Домейна, който регистрирахте днес

Дискусията в 'Домейни' стартирана от dnc, Апр 14, 2015.

 1. kpetrov

  kpetrov Well-Known Member

  Рег.:
  Апр 22, 2015
  Съобщения:
  1,341
  Харесвания:
  168
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Аз не виждам причина да напишете поне за колко цифрена сума става въпрос, за да ти даде някой опитен, отговор.
   
 2. sedo

  sedo Active Member

  Рег.:
  Апр 5, 2012
  Съобщения:
  862
  Харесвания:
  95
  Точки:
  28
  Ако имат сериозен интерес, а ти пък имаш сериозна идея как да го развиеш им кажи 10 пъти по-голяма цена и така, ако стане поне да не те е яд, че не си го развил... Може леко да намалиш в последствие от нея, но като цяло да има смисъл, ако го продадеш :)
  Мда, може да напишеш XXX в долната граница или нещо такова като сума, за да разберем с колко цифри е сумата... тогава може повече хора да напишат съвет или мнение.
  Ако ти предлагат 400 лв... а ти имаш идеи с какво съдържание да го напълниш, откъде да му намериш линкове и после как да изкараш повече за кратко време... няма смисъл да се продава. Но ако досега не си развивал такъв сайт и нямаш идея какво точно ще има на него и откъде ще печелиш, по-добре им го продай.
   
 3. mvmil

  mvmil New Member

  Рег.:
  Февру 4, 2010
  Съобщения:
  20
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  cumon.org
   
 4. kpetrov

  kpetrov Well-Known Member

  Рег.:
  Апр 22, 2015
  Съобщения:
  1,341
  Харесвания:
  168
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  за нищо не става
   
 5. mvmil

  mvmil New Member

  Рег.:
  Февру 4, 2010
  Съобщения:
  20
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  EstiBot appraisal - 1,000 USD
   
 6. mvmil

  mvmil New Member

  Рег.:
  Февру 4, 2010
  Съобщения:
  20
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  По-скоро ще ми е интересно мнението ви за:
  se1l.com
  se2l.com
   
 7. wsar

  wsar Member

  Рег.:
  Ноем 12, 2009
  Съобщения:
  118
  Харесвания:
  19
  Точки:
  18
  Е да, то даже така някак протичат разговорите. Първоначално предложиха едно пък след 2 мейла се промениха нещата. Офертата за момента е в горната част на трицифрените числа, обаче се размисляме, че все още е много рано да се говори за продажба. Според мен през следваща година с наближаването на събитието, вероятно може да получим по-добра оферта. Да прилична е, но пък ако трябва да съм честен не кой знае какво и дори и да се изгуби няма да е такава драма, защото от друга страна домейна наистина го купихме със съвсем друга идея. Дори вече имаме горе-долу ясна визия как да го развием евентуалния сайт. Като съдържание също, дори в момента обсъждаме как да съкратим някои неща, защото не ми се иска да е чак толкова разточително, въпреки, че ще има малко статистики от минали първенства и представяне на някои от по-основните играчи в отборите. Хората обичат да четат ясно и кратко поднесена информация, а не баснословни масиви текст. Инвестиция в изграждането също няма да е кой знае каква. Необходими са малко средства да закупим лицензи за снимките. Сайта ще си го пиша аз с мобилна (респонзив) версия така, че няма да се инвестират средства и в тази посока. Хостинг също има, който така или иначе се плаща. Предвиждаме също да е мултиезичен т.е. Английски, Руски и Български, като това също не е проблем. Т.е. има кой да направи преводите. Колко до рекламата му и основната печалба, тук вече още преговаряме с някои евентуални партньори, обаче е много рано да правим договорки още повече, че все още няма сайт, но имаме идея как да стане, обаче тази част за сега ще я спестя. Имаме и готовност да включим човек, който ще се намира там на място и може да праща снимки, информация или да се срещне с хора ако се наложи. Придвижа се присъствие в социалните мрежи. Всичко това го казвам с идеята, че ние си се кефим на проекта и сме ентусиасти и фенове и като цяло мислехме основно да съчетаем работата с удоволствие. Точно поради тази причина вероятно бихме продали домейна само ако получим наистина добра оферта. Мисля си обаче, че ако някой, който основно се занимава с това и инвестира за следващата година може да си докара добра печалба, пък може и да греша. Точно за това писах тук, за да получа някаква обратна връзка.
   
 8. dnc

  dnc Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 17, 2013
  Съобщения:
  1,252
  Харесвания:
  136
  Точки:
  63
  Аз бих го продал, домейна е с 19 символа, с тире, с година в него и ще бъде забравен веднага след световното....

  П.С колко смяташ, че можете да искарате от него ако има сайт с инфо, ако смяташ че ще направиш 5000лв за един месец по време на световното, търси му толкова...
   
 9. wsar

  wsar Member

  Рег.:
  Ноем 12, 2009
  Съобщения:
  118
  Харесвания:
  19
  Точки:
  18
  Чак 5000к да му търсим ми се струва много оптимистично и нереално. Виж за двойна на сегашната оферта може би бихме го продали. А колкото до това дали ще успеем да изкараме такива пари, честно казано не знам. Ако си пуснем сайта, ще направим каквото трябва пък да става какво ще. Принципно не се предвижда да е само инфо със статистики за световното. Да темата ще се върти основно около това, но ще има статии, информация и други неща свързани с него, така че няма да е само за месец. Друго, което си мисля - ние може и да не изкараме толкова, но примерно ако някой спортен сайт, който по дефолт си има потребители и инвестира може да изкара много повече.

  Иначе да прав си, че името е много специфично и след година ще бъде забравен, но също си мисля, че нещата могат да се доразвият. Например може да се закупи друг домейн, който веднага след края на световното да използва този като трамплин ако набере посещения и тези посещение се пренасочат към новия домейн.
   
  Последно редактирано: Ноем 14, 2017
 10. sedo

  sedo Active Member

  Рег.:
  Апр 5, 2012
  Съобщения:
  862
  Харесвания:
  95
  Точки:
  28
  Най-много ми хареаса, че ще го има на различни езици. От цялата работа смисъл има, ако успеете за привлечете много хора в сайта и да направите бързи пари, че ссетовното е кратко. Според мен след световното посещенията ще спаднат с 95%, трамплин към нов сайт трудно ще стане.
  Все пак ако ще го развивате и не ви се продава не пречи да му искате 5000 лв на тези или на други, които питат, пък ако върже върже.
   
 11. proxy

  proxy New Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  26
  Харесвания:
  15
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  worldcuprussia2018.com се продава в GoDaddy за £457. Цената, която са предложили е добра и по-добре го продайте. Трябва да налеете много пари за съдържание, ако искате сайта да излезе на предни позиции при търсене в Google, а и трудно ще си върнете инвестицията. Сигурен съм, че вече са заети стотици домейни с всякакви вариации на ключовите думи и всякакви разширения, така че нямате кой знае какво предимство с това име от гледна точка на SEO. Отделно всички новинарски и спортни сайтове ще си добавят поддомейни с ключовите думи и ще окупират първите страници в Google.
   
  Sky харесва това.
 12. proxy

  proxy New Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  26
  Харесвания:
  15
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  world-cup-russia2018.com
  този домейн е свободен, който се занимава с продажба на домейни може да го вземе и да пробва да изкара стотина лева, но по-вероятно е да си му остане в колекцията завинаги. След една година ще е непродаваем.
   
 13. sedo

  sedo Active Member

  Рег.:
  Апр 5, 2012
  Съобщения:
  862
  Харесвания:
  95
  Точки:
  28
  Все пак, ако решите да развивате сайта, трябва да го започвате спешно отсега и да се пълни със съдържание, линкове от тук там, да има време да заеме някакви позиции, че то не става за 1 ден.
  Иначе този домейн worldcuprussia2018.com за £457 даже ми харесва повече, не знам защо искат с тире хората, които ви пишат :)
   
 14. wsar

  wsar Member

  Рег.:
  Ноем 12, 2009
  Съобщения:
  118
  Харесвания:
  19
  Точки:
  18
  Благодаря за инфото. Дава някакъв ориентира за стойността на домейна. Чудех се дали малко по-натам няма да нарасте още. Колкото до това, че ще трябва да се наливат много пари, малко не съм съгласен. Инвестицията като средства от тук насетне предвиждаме да е само за лицензи на няколко снимки за сайта. Може да се добави и някои лев за Фейсбук реклама, но няма да е кой знае какво. Съдържанието си го създаваме ние и дори в момента се умува кои неща да се съкратят. Също не съм съгласен, че домейна няма предимство. Все пак е съставен именно от думи, които се очаква масово да бъдат търсени по време на събитието. Ако нямаше предимство, едва ли щеше примерно този да го продават за 1000 лв. в момента. Цената, която и сега ни е на оферта може би е добра, но почти съм убеден, че може да се изкара двойно-тройно, ако се пусне сайта. Ще се съглася с теб обаче за продажбата. Просто още в началото казах, че сме фенове на футбола. Това ни замисля дали занимавките около сайта няма да ни развалят удоволствието да си гледаме мачовете и да си пииваме бирица.

  В крайна сметка ако тези дето го искат или някой друг предложи една идея по-добра оферта от сегашната, мислим да го продадем и да дадем шанс хората, които се занимават с такива неща да го развият и да спечелят, а ние да инвестираме средствата в бира и мезе за мачовете. Каква муха ни пуснаха тези не е истина. Сега дори умуваме да го предложим за продажба подобно на този, който е в GoDaddy. Може пък и на бг пазара да се предложи или на разни спортни или бет сайтове и да видим какво ще излезе.

  Да прав си. Трябва отсега да се пусне сайта и то именно аз за това писках. Ако се хванем до 2-3 седмици смятам, че всичко ще е готово. Иначе нямам идея защо искат домейна с тире. Може би или не са видели, че се продава без или повече им харесва или защото първата оферта беше доста по-малка, а ние като ги отклонихме на секундата, защото това изобщо дори не си го помисляли за продажба и те веднага дигнаха, а след това добавиха още малко.
   
  Последно редактирано: Ноем 16, 2017
 15. jufo

  jufo Active Member

  Рег.:
  Ноем 22, 2013
  Съобщения:
  830
  Харесвания:
  38
  Точки:
  28
  Ето и един бонус от мен :) fifaworldcuprussia2018 . com :) Който желае може да си го регне.
   
 16. jufo

  jufo Active Member

  Рег.:
  Ноем 22, 2013
  Съобщения:
  830
  Харесвания:
  38
  Точки:
  28
  Имам оферта за два LLL.info домейни за 89$ общо двата... Да ги вземам ли?
   
 17. Victor R

  Victor R Active Member

  Рег.:
  Авг 14, 2017
  Съобщения:
  158
  Харесвания:
  81
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  r-cdn.com, точно навреме
   
 18. dnc

  dnc Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 17, 2013
  Съобщения:
  1,252
  Харесвания:
  136
  Точки:
  63
  Не

  Дай повече инфо, защо да е навреме... какво означава това
   
 19. jufo

  jufo Active Member

  Рег.:
  Ноем 22, 2013
  Съобщения:
  830
  Харесвания:
  38
  Точки:
  28
  Регнах FIFAWCRUSSIA.com
  Нарушавам ли търговската марка на фифа? И ще имам ли някакви проблеми?
   
 20. sixking

  sixking Well-Known Member

  Рег.:
  Март 9, 2013
  Съобщения:
  1,577
  Харесвания:
  68
  Точки:
  48
  HoteliBansko...com -- Имам идея да изкарам малко пари от него, но ако някой иска да изкара повече, да пише ;)
   
  scorebg и pepo_999 харесват това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice