Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

weber

New Member
Понеже добавянето на бг сайтове (за eng незнам как е) в DMOZ е мисия невъзможна, реших да потърся включване в директорията срещу съответно заплащане. Ако тук има някакви редактори за тази секция, нека ми пишат на ЛС или [email protected], за да обсъдим как стоят нещата. Разбира се, всичко си остава строго конфиденциално.
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Ако дадеш повече от 5лв за да те включат да знаеш че си се прецакал
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Ако има някой, да драсне и на мен
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

...всъщност не знам дали има човек, който може да гарантира за сигурно включване...но все пак, ако има - и аз съм на опашката за включване - да драсне и на мен :)
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Ако дадеш повече от 5лв за да те включат да знаеш че си се прецакал

Мисля, че все още dmoz има огромен авторитет пред гугъл ако не като нещо друго, то като PR8 уеб директория. Дай някакви реални резултати, които твърдят обратното. Разбира се, очаква се редакторите предварително да прегледат въпросния сайт и да отговорят, дали може да се добави там, след което се заплаща и редактора си свършва работата.
 
От: Re: От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Е един петак не е фатален :?

Абе той не е фатален, но надали някой ще се занимава за 5 лв. Нека да излезе някой редактор пък ще се договорим някак си :) Засега такъв обаче няма...
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

За България не знам как е, но за чужбината ако добре си опишеш сайта без грандомански простотии, за няколко месеца си вътре. Нямам наблюдение за всичките категории, де.
За съжаление не забелязвам да има голямо значение за търсачките дали си листнат там.
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Май редакторите в dmoz са като чудовището от Лох Нес - всички са чували за тях, но никой не ги е виждал :)
Не е така... аз познавам точно 2-ма :) ,но не отговарят за тази категория :)
 
От: От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Значение като какво? PR, SERP или директен трафик?
Нито едно от посочените.
Всъщност, каквото и да посочиш освен загуба на време и нерви няма да е вярно.
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Не е така... аз познавам точно 2-ма :) ,но не отговарят за тази категория :)

Може да искат да помогнат на някой от желаещите по-горе или пък да познават някой за тази категория... Ако пък някой от редакторите чете, но се скатава поне да пише защо не е съгласен на подобна услуга!
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Преди почти три години когато започнах да се чета форума и пуснах един магазин всички големи сайтове в нишата бяха на по няколко години с ПР от 3 нагоре и почти всичките бяха в ДОМОЗ - явно по онези времена когато те са стартирали още е имало пилот в самолета.

Пуснах заявка да ме регистрират и мене - въобще не ми отбелязаха между живите викам си това сигурно щото съм нов сайт и за това - преждевременно в рамките на няколко месеца ги прескочих всичките със се големият им ПР и регистрацията им в ДОМОЗ - като направих една година реших пак да се пробвам - пак пуснах заявка - вече като лидер в нишата и пак нищо - Изводът за мен е че ако регистрацията в ДОМОЗ някога е имала каквото и да е значение е било толкова отдавна че само легенди се чуват за това.
 
Аз даже не знам на какво мнение да бъда. :)

От една страна това е продукт на Google, както се вика негово бебче и едиторите вътре гледат уж за качеството на сайтовете, но последно време на съм чувал за някой одобрен. От друга страна Google много следи колко е тръстед една директория, с какво се пълни, колко често се ъпдейтва и прочие. За това и аз поддържам мнението, че не е толкова от значение вече. Ако някога е била с голяма тежест, в момента не е така. Да, хубаво е да ви присъства сайта там, но няма да си избиеш семейството, за да влезеш там. :) Събмитваш веднъж, ако не стане - здраве да е. НО много внимателно се почита на какво трябва да отговаряш, защото съм виждал и терикатщини. :)

Едно време се пробвах за единтор, тъй като намирах време да попреглеждам тук таме. Но явно нещо не съм много ариец за там, и сега съм благодарен. Имаме няколко едитора тук, не си спомням кои бяха, но те са готини и определено се справят с категориите си, естествено когато намират време за това. Но като цяло и тях не можем да ги виним, защото са на доброволни начела тези редакции. Никой не им плаща, не ги поощрява, нищо. За това и това може да се вземе под внимание.

По добре плати за един силен PR някъде. :) Но това е само лично мнение.
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

С БГ редакторите е умряла работа....е зависи в коя ниша са. Специално за ниша строителство който е редактор нищо не става от него.
Имам сайт на 5 години, от 4 години е на първа или втора позиция по няколко думи, добър трафик...и три пъти подавам за включване....от умрял писмо очаквам.
За това от година изобщо не мисля за DMOZ България....само за чужбина съм се съсредоточил.
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Показват признаци на живот (някакви). Реших, че като не ми одобряват сайтовете, поне да направя нещо аз по тоя повод. Та преди време кандидатствах за редактор на категория с 20 сайта вътре. До 2 часа! получих отговор с редакторски! коментар, че категорията била прекалено голяма за начинаещ редактор :lol:, да си избера друга и да кандидатствам пак. Избрах си категория с 4 сайта. Ни вопъл, ни стон... дали не съм избрал прекалено малка тоя път:D?

А сайт одобрен не съм чувал за България да има скоро, поне в моята ниша. Та аз съм се отказал вече, да се надявам на одобрение за каквото и да било. Да правят каквото си искат :)
 
Форумът имаше късмета да бъде одобрен още преди 3-4 години, но май е към 4, когато директорията се редактираше от съвестни и работливи редактори за всяка категория. Даже си спомням, че се запознах е този, който бе одобрил Предприемач и лично му стиснах ръката. Спомням си, че седяхме на една маса - стол до стол, не знам какъв беше повода, но Оги каза, ето това е човекът, който си одобри в DMOZ. Готини спомени.

А пък преди 2-3 години се опитвах да кандидатствам, абе направи си кандидатствах за модератор в една БГ секция, забравих коя, но май беше Бизнес, защото смятах, че ще мога да помогна на много онлайн предприемачи пишещи за интерне бизнеса и за бизнеса като цяло. Нямах лични облаги, защото форума вече беше листнат, но това ми отговориха, че имам интерес поради причината с облагата. И така и така нищо не стана. Исках и да си го впиша в професионалното му CV, защото за мен беше голяма работа. :)
 
От: Добавяне на сайт в DMOZ срещу заплащане?

Аз също кандидатствах преди няколко години, но в крайна сметка не получих никакъв отговор. Явно имат твърде много редактори, които само имат акаунт, но нищо не правят. Незнам само защо не се чистят от неактивни редактори и на тяхно място не взимат хора, които биха били полезни за директорията. Това кара доста хора да се отдръпнат.
 

Горе