Добър CMS за ecommerce уеб сайт

fcolor.bg

New Member
Здрасти,

Реших да ви питам това тук, понеже във форума има най-много хора, които правят бизнес в Интернет... тоест имат представа за полезност на приложенията...

Та въпроса ми е - "Какви CMS използвате за сайтовете си?"

За мен отговора е важен, за да наглася по-добре приложенията, които да използват хората. Освен това съм любопитен дали Joomla и Drupal са трайно заседнали в site building-a :)

Поздрави
Димитър
 
wordpress :) Иначе едно фантастико ще е напълно достатъчно за почти всички :) има си и джумла и друпал и ощекуп интересни неща и при $5 на лиценз за сървър е достатъчно евтино :)
 
Да така е, но ми се струва, че ако искаме да правим наистина готини web 2.0 сайтове (без да ползваме web 2.0 като заклинание разбира се) е добре да търсим по-ново поколение CMS.

Аз харесвам доста WordPress защото се развива и съвсем скоро ще могат да се правят (всъщност вече могат) съвсем прилични сериозни сайтове.

Друго което ми харесва е MODx и се радвам, че вече го имаме при нас.
 
И аз давам едно плюсче тук за Wp, има сайтове/блогове, които са на тази основа и се използват с комерсиялна цел. И което е още по-странното - не си личат или нямат нище общо с основния облик на едни блог, ползван като дневник.

Аз лично смятам че Wp е мултифункционален Cms и може да се модерира/третира сперед желанията на собственика му. Естествено ако има по-големи претенции за красотата, уникалноста и функционалността му винаги може да се плати за направата му.:)
 
За ecommerce трябва да се съобразят много неща, за да се избере подходяща CMS система. За сравнително прост сайт за продажби ползвайки PayPal, WP + допълнителен плъгин става. Но за по-сериозен сайт за продажби няма да свърши работа.
 
Аз съм се насочил към teztpattern и смятам да се поусъвършрнствам в него. Не е труден и дава доста възможности. Сравнително лесно можеш да направиш динамичен сайт от всеки готов или собствен темплейт. За е-commerce, нямам идея дали става но мисля че няма проблеми. Честно казано преди около 2-3 седмици когато се чудих кой CMS да избера колебанията ми бяха между textpattern и MODx, и стрелях насляпо.
 
Аз мислеп, че TextPattern e доста добра система. Всъщност обаче екипът я е позарязал и не предлага нито поддръжка, нито изглежда да я разработва много. Хвърлете моля ви едно око на MODx и ми кажете дали ви харесва... ама не на сляпо ;)
 
Това, че се направил CMS е готино. Ако можеш да го напавиш във варинат за ползване от много хора и да го пуснеш свободно, това може да ти донесе доста дивиденти като пари и популярност. За например бих дал donation, за да ползвам нещо хубаво.
 
Аз го сложих MODx тая сутрин, поразцъках малко и мнението ми е, че има красива инсталация, има доста функции и не е лош CMS, ако отделя още малко време да разуча как да адаптирам някой темплейт към него, може да пробвам да си прехвърля някой от сайтовете към MODx.
 
Здравейте,

Горещо препоръчвам Drupal.
Признавам, че не съм екперт в програмиране и не мога да пиша код, затова преди да развия един сайт се бях ориентирал към WP,Joomla и Drupal.
WP, както името му показва си е предимно за блогове, но наистина понякога сайтовете стават толкова неявна адаптация на системата, че не могат да се различат.
За Joomla - добра платформа с невероятно много плъгини. Развива се добре и е адски мощна.
На мен, обаче най-добре ми свърши работа Drupal, понеже при него се започва от нулата и реално човек надгражда. Вярно е, сайта, който направих не е платен и няма количка за ecommerce, но определено може много лесно да стане.
Drupal също така непрекъснато расте и се развива и са много хората, които допринасят ежедневно за развитието му.
Официалния сайт предлага и решение на почти всички възможни проблеми.
Безплатно, лесно и функционално.
 

Горе