няма читави директории, директории за статии, букмарк сайтове, та даже и сайтове за обяви даващи dofollow линк. Така нареченият гест блогинг пък е абсолютен мираж у нас, всички предлагащи гест блогинг искат пари, но не това е идеята на начинанието, както знаят по-сериозните хора, които пишат във форума. Ако се опитате да пишете на собственици на блогове да Ви пуснат статия с линк, която да им носи трафик и да е интересна, веднага ви предлагат оферта. Общо взето това, което сте гледали за линк билдинга в Youtube у нас е неприложимо.

Аз преди време бях тръгнал да правя списък с директории за статиия в България (актуален), но открих не повече от 10-тина директории, които все още работят. Чудя се на собствениците им, каква им е изгодата да ги поддържат, но явно имат намерение да ги направят платени, защото аз не виждам алтернатива за монетизиране, както спомена @Blinky.

Повечето SEO фирми си правят PBN-и, за да публикуват статии с линк за клиентите си. За целта обаче се инвестират много пари в хостинги, авторитетни домейни и качествено тематично съдържание. За да обобщя, ще напиша, че линк билдинга в България е много скъп лукс, който не всеки може да си позволи.
 

azsum

Active Member
@bgtifo да прав си, всичко се заряза, аз също търся безплатни ресурси за линкбилдинг, доста години го мислег и затова реших сам да подема инициативата да възтановя поне до колкото е възможно букмарк сайтове, ще взема около 10/12 домейна, взех 10 шерет хостинга да са на разллини ип та, за начало е това, ако има полза ще увеличавам, всички ще може да добавяте линкове, до седмица ще споделя сайтовете ( сигурно ще е отделна тема ) , мислях го и за обяви, но таб ще отнеме доста повече ресурси за сървари, защото има снимки
 

bgtifo

Well-Known Member
@bgtifo да прав си, всичко се заряза, аз също търся безплатни ресурси за линкбилдинг, доста години го мислег и затова реших сам да подема инициативата да възтановя поне до колкото е възможно букмарк сайтове, ще взема около 10/12 домейна, взех 10 шерет хостинга да са на разллини ип та, за начало е това, ако има полза ще увеличавам, всички ще може да добавяте линкове, до седмица ще споделя сайтовете ( сигурно ще е отделна тема ) , мислях го и за обяви, но таб ще отнеме доста повече ресурси за сървари, защото има снимки
Това е достойно за уважение. Успех!
 

Blinky

Owner
@Blinky тази социалка не ли ваша : predpriemach.net
Да, ама както споменах е пълно бъхтене за нищо. :) Много спам, никаква перспектива за монетеризация и развитие. Бг адсеса го знаем. И кой друг луд ще даде пари за такъв тип реклама. :) Аз още се възхищавам на момците, които на пика продадоха Свежо.бг на Нетинфо. Направо се изтеглиха от играта на време. ;)
 

azsum

Active Member
@Blinky аз пак ти казвам, правя го с инициатива, няма да търся монетизация, мога да издържа една година, правя го за да си подпомогна линкбилдинг стrатегията, пък и всички пак да субмитват линкове :)
 

Blinky

Owner
@Blinky аз пак ти казвам, правя го с инициатива, няма да търся монетизация, мога да издържа една година, правя го за да си подпомогна линкбилдинг стrатегията, пък и всички пак да субмитват линкове :)
Да, прочетох още в началото. Само ти казвам, че ще си имаш работа по него. И то най-вече със спама. ;) Точно това събмитване на линкове в началото е супер, с малко тагове се правят чудеса за излизане за лонг тейли, но в един момент идват братята руснаци и индийци. Да те подготвя за това от сега. :)
 

freelancer

Well-Known Member
Като човек, имал личен опит с такъв сайт, смея да заявя, че 95% от подаваното от потребители съдържание е тотален sh*t, което губи адски много време на администратора, за да съумее да поддържа някакво що-годе прилично качество.
Така че съвсем логично тези сайтове или умират, или се публикува по-трудно в тях (приемат само доказани автори), или стават платени.
 

bgtifo

Well-Known Member
еми така е в нета, спамъри да искаш, кога ли не сме се борили с тях :)
Моят съвет е да ги направиш блогове с по няколко тематики. Защото букмарк сайтовете са линк ферми и не се взимат много на сериозно от Google. Кратко описание от 50 - 100 думи с пльоснат (не знам дали такава се пише) линк не изглежда natural. Ти обаче си решаваш какво да правиш. Хващаш 4 - 5 човека от форума и ги правиш админи да преглеждат редовно и одобрява или неодобряват съдържание. Без да им плащаш! слагаш някакви правила за публикуването и така. Тези 4 - 5 човека трябва да са от старите кучета. Аз предлагам кандидатурата си и догодина мога да инвестирам, в хостинга и домейните някаква сума. Ако се навие и някой друг плащането ще стане по-лесно и безболезнено.
 

azsum

Active Member
@bgtifo да уважавам твоето мнение, но според мен блогове са по-лошо решение, всичко колеги правят това, блогове / пбни който приличат на артикъм директориите, а когато станат масовка, тогава е по-опасно, Бигбрадър не наказва сайтове с беклинкове когато количество е 1 % от цялата линк билдинг стратегия, така че според мен тези сайтове ще са една малка част от стагията на всеки оптимизатор, да не забравяме че разнообразието на линк профила е важно също, колко до спама, имам екип, ще мислим защити и мисля че се справим, това е мойта гледна точка :)
 

bgtifo

Well-Known Member
@bgtifo да уважавам твоето мнение, но според мен блогове са по-лошо решение, всичко колеги правят това, блогове / пбни който приличат на артикъм директориите, а когато станат масовка, тогава е по-опасно, Бигбрадър не наказва сайтове с беклинкове когато количество е 1 % от цялата линк билдинг стратегия, така че според мен тези сайтове ще са една малка част от стагията на всеки оптимизатор, да не забравяме че разнообразието на линк профила е важно също, колко до спама, имам екип, ще мислим защити и мисля че се справим, това е мойта гледна точка :)
Окей това е твоята гледна точка. Сайтовете са твои, така че ти си този, който ще реши как да действа. Аз в практиката си съм сравнявал въздействието на линк от букмарк сайт или директория, с линк от блог или директория за статии. От тази гледна точка мога да кажа, че е много по-добре да се използва линк в качествено съдържание, отколкото да се изстреля в линк ферма, но пак казвам това е само мое мнение.
 

Горе