Доналд Тръмп - новата ера

Колко ли са платили?
Статията е яко недоносче.
 
И Саддам имаше химически оръжия в резултат, на което 1-2 милиона иракчани бяха демократизирани....до смърт. Сега и Асад удря ей така за кеф с химическо оръжия насам и натам, за да може в крайна сметка властта да се поеме от демократичните галеници на Ердоган и крал Салман. Ама и тия руснаци много дразнят. Само отстъпват, само търсят компромиси и се съобразяват с ислямистите и САЩ. Кво да очакваме, след като половината обкръжение на Путин са либерали и като цяло бившата соц. номенклатура са "западники"
 
Някакъв нов 11-ти септември се разиграва.
Но всички само мрънкат. На днешно време, когато дори едно врабче е ясно дали вчера се е качвало и на коя врабка, е немислимо да не се знае - и то в Сирия!, кой и ичий самолет и откъде е дошъл, та се е пръснал газът.
А и още не съм прочел каква е била отровата. Което също не е нормално.
Нито Асад, нито Русия, имат сметка да разлайват кучетата.
 
Keep Calm!

Изстрелването на ракетите Томахоук само и единствено пляскат Асад по китката, като:

1) елиминира "куклата на Путин" от репeртоара на Демократите
2) mainstream медиите си затварят устата и реално се изказват ласкаво за Трумп като твърд държавник
3) прави така, че Тръмп изглежда благороден в очите на простолюдието (за разлика от Обама)
4) мотивира руснаците да държат Асад по-изкъсо
5) изпраща съобщение на Китай относно Южнопто Китайско море (имайки предвид тайминга)
6) по никакъв начин не променят фундаментално крайния резултат от войната в Сирия
7) отношенията с Русия се запазват напълно
 
Военната доктрина на САЩ повелява - ако някой ползва ОМП, то той трябва да бъде атакуван веднага, защото е заплаха за САЩ!
Нищо странно няма - Тръмп може да иска да се гушка с Путин, но няма как да стане в случая.
Главният въпрос е #кой извади отровата от бутилката?
 
Един анализ:
Николай Палашев:
Работата с ракетната атака на американците срещу Сирия е малко по-сложна... Първо, загубите на сирийците са в размер на 3 млн. щ.д., а разходите на американците - 98 млн.щ.д. За информация - разходите за унищожаване на подобен тип ракети, на които изтича срокът на годност, са около три пъти по-големи от разходите по изстрелването им.. Второ, руснаците са били предупредени два часа преди атаката, което естествено си има последици и затова жертвите са пренебрежително малко. Трето, реакцията на Русия и Китай, че това е агресия срещу суверенна държава ще предизвика разследване за химическата атака, която е всъщност повода за атаката на американците. Естествено ще се установи, че химическата атака е дело на т.нар. опозиция в Сирия или на ИДИЛ. Това пък ще даде повод на Тръмп да се разправи както със службите, така и с опозицията си. И при това положение диалогът Русия - САЩ, който вече е започнал, ще продължи като песен... Въобще нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед... И въобще за никаква трета световна война не може да става дума, а който го твърди или вярва на подобни неща, да знае, че просто става въпрос за пропаганда...
 
Едва 23 от общо 59 ракети „Томахоук“, изстреляни срещу базата на правителствените сили в западната сирийска провинция Хомс, са достигнали и поразили целта си. Това заяви на брифинг в Москва говорителят на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков, предава агенция „Факус“.

„По данни на руските средства за обективен контрол до сирийската авиобаза са достигнали 23 ракети. Мястото на падане на останалите 36 крилати ракети е неизвестно.
 
Брей, можеш да си върнеш родословието до 500-та година. Това е похвално. Иначе няма значение, че който е минал от тук си е хвърлял семето. Кръстопът обаче има 1-2ма чистокръвни.

Ти си мега тъп, по-добре не пиши глупости, ок ?
 
Абе нали РФ дислоцираха S-400, именно за такива заплахи - защо не се активизираха?
 

Горе