Доход/наем - съотношение?

Според няколко брокера на недвижимо имущество, с които комуникирах последно време, са на мнение,че до 2-3 години в София ще се спре да се строи, защото просто няма на къде...освен ако не започне да поглъща Перник, Костинброд, Своге, и т.н., и това спиране ще се наложи с разпоредба. За определени места. В този ред на мисли това щяло да повиши цените на имотите и наемите. Това не знам колко е истина, дали ще стане реалност. Но едно е сигурно - няма на къде вече.
Да точно така е , ще стане реалност правилно са ти казали.Костинброд и Перник отдавна са погълнати , още ще бъде разширена.Има проекти вече.В квартала хубавите къщи веднага се купуват от Софянци и седмица не остават в брокерските къщи.Умните хора проучват и знаят какво ще стане скоро.
 
Помните ли предложението от първото правителство на Борисов двата града да се обединят и да има общ градски транспорт и т.н. Става въпрос за инвестиции от стотици милиони в инфраструктура и жилища.По идеята се работи и ще има много изненадани.
 
Не знам защо слушате брокери като именно те са една от причините за надуване на балончето.
Средностатическият българин не може да си позволи 1000 евро квадрата.
Доктори, нотариуси, ЧСИ и други с пара вече си накупиха по няколко имота, та дори и в Гърция. Остава средностатическият българин със средна брутна заплата 1000лв за София, че дори и по-малка заплата.

И не на последно място - какво е образованието на брокерите? Всеки втори безработен брокер ми станал и дава мнението си (при това доста некомпетентно) за цените на НИ, че и 2 години напред.
Пример: Горна баня - десет страници с продажба на къщи в сайтовете за НИ. Продават се страшно много имоти ако се разгледате на радиус 10км около София.
Има много къщи по 3-4 етажа с по баба и дядо, някъде само баба или дядо, а в близките 5 години без баба и дядо.

Малко статистики в НСИ - раждаемост, смъртност, прираст и т.н. може да разгледате.
В близките години не само, че няма да има кой да купува, но и кой да работи.

Там където са се насочили много хора - пари няма...
С отдаване под наем не се забогатява, но за мързеливият българин е достатъчно да си поддържа стандарта в кварталната кръчма всяка вечер и да е доволен, че вкарва пари в държавната хазна под формата на акциз на алкохол и цигари и дори да е горд с това.
 
едно е сигурно - няма на къде вече
Имаш ли представа колко народ живее във Волуяк или Балша?
Няма да коментирам Божурище и Костинброд, защото са общини административно извън София. Но Балша Е София. ;)
 
По идеята се работи и ще има много изненадани.
Безсмислени коментари от сорта
Правопис на първокласник.Мислене на третокласник.Без коментар.
бих преглътнал защото те показват липса на аргументи. Но напускам темата след като започнаха да се обсъждат теории на конспирацията. :D:D:D:D Никога не е имало идея перник и сф да се обединяват. Ако вярваш на всяка приказка на бойко, то или не разбираш от майтап или си тъп.
 
Ако погледнете цените на апартаментите в централните части на другите големи градове ще видите, че цените (примерно на двустайните) в сравнение със софийските се различават само с 10-20-30к което според мен е съвсем нормално.
Аз не мисля, че има балон със софийските имоти. Цените там ще продължат да растат докато сф е без конкуренция (особено икономическа). Има един-два града по черноморието със шанс, но чак след няколко десетилетия (с това темпо).
п.п. време е да се махне закачената от половин десетилетие тема "От: Пазара на имоти в България - Докъде стигнахме с балона" на единия админ, защото очевадно няма място там :D
 
време е да се махне закачената от половин десетилетие тема
Това в този форум е табу.
Тук все още седи закачена темата за отнемането девствеността на третата съпруга на император Диоклециан.
 

Горе