Деградацията на младите родители в България

W

w-seo

Guest
Скъпи приятели, подготвихме един интересен материал и искаме и Вашето мнение!
Става въпрос за това, че сме свидетели на много семейства, при които и бащата и майката са принудени да емигрират, дори в различни страни, с цел да се справят със заемите си и да може детето да има по-добро бъдеще.
Целият материал по тази тема, можете да прочетете тук...
Молбата ни е да се включите и Вие и да дадете мнение по този проблем и как виждате, че ще се преборим с тази "катастрофа".
Благодаря Ви предварително ...
 
Скоро не бях чел нещо толкова безсмислено. Не всичко е пари. Нямате никакво право като медия да определяте кой и кога да има деца.
 
Освен това, деградацията не е в родителите дето се чудят как да изгледат що-годе детето си, колко да не събира фасове по улицата, а в мега ултра измислените доходи в нашата "европейска" държавица

И само ский как сте го написали - "с цел да се справят със заемите си.." е пак те виновни естествено :)
 
С тия изтърканяци ходи да се визираш в някоя детска градина. Ако имаш и можеш най-главното да кажеш нещо смислено по темата - пиши, ако не гушвай възглавницата сЪсЕ вискито ииии ЖМИ ГРАДО И СИГАНИТЕ РУПАТ ДЖАНКИ :p
 
Просто друг аспект на проблема с емиграцията. Нищо ново не сте написали. Пак се обсъждат някакви симптоми без да се предлагат смислени решения - спрете да правите деца, за да не ви се налага да емигрирате.

Освен това, деградацията не е в родителите дето се чудят как да изгледат що-годе детето си, колко да не събира фасове по улицата, а в мега ултра измислените доходи в нашата "европейска" държавица

В България има достатъчно начини за постигане на добри доходи, това че ни мързи да мислим е отделен въпрос. Знаем, че сме много добри в 'блъскането', само че тук няма кой да дава 2500лв. на някой да мята кашони по цял ден. За жалост, няма и кой да учи. Има доста паплач, които и за носачи не стават. Даже един тъп английски не искат да научат, само това ти увеличава шансовете за успех многократно.

Родителите по-скоро трябва да вложат повечко време във възпитанието на дечицата. Вместо това се купуват таблети и нови телефони през 2 месеца, за да не останат случайно по-малко тъпи от другите. Как очаквате някой, който винаги е имал каквото си поиска, да оцени нещо някога?

Има все повече дебилчета, които си мислят, че някой им е длъжен за нещо и очакват да стоят на бюро и да вземат 'хиляа и пестин леа' за скролване във фейсчето. И тук наскоро имаше един такъв герой с претенции, обратнопропорционални на възможностите.
 
Точно в това е проблема, че тук си имаме от много години "стандарт на кибика" и това повлича всичко останало. В бг-фирмите дори да си ултра деен, работещ, креативен и прочие, оставаш винаги на нивото на кибика - шуробаджанака. За това колкото и да искаш да работиш, няма как да го направиш у нас, говорим конкретно за пазара на труда. Прунуден си или да поемеш нещата в свои ръце - работейки за себе си, но рискувайки, или да търсиш пазар на труда си извън страната. За това всичко що смята, че може да постигне повече и цени трудът си, заминава за чужбина, просто защото тук не само няма да си осигури приличен доход, ами е принуден да падне на нивото на кибиците. За това няма развитие в нито една сфера в бг, няма и да има, тук още от комунизма са заложени "стандартите на кибика" и никога нищо няма да се промени.
 
Това е държавна политика , някак си те настройват да си биеш камшика на запад, а там о чудо миеш кенфи, задници на стари лелки и чочовци, миеш чинии, разнасяш вестници, абе като цяло работиш няй-тежката работа за да искараш малко пари(а те не са всичко), живееш в комуни за да можеш да си платиш наема, защото там наема не е 200 евро, а с една нула отзад примерно, а ти толкова изкарваш.
Излизайки зад граница ти изведнъж ставаш по-културен, по-вежлив, не хвърляш боклук където ти падне, ставаш по-работлив, спазваш законите, не караш с 200, спираш на пешеходни пътеки.

Истината е, че и в България могат да се изкарват добри пари да, ако не ВЪВ, от България и доказателзтво са повечето от хората във форума тук.
Да си седиш пред компа да си пиеш 30 годишното уиски:) и да изкарваш кинти, събота и неделя да се хванеш да отидеш на село, да се събереш с приятели от детството, да ударите по една рИкия и да си спомните младините, това е в идеалния случай, проблема е обаче е че като отидеш там повечето от старите хора са заминали за онзи свят, а приятелите ти на запад, цигани вършеят тук там по изотавените къщи и висят на социални пред кръчмите, идилия от всякъде.

Но като че ли на държавата това и харесва и не прави нищо това да се промени, не знам каква е целта, може би това един от новите начини за водене на война, може би тези които ни управляват са марионетки които защитават чужди интереси и целта е да се изсели Българина, а там където почти няма Българи вече може да не е и България все пак хорат правят държавата.

Така, че хората според мен не трябва да се зомбират от това което им плещят по медиите, а да станат по-претприемчиви в собствената си държава и да се борият и отстояват правата си, това е начина няма друг, най-лесно е да си биеш камшика и в един момент, като се обърнеш да няма вече държава, тоест родина в която да се завърнеш на старини или поне да се води България, но в нея да няма Българи и като дойдеш да се чувстваш като чужденец в собствената си родина.

Разбира се аз съм отимист и не мисля, че ще се стигне до там, напротив, според мен ще има вълна на голямото завръщане и то скоро:)
 
Да, държавата в лицето на управниците нищо няма да направи. Мисля, че многократно сме се убеждавали в това. Но и няма нужда. Всички трябва да гледат себе си и да се стараят да са по-добри в това, което правят и да изграждат специализирани умения. Тук има огромно количество недоразвити ниши без конкуренция, които чакат някой да се захване с тях.

И да, естествено че ще се рискува, това е в основата на предприемачеството. Няма голяма печалба без риск. Всички, които си мислят, че рутинната работа в някоя фабрика, банка или голямо предприятие е сигурна - виждал съм за няколко дни как всичко се срива и голямо количество хора остават без работа и с 2 заплати назад. Така че, трябва всички да се замислим дали искаме съдбата ни да е в нечии чужди ръце или да поемем отговорност и да решим проблемите си.

Иначе наистина и на мен ми се струва, че все повече хора се осъзнават и тенденцията е нещата да стават по-добре. Само че постоянното оплакване на всички (понеже е супер лесно само да мрънкаш, вместо да свършиш нещо), както и преобладаващото количесто негативизъм в медиите скапват настроението и желанието на хората да се занимават с каквото и да било.
 

Горе