Деклариране на данъци за частно лице

Inaccessible

New Member
Здравейте! От една година продавам детски роклички във фейсбук , за миналата година имам общо 1500лв от Спиди и Еконт, след като си взех ПИК и проверих в сайта на НАП ми излиза, че трябва да платя малко над 200лв. Мислех да направя фирма, защото нещата се разрастват, но трябва да си плащам осигуровки, от който нямам нужда тъй като живея и работя в чужбина. Как да процедирам? Да си карам както до сега пращам и после плащам данъка, на човека който ми ги носи на куриери или?
 
А как реално практикуваш търговия без юридическо лице? Може ли повече информация. Ако се осигуряваш на друго място, дори и в бг на максималното, не дължиш осигуровки, дори с фирма. За чужбина не знам, но тук, ако те осигуряват от две места, а на едното на максималната, като собственик на фирма не дължиш осигуровки. Но според мен, и други нека споделят, фирмата при упражняване на търговията ще ти стане задължителна, особено при разрастващи се обороти, а и те клиентите не питата ли? Не си ли си търсят фактури, касови бележки, адрес, контакти, към който да се обърнат, ако се стигне до там.
 
отметни, че са лични вещи и няма да плащаш нищо, но ако пратките са едни и същи може да ти направят проблем

вече като почнеш да правиш повече пари задължително фирма
 
Бреей дори за 1500 лв. оборот ли излиза вече?
излиза каква сума си взел от наложен, миналата година имах 10 лева от еконт, но това не значи че плащаш данък
 
И ти излиза в декларацията, че си взел 10 лева автоматично попълнено?
 
И ти излиза в декларацията, че си взел 10 лева автоматично попълнено?
мда

куриерските фирми от няколко години подават към нап наложените
 
Бреей дори за 1500 лв. оборот ли излиза вече?
Жена ми спечели ваучер за покупки на стойност 300 лв. от Лидъл есента, и за възстановяването на 600 лв. данъци за дете тази година и приспаднаха няколко лв. Провери си с ПИК в НАП и ваучера се виждаше като други приходи/доходи.
 
Не може ли да си пращам, на следващата година да си подавам декларацията, да си платя данъка 15% и да не отварям фирма?
 
Не може ли да си пращам, на следващата година да си подавам декларацията, да си платя данъка 15% и да не отварям фирма?
Това са въпроси, които могат да бъдат зададени само към счетоводител, който види всички данни за извършваните дейности. Другото е много рисково. Дори и да ти кажем нещо може да те подведем много сериозно, защото не знаем всички подробности и не сме счетоводители. Еднократната консултация ще излезе 100на лева, но ще спести много главоболия после.
 
Бреей дори за 1500 лв. оборот ли излиза вече?
Излизат някакви такива, да. Моя приятелка я привикаха за едни 500 с наложен платеж и един и същ продукт. Малко далаверската, ама ги ловят вече. Не за друго, но я търпяха година две и в данъчната декларация няма никой и ела, че ми трябваш. ;)
 

Горе