Добре ли се развива този сайт?

n.a.09

New Member
Преди точно една година направих блог чрез blogger, следвайки съветите от този сайт. Блогът по онова време получаваше 1,2 посещения на ден колкото и да се занимавах с него, и след месец се отказах от него без да го трия. Преди около месец обаче се досетих за него и погледнах как се развива, имах около 8500 посещения като повечето от тях бяха от близките 2,3 месеца, имах 5 последователя и получавах до 20 посещения на ден, наистина това беше най-голямото ми постижение досега в тази област.

Изненадах се и започнах да се занимавам пак с него и след около 20 дни вече имам 9380 посешения, и между 25 и 60 посещения на ден, като предимно са около 40. Също така забелязах че имам реклама в горната част и долната част на блога, без да съм искал или позволявал това, пишеше на "ads not by this site", "реклами които не са от този сайт".

Предполагам че това е знак че сайта е успешен, но все пак реших да питам по-опитните хора от мен, защото все пак това е първият ми блог който получава повече от 2,3 на ден. Заслужава ли си да се занимавам повече със този сайт и дали има бъдеще така както е тръгнал. Също така смятам важно да спомена че сайта не е точно статичен но е по скоро информационен и от време на време трябва да се обновява информацията, но има доста неща за които мога да пиша, които са нужни на посетителите. На 15 години съм и не съм твърде запознат със адсенс или подобни неща, така че мисля да не поемам риск като веднага се запиша при тях, искам да бъде стабилен сайта първо. Каквито съвети имате споделете ги.
 
От: Добре ли се развива този сайт?

Зачети се по-обстойно из форума и ще ти станат ясни нещата. Много, много си личи, че нямаш грам опит в тази област, но е нормално, всеки започва като начинаещ. Добре е, че си попаднал на правилното място, всичко което трябва да направиш е да отделиш време и да имаш желание да се развиваш в тази област.
 
От: Добре ли се развива този сайт?

Дай един линк или поне името на блога да го видим, че това нещо не ми е ясно какво е:

Също така забелязах че имам реклама в горната част и долната част на блога, без да съм искал или позволявал това, пишеше на "ads not by this site", "реклами които не са от този сайт".

Може да е нещо от темплейта.

А дали си заслужава, разбира се, че си заслужава, като се има предвид каква е алтернативата за един 15-годишен тинейджър - висене по цял ден във Facebook. И 1 лев да не изкараш от блога (което е почти невъзможно), поне ще си натрупал опит, който може да ти е много полезен за в бъдеще.
 
От: Добре ли се развива този сайт?

мисля да не поемам риск като веднага се запиша при тях

Най-големия и неоправдан риск е да правиш невалидни кликове за AdSense. Твоя блог на какъв език е? Ако е на български ще правиш доста малко стотинки на клик с AdSense, ако е на английски ще ти плащат много повече на клик. Пробвал ли си да си рекламираш постовете в блога във FaceBook, Twitter или plus.google.com? От къде идват посетителите ти?
 
От: Добре ли се развива този сайт?

bgminecraft.blogspot.com (нямам възможност да пускам линкове)
Както виждате на български е, и предимно трафик извличам от хората които играят това.
Всъщност нямам профил в фейсбук и подобните сайтове защото са ми някак безинтересни. Главно трафик извличам от групи във Vbox7 свързани с играта.
Интересно ми е че не отговорихте на основния въпрос, като цяло сайта добре ли върви, знам че винаги си струва да продължаваш независимо от обстоятелствата, но просто искам да знам дали е нормално недоразвит блог да има толкова трафик, защото предишните няколко блога които направих, като единия беше на английски за метъл музика, завършиха много зле като имаше дни без посещения и така цели месеци.
 
Последно редактирано:
От: Добре ли се развива този сайт?

Струва си ако го изтриеш и направиш такъв на английски, иначе не
 
Здравей,
и много се радвам като слушам подобни истории. Може да звучи банално и сухо, но е факт - хубавите неща стават бавно, постепенно и в някои случаи (като този) неочаквано. Вярно е, че го имам и момента на късмет, но къде ли го няма последно време. ;)

Хубаво е също така, че си почнал да се занимаваш с него, а още по-добре е когато си видял, че носи нещо, и това ти е дало един вид стимул да продължиш. Посещенията са добри, все пак говорим за доста зарязан блог и то на блогспот. Казвам го, защото не си взел домейн и хостинг, който да те е обвързал идея повече. Успехи и продължавай все така.
 
От: Добре ли се развива този сайт?

Не съм си купил собствен домейн защото още съм нов и искам да науча първо какво привлича хората, как да пиша статии, дизайн на сайта и т.н. Не искам да се изсилвам сега и да не се окаже че няма никаква печалба от толкова много вложени пари да се откажа от цялата работа. Докато не съм сигурен че това не е добра инвестиция не мисля да харча много пари, пък и трябва да проуча домейните и т.н. Затова предпочитам да влагам труд отколкото пари засега, все пак като се занимавам дали е със или без пари пак научавам нещо.
 
То е така, но инвестицията не е голяма, пък и хоста не го мислиш, защото ползваш техен. Докарай ги до 100 на ден и тогава се замисли за нещо по-сериозно, което може да почнеш да правиш с този блог. Домейнът сега е леко по-лесен за избиране, все пак имаш изграден сайт, набран трафик и тема, която зачекваш на блога. Да, защо никой не го поглежда от тази гледна точка. Ти не влагаш пари, за да се провалиш, а за да успееш, и кой друг курс, училище или семинар ще ти даде знанията, които практиката ще ти донесе. Инвестицията е не само в блога, но и в обучението ти.

Сещам се за един пример, събрали се борда на директорите на една компания, за да уволнят уж техния изпълнителен директор (мисля, че беше той), който е загубил за годината няколко милиона. След като той изслушал всички акционери, изложил неговите виждания за ситуацията им заключил, че не могат да наемете по-добър от него. Те попитали защо. А той съвсем спокойно им казал, че вече никой няма опита, който той има. За да го придобие, трябва да загуби също толкова пари, колкото той е загубил, защото той не ги е загубил защото е иска. :) Логиката ми хареса и наистина има нещо вярно в това. :)
 
Последно редактирано:
От: Добре ли се развива този сайт?

искам да науча първо какво привлича хората
Освен какво ги привлича трябва да научиш и какво ги изпраща... към блога ти.

толкова много вложени пари
За домейн плащаш нищожна сума и то само веднъж в годината. За хостинг разходите са по-големи, но ти хостинг не плащаш, защото си с Blogger.
 

Горе