Дали ще стане

Върти ми се една идея от няколко дни в главата и се чудя дали има някакъв потенциал :) Та идеята ми е ... Правя един US блог да кажем на здравна тематика, вкарвам вътре реклами от адсенса и ги карам да излизат само такива на здравна тематика, а там средната цена на клик е около 30-40 кинта.Рекламаирам във ФБ (затворена таргет група) и чакам 2-3 клика дневно със печалби от 20-30 кинта на ден ...

Интересува ме ще мине ли пред Г и дали наистина ще плащат по толкова :) Може и да е смешно, аз незнам нов съм като цяло, така че чакам мнения :
 
Ако кликовете са само от някакъв ограничен брой IP адреси, по някое време със сигурност ще ти баннат адсенс акаунта.
 
От: Дали ще стане

Е защо да са от определени ИП-та,нали ще са от рекламата във ФБ.Като казвам затворена таргет група имам предвид, юзери които харесва дадена тематика, за пример - здраве(2-3 милиона :) ).Няма да са няколко ИП-та,а кажи-речи 100% New Visits/Users.
 
Аз помислих, че в някоя група ще им пускаш линкове :)
 
От: Дали ще стане

аз такова животно клик от 20-30 кинта не съм виждал, може и да има, но ... сайта трябва да ти е супер оптимизиран за адсенса и да се въртят реклами само по скъпите думи
От опит глава не боли, кажи после дали нещо се е получило
 
От: Дали ще стане

Ок :) Започнах да действам, в момента си купувам домейн и съм избрал думи със 20-30 средна цена на клик ... като има резултат ще дам репортче. Вие си дискусирайте и ми помагайте :D
 
От: От: Дали ще стане

аз такова животно клик от 20-30 кинта не съм виждал, може и да има
Провери точно тази дума която съм дал за пример или пък auto insurance и car insurance - там са дори и повече :) Но наистина дали ще ми дадът на мен дори и 10 левчета не се знае :)
 
От: Дали ще стане

Тези 20 30 ще се плащат най-вероятно за супер таргетиран клик, останалите ще са с по-ниска цена.
 
От: Дали ще стане

Е аз ще го правя с точност от тези думи със високия клик (те повечето са фрази).
Сега разгледах темите за уордпрес и попаднах на една CTR Theme, която е оптимизирана максимално за адсенс.
 
А дали и във фейса няма да искат такива суми за клик? Те там не пасат трева. А рекламата все пак ще трябва да е свързана с темата на сайта. Може да не остане много печалба.
 
От: Дали ще стане

Хмм това не съм го проверил, но не мисля че ще излезе повече от 50 цента на клик, а ако излезе повече ще орежа от таргетирането или пък нещо друго ще измисля :)
 
От: Дали ще стане

Е аз ще го правя с точност от тези думи със високия клик (те повечето са фрази).
Сега разгледах темите за уордпрес и попаднах на една CTR Theme, която е оптимизирана максимално за адсенс.

Като казвам таргетиране имам предвид гео таргет. Примерно ти трябва клик от село Камарци за да ти даде 30, ако ти цъкат от Каспичан цената ще е по-малка, колкото по-голям е града толкова по-малка е цената. Относно темите внимавай с безплатните, някъде имаше даже тема какво може да ти се случи от такива теми.
 
Има един плъгин, TAC, пускай го да ти проверява темите дали няма нещо нередно в тях.
 
От: Дали ще стане

OK, мерси за съвртите сега ще го дръпна този плъгин :) Как да разбера от кое "село" идват силните кликове ?
 
От: Дали ще стане

Успех:) Малко оффтопик, но кой е плъгина за проверка на темите?
 
От: Дали ще стане

Не съм 100% сигурен но цените които ги гледате в Адуорда си мисля че се отнасят за рекламите около серпа - Мисля си че рекламите в сайтовете са с доста по тънки цени.
Това дето си го намислил е стара идея и е последната стъпка преди откриването на перпетуум мобилето :)
 
От: Дали ще стане

mantaman е прав за цените, които ти показва в адвурдс тула са завишени.
 
От: Дали ще стане

Абе и аз си мисля, че са завишени цените, но все пак ще пробвам да видя как стоят нещата с тея високо платени ключови думи.Направих снощи сайта и сега ще попиша малко, да има някакво уникално съдържание все пак :)
 
От: Дали ще стане

Тези реклами са скъпи защото има няколко фирми които рекламират и много малко търсения - кликове по тази тематика - дори и схемата да проработи веднага ще се набиеш на очи и в най добрият случай ще ти резнат само сайта а не целият акаунт. Ако все пак си решил да го правиш го прави разумно тоест рекламите във ФБ ги пускай с малък бюджет на ден за по дълъг период и ако направиш някой скъп клик по добре тази седмица не пускай повече реклами - също така не слагай Аналитикс на сайта.
 

Горе