Добавка за перформънс тестване на Wordpress

metaverse

Well-Known Member
Това е малък проект, който нахвърлях за няколко часа.

Накратко трябваше ми плъгин, с който да тествам перформънс на сайтове при различни хостинг компании, тестовете да са детерминистични и да имам пълен контрол над него. Както обикновено наличните решения не ми харесват.

Засега можете да го намерите тук: https://github.com/nettingale/nettingale-benchmark

Всичко е правено от ИИ без да съм се заигравал. Лого, банер, икона, код. Т.е. ще тестваме дали ще бъде приет от wordpress.org и колко време ще отнеме. От колеги знам, че не би трябвало да е проблем. ;)

В репото има част от конфигурацията за ИИ.

Ако мине гладко ще обявя още 5-6 плъгина, които съм направил. Идеята е:
- пайплайните за проверки да хващат възможно най-много проблеми за по-голям шанс за одобрение.
- да не се занимавам ръчно да проверявам и събмитвам към wordpress.org
- да имам готов, одобрен темплейт и процес на разработка, които да се използват за основа за да делегирам работата към някой.

Тествано на t4g.medium, където товари около 50%. Би трябвало да работи при всеки приличен хостинг, защото изисква единствено GD (засега).

Резултатите от шота са от M3 Pro Max.

Screenshot 2025-10-28 at 20.57.56.png
Screenshot 2025-10-28 at 20.57.14.pngScreenshot 2025-10-28 at 20.57.06.png

Бате, нещо такова можеш ли да направиш.

Както се вика за лична употреба :D

Мога ама защо?

Нямам за цел да дебъгвам, а да следя преформънс на около 1,000 компании. Една от другите добавки е за мониторинг от 300+ точки. Няколко навързани продукта са.

Понеже ме мързеше да правя темплейт, който да разхвърлям из всички акаунти реших да си сглобя плъгин, който сравнително детерминистично да сийдва данните, с които ще тествам и в същото време да измеря как се държи хоста.

Мога ама защо?

Нямам за цел да дебъгвам, а да следя преформънс на около 1,000 компании. Една от другите добавки е за мониторинг от 300+ точки. Няколко навързани продукта са.

Понеже ме мързеше да правя темплейт, който да разхвърлям из всички акаунти реших да си сглобя плъгин, който сравнително детерминистично да сийдва данните, с които ще тествам и в същото време да измеря как се държи хоста.
Просто не съм виждал по-добра за момента алтернатива на този плъгин.

Олег има подобен, който още развива:

Много показателно са за това кое товари сайта, кои ресурси не му достигнат на даден план и най-вече къде да се пипа за оптимизацията му.

Може някой друг да го подхване. С ИИ е супер лесно.

Гледам, че плъгина на Олег също е писан с ИИ. :)
Да, според мен доста е ползвал ИИ. Но крайния продукт е добър. От известно време си е официално качен в WP библиотеката.

Просто не съм виждал по-добра за момента алтернатива на този плъгин.

Олег има подобен, който още развива:

Много показателно са за това кое товари сайта, кои ресурси не му достигнат на даден план и най-вече къде да се пипа за оптимизацията му.
Банко удари дъното, на олег путката дето не знае даже синтаксиа на РНР тръгнал да му хвали плъгина.
Това да си плюеш на бизнеса и публикуваш подобно нещо само ти може да го направиш.

Банко удари дъното, на олег путката дето не знае даже синтаксиа на РНР тръгнал да му хвали плъгина.
Това да си плюеш на бизнеса и публикуваш подобно нещо само ти може да го направиш.
Много умно, да видим нещо твое?
За разлика от теб се радвам на постиженията на хората. А кой какво дъно е ударил, хората ще прочета по изказите ни. ;)

Много умно, да видим нещо твое?
За разлика от теб се радвам на постиженията на хората. А кой какво дъно е ударил, хората ще прочета по изказите ни. ;)

Остави го. Той дава €40,000 за ISO 27001. :)

В същото време без консултантски маркъп с таксите ISO 27001 е не повече от €2-3к, а с малко повече акъл/контакти може да минеш и за €600-€700.

Остави го. Той дава €40,000 за ISO 27001. :)

В същото време без консултантски маркъп с таксите ISO 27001 е не повече от €2-3к, а с малко повече акъл/контакти може да минеш и за €600-€700.
От ден на ден все по големи глупости се пишат във форума, знае не знае мята цифри и другите балами лайкват.

Горе