Това е държавна политика , някак си те настройват да си биеш камшика на запад, а там о чудо миеш кенфи, задници на стари лелки и чочовци, миеш чинии, разнасяш вестници, абе като цяло работиш няй-тежката работа за да искараш малко пари(а те не са всичко), живееш в комуни за да можеш да си платиш наема, защото там наема не е 200 евро, а с една нула отзад примерно, а ти толкова изкарваш.
Излизайки зад граница ти изведнъж ставаш по-културен, по-вежлив, не хвърляш боклук където ти падне, ставаш по-работлив, спазваш законите, не караш с 200, спираш на пешеходни пътеки.
Истината е, че и в България могат да се изкарват добри пари да, ако не ВЪВ, от България и доказателзтво са повечето от хората във форума тук.
Да си седиш пред компа да си пиеш 30 годишното уиски

и да изкарваш кинти, събота и неделя да се хванеш да отидеш на село, да се събереш с приятели от детството, да ударите по една рИкия и да си спомните младините, това е в идеалния случай, проблема е обаче е че като отидеш там повечето от старите хора са заминали за онзи свят, а приятелите ти на запад, цигани вършеят тук там по изотавените къщи и висят на социални пред кръчмите, идилия от всякъде.
Но като че ли на държавата това и харесва и не прави нищо това да се промени, не знам каква е целта, може би това един от новите начини за водене на война, може би тези които ни управляват са марионетки които защитават чужди интереси и целта е да се изсели Българина, а там където почти няма Българи вече може да не е и България все пак хорат правят държавата.
Така, че хората според мен не трябва да се зомбират от това което им плещят по медиите, а да станат по-претприемчиви в собствената си държава и да се борият и отстояват правата си, това е начина няма друг, най-лесно е да си биеш камшика и в един момент, като се обърнеш да няма вече държава, тоест родина в която да се завърнеш на старини или поне да се води България, но в нея да няма Българи и като дойдеш да се чувстваш като чужденец в собствената си родина.
Разбира се аз съм отимист и не мисля, че ще се стигне до там, напротив, според мен ще има вълна на голямото завръщане и то скоро