Доносите - наблюдения и въпроси

От: Доносите - наблюдения и въпроси

Аз ви предлагам да спрете да си мерите пишките, а да пишете по темата... защото се превръщате във някви 10 годишни пикльовци, които спорят кой е по добър на цс ;)
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

еххх ти какво му се запали , всички си го знаят страната че страда от мания за величие и се държи надменно с простосмъртните
Вече ще знам, мерси :)
Просто ако знаех че е такъв мухльо, нямаше изобщо да си губя времето с него.
Нито един сайт няма с нормални показатели.
Седнал да събира бекове от форуми (забележете), при положение, че имал мрежи от сайтове (смешно).
Аз НИТО един свой проект не слагам в подписа си заради натрупване на бекове, а за тази цел си имам други методи.
А това което е в подписа, са неща които може да са полезни на съобществото тук.
И седнал да ми говори колко е велик :)
За мен тая тема е закрита :)
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

минахте всякакви граници вече ..

всички си го знаят страната че страда от мания за величие и се държи надменно с простосмъртните

аз нямам такива впечатления в качеството си на простосмъртна ..
 
От: От: Доносите - наблюдения и въпроси

минахте всякакви граници вече ..



аз нямам такива впечатления в качеството си на простосмъртна ..
е знаеме че той ти е мускетар на тебе няма страшно
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

е знаеме че той ти е мускетар на тебе няма страшно
много знаете вие ...но мисля да не продължавам .. vetzkov и ти може да се поспреш ако искаш ... :)
 
Последно редактирано:
От: Доносите - наблюдения и въпроси

аз отдавна съм спрял , а и в зодии не вярвам
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Абе аз казах ли да не пишете ? :) :p ..Не искам да се мешам във вашите спорове ама поздрав с тая картинка:
195983063_e380efd610.jpg


Иначе евалата за вашите бизнес постижения!
 
Последно редактирано:
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Само един ме разбра и то погрешно.

Достъпността на интернет си има и лошите страни. Форумите се препълниха с олигофрени, блоговете - с графомани, а оптимизатори започнаха да се наричат комисионери на хапчета. Общите черти са, че дават акъл навсякъде и на всеки, пишат извън темите, а като им кажеш да си гледат работата, да не флудят и да не се врат в неща, от които не разбират, почват да търсят начини да те засегнат лично и да ти гледат кодовете на сайтовете, без да им искаш мнението изобщо. Чичковците влизат в ролята на Карлсон, дет живее на покрива, говорят ти на малко име без да те познават, и се сърдят, като им кажеш да се разкарат, като изобщо не могат да проумеят защо се сърдиш ти самият и кво толкова са съгрешили. Темите се пълнят с офтопици и преобладаващо грешни съвети към хора, които отначало искрено питат, пълнят си мозъците с тези грешки и след месец-два почват тежко да повтарят същите глупости на поредния новак. След политическите и спортните форуми тази мания почна да засяга и професионалните, независимо дали става въпрос за субсидиране, гримиране или оптимизиране. Всяка втора тема се превръща в самохвалене и себеизтъкване от всички страни и колкото и да не искаш да споделяш лична информация в един момент не издържаш на общия тон и почваш да се издаваш и ти. Професионалистите се мяркат все по-рядко, спомням си, че едно време в този форум пишеха и оптимизатори, и от хостинг-компании, докато сега всичко се е превърнало в оффтопици, караници и съвети тип "бухай в директории и разменяй линкове" . Анкетите са тип "колко сайта имате", "колко пари печелите", "на колко сте години" и други много важни за начинаещия уебмастър теми. Подписите са "pills", "правя ти сайта номер 1 у търсачките за 40 бакса" и "карам X5".

Независимо от развоя на темата разбрах това, което исках, а именно подбудите и технологията. Казваш на някой новак да не ти флуди темата с общи лафове, които нямат нищо общо с нея, и непоискани съвети и диагнози, поднесени с надменен тон, и вместо да ти се извини, този някой почва да те търси кой си и как се казваш, гледа ти кодовете на сайтовете, прави оценки, дава съвети по всички възможни и невъзможни теми, обяснява ти смисъла на живота и как ако го слушаш ще станеш и ти такъв самодоволен, говори ти на малко име гаче по цял ден си пиете ракията заедно и, общо взето, се опитва да те изнерви докрай. А като го отрежеш по-грубичко да не си пъха гагата, се обижда. Чисто теоретично и без да визирам някого конкретно, напълно възможна причина за писане на донос.

С което моят интерес към темата се изчерпа и може да се заключва. Благодаря за вниманието на отзовалите се.
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Имаше си и форуми, имаше си и фидо-конференции, а за малолетните имаше mIRC.

И не ми пиши пак, че се ебавам. Кво според теб да кажа за, общо взето, нормален човек, който в стремежа си да се направи на това,което не е, почва да спори със самия себе си и да разчита на подкрепата на клецков от лапландия и тем подобни нему напушени утепляци. Вероятно, Карлсон разбира от сватбени рокли повече, не споря, ама те не са тема у тоя форум. Улево, и тва е, весело прекарване на празника.
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

@strana айде по полека с езика, защото се превръщаш в А.А., въпреки че двамата май се конкурирате по величие... Пък после се оплакваш, че те репортват... извинявай ама със това отношение към останалите потребители - нищо чудно... Защо си мислиш че си най-великия и че другите са нищожества? Ти дори не ги познаваш тези хора, а съдиш за тях по сайтовете им? Има хора които в интернет не са нещо голямо, но пък в истинския живот са доста повече!
Айде със здраве ;)
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Получавам уведомления по пощата за теми, които съм отворил. Има такава функция във форума, наречена "уведомяване по мейл".

Ако си забелязал, аз само отговарям на нападки към мен и несвързани с темата, която съм отворил. Дори съм казал, че е по-добре модераторите да я заключат, тъй като вече едва ли в нея ще се напише нещо по същество. Пише шафера - отговарям, пише клецков - отговарям, пише радев - отговарям.

Иначе всичко е ясно, обективност бол. Преди месец Радев опищя цялата маала как некаква дизайнерка не му въвела съответните думи в директорията, а днес дудне като адвокат по бракоразводни дела за помощник-сватбения шафер и оптимизатор по съвместителство. Елементарна сметка егати, прочети кога жена му отваря магазина, колко го чакат да стъпи на крака (нека дори да приемем, че е веднага, което за Москва на практика е невъзможно) и кога след това почва да се занимава с оптимизация. Къв опит, кви пет лева? 2006-7 най-рано влиза в руските форуми (най-вероятно за да не се набутва на специалисти, тъй като московските са доста скъпички, почва да си пълни главата с термини от учениците и студентите, докато стигне ниво ТС в темите за ъп на Яндекс (тва са тия, дет реват "лед тронулся!" в полунощ и получават наказателни точки). След което си създава акаунти по сайтовете за запознанства (аре, там поне е логично, хората рано или късно се женят и ще имат нужда от рокли) и започва да дава съвети за щяло и нещяло по българските сео-форуми от декември 2008г. кво е тва ПР, кво е серп, кво пеналти, кво филтър не е важно, ветър го носи на бяла кобила, важното е да се бута у темите и да покаже кви термини е понаучил, нищо че нямат нищо общо. Кат му кажеш да си гледа работата, почва да търси лична информация и ти говори на малко име. Като му покажеш как се прави тоя номер - пищи на умрело за съчувствие към клецков и оня папуняк с пастите.

При уважаващите се нации съществуват принципи, загнездени в народопсихологията (някои разлики много добре ги е описал Иван Хаджийски). Под справедливост се подразбира не толкова равностоен отговор, колкото реакция според вина. И нямаш правото да оставяш нещата така, колкото и да те мързи или да не ти се занимава. Ако си виновен - се извиняваш или в краен случай мълчиш, ако нямаш силата да се извиниш. Обаче ако си прав, а виновникът се прави на дръж ми шапката, то няма такива положения като равностоен отговор. "Бей белых до покраснения и бей красных до побеления", както е казвал батька Махно в подобни ситуации. Тръгваш да се правиш на отворенгяс в тема, от която не разбираш и я прецакваш (пък ако ще и с най-добри чувства)? - Показва ти се мястото. Опитваш се да съобщаваш лична информация за събеседник във форум, без да ти е разрешил? - Това е непростимо. В такъв случай му изкарваш му целото родословно дърво на простора и да тича гол пред колата, докато се види, че никога повече в живота му няма да му хрумне да нарушава такива основни за интернет принципи. И никоя "крыша" няма да се намеси, тъй като "по понятиям" е основно правило.
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Не разбирам само защо ми е името тук, какви са тия дизайнерки, какви са тия сватбени рокли, кои е онзи с пастите и защо подяволите се пише на руски постоянно.
И циатати на някакви хора, вероятно звезди.

Някой мързелив модератор верно да локне темата, защото тука е като каубойски бар..
секи по секи без да знае защо и кой кои е....

вече сичко връсва

strana, не знам пич за какво говориш и дали някой знае за какво говориш, но май не си сам.

Айде вече, стига толкоз

Изложението свърши
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Е сега кво, да ти ровя в мненията да търся темата, в която се смееше на една жена, моден дизайнер от Пловдив, че дала лоши ключови думи в твой сайт и й разнасяше данните публично ли? Стига с тая амнезия.

Не разчитам, че и Amicus Plato, sed magis amica veritas ти говори нещо.

Непознат човек, който ти се навира в темата, говори не по същество и още на втората реплика почва да търси в whois как се казваш и започва да ти плямпа на лично име публично, иска да ти види и "останалите" сайтове. Вероятно, от любезност, за да може да ти говори на имя-отчество.

Друг пък смята, че доносите в Гугъл може да са естествена реакция при размяна на по-остри лични реплики във форум. Реакция да, но не и естествена за некомплексиран човек. Можеш да се оплачеш на форумните администратори, това е адекватно оплакване, но другото се нуждае от сериозна проверка на чипа.

Класика отвсякъде в тоя форум, общо взето. Дори съжалението ми, че отворих тази тема, започна да се изпарява.

Може и да не се заключва всъщност, да видим докъде може да стигнете.
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Дори съм казал, че е по-добре модераторите да я заключат, тъй като вече едва ли в нея ще се напише нещо по същество.
Някой мързелив модератор верно да локне темата, защото тука е като каубойски бар..
Айде стига толкова наистина :shock:

Може и да не се заключва всъщност, да видим докъде може да стигнете.
До никъде ..няма смисъл ..безполезно
 
Последно редактирано:
От: Доносите - наблюдения и въпроси

Да обобщим:
1. В незнам си колко страници има едно наблюдение по темата от мен, едно предположение от radev и един въпрос от Sammy. Всичко останало е талаш, флуд и персонални закачки.
2. Нито е първата, нито единствената тема, която се развива така, независимо от предупрежденията флудърите и графоманите да не се бъркат.

Във връзка с това пак повтарям:
1. Отварям теми веднъж на три месеца и не искам тъпанари, които (казано на тукашен сленг) да ги осират, без да има какво да кажат по същество. Ако пък го правят, то на всеки техен офтопик ще получават ответен, докато не се намеси модератор със заключване на тема или да ми ограничи достъпа. Ще им набивам канчетата по този въпрос, докато или се разбере от флудърите с разум, или, ако нямат такъв, да им се изработи условен рефлекс като при кучетата на Павлов. Време за това имам достатъчно, имам и конкретна финансова изгода от наблюденията върху реакциите.
2. Не искам същите тези да засират и темите, отваряни от новодошлите във форума. За разлика от тях на някой новак винаги може да му хрумне оригинална идея, която да е полезна и за останалите. Ако новакът зададе повторно или грешно въпрос, то винаги може да му се даде линк или да му се посочат правилата на този форум. Ако не можеш ли не желаеш да му помогнеш - си трай. Чатове в интернет има достатъчно, но форум с име "Предприемач" е един и неговата ниша и бъдещо развитие можеха да бъдат доста интересни, имайки предвид, че събира по-младата и нова част от българското интернет-общество.
3. Искам пак да мога да чета мненията на няколкото нормални разбиращи и умни колеги, които се бяха появили тук поедно време. не знам дали четат форума, но всички те са намалили участието си като отговори и идеи. Смятам, че причината за това са гореизложените причини.
3. Горното са мои пожелания и е естествено, че нито са задължителни, нито моята преценка за развитието на този форум е същата като на собствениците и администраторите му. Но пък имам пълното право да си изказвам недоволството от това, че всяка втора тема се засира от флуд и чатене, а нормални въпроси, отговори и сделки вече могат се получат само на ЛС едва ли не.
 
От: Доносите - наблюдения и въпроси

1. Отварям теми веднъж на три месеца и не искам тъпанари, които (казано на тукашен сленг) да ги осират, без да има какво да кажат по същество.

3. Искам пак да мога да чета мненията на няколкото нормални разбиращи и умни колеги

Най-лесно и безболезнено е да смениш горе в address бара това дето е след http://

Тия колеги, които си ги чел, вече го направиха.
Но пък имам пълното право да си изказвам недоволството от това, че всяка втора тема се засира от флуд и чатене

Те и протестите бяха с право и недоволство :)

Пич, много навътре взимаш тоя форум, предай се. Само ти остана
 

Горе