ДСК-то много "изалчнели"!

От: ДСК-то много "изалчнели"!

Добре, тогава банката защо предлага тази услуга? Нали е незаконно? Нещо противоречие виждам аз.
За 2 фактури на месец няма да си взимам касов апарат :)

А защо в магазините се продават ножове? Нали е незаконно да се ползват ножове за убиване на хора?

Напълно е законно управителят да вземе парите от клиента и да чукне касов бон, след което да отиде в банката и да внесе парите във фирмената сметка. Банката не проверява (не е длъжна) дали управителят е чукнал касов бон или не.

Не ми отговори на подчертания въпрос.

Когато внасяш парите какво пише в документите? Поглеждал ли си в банковото извлечение чие име е написано при вноските? Искат ли ти лична карта или дебитна карта когато внасяш парите? По някакъв начин банката идентифицира ли кой внася парите?

Ако банката не знае кой е внесъл парите, практически няма как от НАП да знаят (те гледат в извлечението от сметката какво пише - ако там не пише името на управителя или пише името на клиента - няма как да те глобят). Тоест може и да ти се размине, ако клиентите ти не те издадат (или не са агенти на НАП под прикритие).

От сайта на Прокредит Банк:

Банкомат за внaсяне и теглене на пари

Зоните за самообслужване на ПроКредит Банк са оборудвани с банкомати за внасяне и теглене на суми в брой. На тях Вие можете по всяко време да внасяте дневните обороти на фирмата си, да захранвате личната си банкова сметка, да теглите суми в брой, да проверявате наличност или да плащате битови си задължения.

Вижте колко е удобно да се работи с устройството на видеото, вдясно на екрана.

1. Мога ли с една карта да внасям на депозитния банкомат по всичките си сметки?
Вие можете да внасяте пари с карта само по сметката, към която е издадена съответната дебитна или кредитна карта.

2. Трябва ли да сортирам парите или машината ще го направи сама?
Не е необходимо да сортирате парите в съоветните номинали, машината сама извършва тези действия. Можете да внасяте банкноти с номинал от 5, 10, 20, 50 и 100 лв. На една операция можете да поставите не повече от 50 броя банкноти. При избор на „Добавяне на още банкноти“ можете да внесете допълнително до 40 бр. банкноти. Общо се приемат до 90 бр. банкноти на транзакция. За извършването на тази операция не дължите такса.

3. Кога ще мога да използвам внесените пари по сметката ми?
Сумата се отразява веднага по банковата Ви сметка и е на Ваше разположение при необходимост.

Тоест онзи, който е внасял банкнотите една по една, не е разбрал, че може да вкара 50 броя наведнъж. И после да повтори операцията колкото пъти желае.

От написаното на сайта на Прокредит Банк става ясно, че трябва да вкараш фирмена дебитна карта, върху която е написано името на управителя. Тоест вкарвайки картата в устройството, управителят на фирмата се идентифицира и в извлечението ще бъде написано името на управителя (или друго лице, което е упълномощено да му бъде издадена фирмена дебитна карта).

За две фактури на месец струва ли си да рискуваш да плащаш глоба? Не е ли по-изгодно да изгубиш някои клиенти (защото няма да искат да плащат с банков превод или на каса в банката) вместо да рискуваш глоба? Разбрахме, че касов апарат не си струва да се купува. Значи и глоба не си струва да се плаща (защото глобата струва повече от касовия апарат).
 
Последно редактирано:
От: ДСК-то много "изалчнели"!

Добре де, в крaйнa сметкa темaтa е зa ДСК, не зa Прокредит, т.е. сегa кaто зaхрaнвaм сметкa и ще ме цaкaт с тaксичкa, тaкa ли?

някои банки позволяват(други не) внасяне на каса по сметка на друго лице със сметка в банката, някои банки не събират такса за това, а явно пак има заговор да се увеличат таксите - сега на касовите операции при внасяне на пари
 
От: ДСК-то много "изалчнели"!

Внасянето на пари при ПроКредит банк продължава да е безплатно, но само при ползване на машина. Ако искаш на каса - плащаш такса.

При избор на банка четете тарифата.
 
От: ДСК-то много "изалчнели"!

Сегa кск е с бaнките, зa фирменa сметкa коя е нaй-добре дa избетa? ДСК позволявa ли внaсяне нa пaри пи фaктурa и колко й е месечнaтa тaксa зa фирмa?
 

Горе