Държавният Резерв Празен!

От: Държавният Резерв Празен!

Манта, ама и ти си бил мазохист все пак :D

Остави ги в неведение... Нали знаеш, за смисълът от ползата :) Важно е да усетиш кога няма смисъл от нея :D

Adi, истината могат да пишат само хората които могат да си позволят това (сещаш се какво имам в предвид) (това се отнася и за всички предприемачи тук, които не могат да си го позволят :) ) Така че заеби куцата тема и се забавлявай ... до колкото можеш :) И ти мантата също.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Агейнст едва ли има смисъл да ви обяснявам защото едва ли ще разберете - просто вие бъркате причините и следствията - Да в момента се строи това не е лошо - Лошото е че фирмите и хората затъват с всеки изминал ден а е хубаво да се строи когато си създал предпоставки на бизнеса да генерира печалби да плаща данаци и ти с тези данъци да строиш пътища и тн. Когато за две години стопиш това което три правителства преди теб са трупали 12 години му се вика с чужда пита да правиш помен. Още по голяма наглост е да разправяш че те нищо не са направили докато харчиш парите които са ти оставили. ББ ще го призная когато почне да строи с парите от данъците на работещата икономика - за съжаление такава в момента няма и няма да има и не ми пускайте плочата със световната криза и международното положение.

Ади всички сме виновни щом сме допуснали по прост от нас да ни управлява мене на ББ не ме е яд защото не е луд този който яде баницата а този който му я дава. И помни ми думите че тези които днес най силно викат Осанна утре първи ще кажат разпни го.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Чудно перфектно идеално :p

Първо ще почна с Манта после с Мадбота - (харесава ми изказати и аргументите ти, става дискусия)

@Манта не искам да те засягам повече, видимо имаш някакви комплекси щом всека индиректен аргумент към мен е свързан с фирма, значи е нещо сериозно, но не смятам аз да го разрешвам. То си и личи от аргументите, казваш 1 2 така си е приемам ги, но като ти дам контра, аргументи ни лук ял ни мирсал, смятам повече да не се обръщам към теб за политчески мнения, дано да си добър бизнесмен както твърдиш, можеш да ми потрябваш след време. А това за фирмата, спокойно и за теб мога го кажа, ама не смятам ти падам на нивото. Аз като кажа нещо е така, има кой да го потвърди, но това не е фокуса на дискусията.

@Мадбот Сори че не ти пиша пълния ник, да ме прощаваш така по яко зчучиш :p (да не вземеш си мислиш че те свалям нещо :D)
Така прав си за теорията, съмнявам се ти да си бил в политката, да знаеш как ще мателизираш твоята теория, винаги съм спорил с тези които са ми преподавали, че тук нещата са наопаки. Да не ти споменвам как е в УСА с факта че ФЕД им печатат и определя монетарната политика, там е един тих ужас едвам и не можеш им хванеш спатиите :D

Така за неефиктивността за Белене на дали е виновен точно бойко, и за всички енергиини проекти, че така са ни го набутали, спокойно може Манта ти обесни кой как защо и за какво и кога е сключвал и по кое време тези договори, а защо реши че е най-голямата инвестиция за мен не знам. Факт е че имам акции в бъдещия под изпълнител, но имам в тези който строят магистрали и редица друг публични проекти.
Абсолютно си прав за зомбирането 100% съм съгласен с теб с всичко, това не е само тук а в целя свят. Глобализацията е имнно това монополизиране на държави и да им ставаш техене квартиран и храненик( надявам се вдяваш смисъл който вложих) благодарение на банките. Този модел е широко изпозлвам по врмето на Рейгън някъв смес от неолиберализъм/кейнсианство с монетаристичен характер. Какво имам предвид точно това което и ти казваш купувайте всичко под формата на кредити, взиамйте още и още с това потреблние ще ни се увеличи и икономическия стандар и социален статус. Зомбиране на децата от малки, само 700 милярда дават родителите за прищевките на децата а децата до 12 год. дават 40 милярда от джобните си за всяки неща. Но това е благодарение на дерегулацията през 80-те в УСА. Маркетират всичко и именно рекламата и маркетинга разебава всичко, и да ставаш един зомби потребител, макар че имам познати дето много се палят като им кажа това и това, отоговара ами родителите им е работа да гледат и пазят децата си от такива работи. Гледах скоро деца консуматори, страшен филм показваща реалността. А относно банките, Ротшилдс е казал не ме интресува кой пише законите стига аз да контролирам парите в една държава - факт и сега е така, но на дали пак е виновен Бойко, че не са чели законите и не са видяли, че едностранно банката може да вземе решение да им го сложи на потребителите/клиените си. Единственото за което можеш го виниш, че не спира това монополизарне, но това е глобално явление и наглостта на тези си пролича в "демократизирането на Св. Африка". Доводите са точни, но грешно адресирани, за миналите - Бойко не почнал Белене, факт е че кредите растът и да факт е че това е благодарене на кофтито упраявление в частта с потрблението, но до там, а и голям % кредити, които са преструктуират са от времето преди кризата, така че нали .... Ако се оставим на тези теории, някой ще каже конспирация аз казвам теория на реалността, ще видиш нито Бойко нито сЪрГЕЙ са винивни, те са само бушоните. А цифрите, ех тези цифри защо не ги четете - дадох ви два линка днес но ........ айде както и да е.

Явно не си съггласен с това което предлгам аз, айде кажи ми твоето да сме равни утре ставаш премиер какво ще правиш?!?!


@Ади най-накрая се намери, някой да каже нещо като хората.
 
Последно редактирано:
От: Държавният Резерв Празен!

Искам да дам един линк по повоед кредитите на мой колега и ще цитирам:

"И тъй като българинът, а явно и хърватинът нямат навик преди да теглят кредит или преди да скочат в бизнес, да се консултират с адвокат или специалист по финансови въпроси, в зависимост от случая (тези консултации се плащат), то грешките които някой направиха се оказаха неминуеми и ги вкараха в сериозни разходи.
Впрочем, част от хората се консултират, но с кого?
Със самите банкери, които искат да им отпуснат заема, с кредитен консултант. С инвестиционен консултант, избран на случаен принцип, заради лъскав офис, костюм, предаване по телевизията в което са го виждали или друго? Мнозина дори това не са правили. "

ето и линк

http://borsi.blog.bg/novini/2011/08/05/hedjirane-na-ipoteka-vyrhu-imot.796370
 

Горе