Държавният Резерв Празен!

От: Държавният Резерв Празен!

Да уби ме с невероятните си аргументи. Поклон

1. Единствното бетониране, ако смяташ за правнето на магистрали за лошо, значи наистина спирам да пиша, за всичко друго преди неговоти правитлество са ставали основните бетонажи, не го признаваш така.
2. Абе шефе през 2007 и 2008 кой е бил на власт като се взимаха яко кредитите в обществото и така ненадейно за 1 месец се изпра 2 милярда от фискалния резерв, те за какво идоха?
3. През 2008 учителско/ученическите стачки по времето на кое правителство бяха и за какво протестираха?!?
4. Тези изксвания, от къде идват бе !? Всеки ден ли на днвен ред има изискания как да набутаме малкия бизнес, това става със закони и наредби и наредби като се приемат стават исикванията, иначе не падат от марс. Да не би да не отоговряш нещо на Европйските изсквания. АКо пак ще виниш Бойко прези 2007 3ните бяха на власт като влезнахме в ЕС.
5. Кой ти каза да се стимулира с дълг?! Всичко трябва с държани прочъки и повече стимули за бизнеса.
6. Като си голям бизнемен що ревеш бе шефе видимо само лаеш, и щом си във всеки бизнес значи въздесъщ. Айде прави проект към инвес. банки за емитаране на ценни книги те поемат, и да емитраш акции аз 1ви ще си купя от твоето велико дружество "въздесъщото мрънкало АД"

Търси си отговори в плана за унищожение на България "Ран Ът" ще намериш нещо надявам се да ти се отворят великите зъркели. Да неуспорим факт е че иска се монополизира всичко, но точно бойко да е първия е смешно и то много.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Бе я се скрий бе! В кой бизнес съм бил - ти в кой си бе татков путьо?! Казах ти "в секакъв" - това достатъчно ли ти е, че имам с тонове повече опит от тебе.

Чичко, това че си дърт не значи че не приказваш глупости, разбириш ли :) С такива приоми се плашат децата у детската градина и лелките у бг мама :)

Тука у високо-интелектуалския форум ПРЕДПРИЕМАЧ-БИЗНЕСМЕН-ПАТРИОТ ако искаш да се изкараш голем, траа да го треснеш на масата че да го видим сички :)
 
От: Държавният Резерв Празен!

ахахаах ама дерзайте колко си искате :) Баш ми дреме кой какво мисли...Нали се сещаш за "ти накъдет си тръгнал, аз съм се върнал 5 пъти вече" :)

Кажи са по-добре са за стимулирането на потреблението ахахахаха Как ши стане тва са...а може и за стимулиране на дребният бизнес :D
А защо да не е и за двете :)
Как беше: "важното е да се въртят едни пари" :)
 
От: Държавният Резерв Празен!

И не знам къде съм казал, че съм дърт ахахаха Кат ви гледам вие пред мен сте като изстинали страци :D
 
Re: От: Държавният Резерв Празен!

ахахаах ама дерзайте колко си искате :) Баш ми дреме кой какво мисли...Нали се сещаш за "ти накъдет си тръгнал, аз съм се върнал 5 пъти вече" :)
Казва се: Ти на където отиваш, аз от там се връщам с медали. :) Хахаха, за да е по-силно и надуто. :p
Как беше: "важното е да се въртят едни пари" :)
Това е още от времето на уж идващата демокрация. Всеки си прави врътките и далаверите, а морала и ценостите са само спомен. На никой не му пука, че се превръща в боклук и от страни изглежда като куха кукла ламтяща за кинти. Важното е да е угоено прасето, пък кво му пука, че смърди. :)

П.П: Ще помоля без обиди един към друг, за да не се едитваме. Уважението не струва нищо, ако не е взаимно. ;)
 
От: Държавният Резерв Празен!

"ако е взаимно" - много важен детайл наистина :)

Да, евала Блинки за постоянните безпристрастни, укротяващи зверовете намеси..наистина не всеки админ е способен на това :) Ама понеже по-твърда репа от моята рядко се среща, ей така небрежно да метна само - не е ли точно това и най-голямото доказателство колко сме зле всъшност :) (говоря за нервите, обидите и тн калабалъци дет наблюдаваме във всеки един бг форум)
 
От: Държавният Резерв Празен!

Що бе аз съм достъчно толерантен и не пиша глупости.
Мад кефиш ме отоговряш ми на въпрос с въпрос, аз те питам 1 по рано кво мислиш за макрорамката 10-20 годни на пред кви са ти вижданията не мойте. Аз ти казах държавни разходи за всяки проекти, за мен единствените кредити за произвдоство и иновации са добри, кредити за финансиране на всичко друго цък. А и не мисля, че правителствово пилее пари в момента, но и не дава много. Тряба отваря нови работни места, частично ги отваря покрай тези проекти но трябва още + е че усвояваме еврофонодвете и то голем + доста прави колкото може спрямо другите. А дърт може би факта че си около 38-40 най-малкко и затова ти го е казал, аз много уважавем тези по големи от мен и с такива хора се събирам имнно защото са живяли повече от мен и знаят повече от мен, е събирам се с дейсни и успещни хора не със лиммки в главата
 
От: Държавният Резерв Празен!

Вижданията за "макрорамката" (ахахаха ебахти куция термин дет се набива в главите на учещите икономика" са ми точнo никакви! Такава не може и да има, след като управлението е посредствено и последното нещо което се мисли е това КАКВО ЩЕ БЪДЕ СЛЕД 20y. Не случайно споменавам, че нещата са ДЕН ЗА ДЕН. Всичките ви герои гледат как ще замацотат нещата СЕГА, а не какво ще имаме след 20y. Ако разсъждавахме логично, защо не започнахме с отговорите КОЙ и КАК ще връща усвоените "средства" ? Каква е чисто икономическата полза за всички нас от тези заеми?
Ето пак трябва да задълбаеме (защото не си помислил с трезва глава) Кредитите за производството и иновациите?? Аз ти казвам, че точно те ни закопават..и ти го доказвам. Пак - Даваш кредит за производство, а в същото време режеш произвеждащият. Режеш го като: 1во му слагаш непосилни условия и изисквания, 2ро натирваш го в монополизиран пазар (създаден с твоя помощ), 3то отнемаш му потреблението... Какво да говорим. Реално това си е чиста измама. Нали ти дадох няколко примера, как не си го разбрал. Каква е положителната страна на една инвестиция (кредит) която се знае, че никога не може да бъде върната хаха Ами единствената за която се сещам е тази, че по този начин утепвам конкуренцията :) И другата естествено е тази, че утепвам и качеството...щото без конкуренция няма качество.... яж ми напомпаните пилета са...дет смърдят на лой и гня :D

Иначе не съм чак толкова...а и няма ти казвам как изглеждам, щото не съм обърнал резбата :D Просто да кажем съм почнал по отрано...за жалост разбира се :) Но тогава не е имало куха репа да ми бучи на главата, както аз понякога се опитвам върху някои замаяни от холивудските тояги... Още в даскало едно време ги бех подлудил всичките с разни касетки и тн примамки :) Ама не ме провокирай сега..няма се хваля, ако си ме чел знаеш, че това е последното нещо което ми е на ум.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Е видимо си можел и културно да се пишеш.

Споко няма ти искам снимка и години още харесвам малди красиви убавици :p Не стари .... хаха базикам се ;)

Относно нещата ти даде редица примери, който бяха само и единсвено за миналите правитеслтва. В момента държавата не е теглила кредит, само емитира дълг и си го финансира чудно ако бе чел по горе щеше да видиш държавния дълг пада със 130 милиона. Всички проекти които са държавно финансиране + ЕС фонодве са 1во с ясни и посилни правилава 2ро има редица държавни поръчки със мин 10 компании борещи е справка виж магистралите 3то не се отнема потреблението му - тука говоря само за държавни поръчки. С други думи държавата си стимулира с тези инфрастуркитни проекти и прозиводството и заетостта. Тези пари ако са на кредит не знам къв процент но мисля че е нищожен моментално се усвоява не се спира, както казваш.

Искаш решение ей го де . Това което ти казвам аз е 50% разчака на администрацията стимулиране на малкия бизнес с евтини кредити виж справка прогрма Джереми, сериозни държавни проекти безначение за стимилиране на производството и заетостта от там потрбелнието (инфрастурктура пътища, летищата, язочви бентове ВЕИ МЕИ АЕЦ училища болници и т.н) в момента май само по 1ва точка и ВиК се налива, даване на пари за преклалифицикация на работната сила + обучение на новите бройки, това неимоверно след време ще доведе до подеем стимулиране на инвоациите повече кинти на Бан чистка на бан като цяло една яка чистка трябва на калпавите и даване сили на можещите и креативно мислещите, ако смяташ глупости пиша направи справка с Apple кво прави джобс след като го назначават отново на работа.

Надявам се виждаш правитлесто бачка, по това което съм писал не както ти тропаш че не било. Факт е че сериозно трябва да бачка по тези програми не само ПР-ско. В моемнта имам много по дейно правителство и силен фин. министър - Правилото е ще харчем толкова колкто печелим, ще даваме пари само за добавена стойност и точно това става, ама явно не го приемаш. Пак писах имаше толкова остаеени дупки че от коя да почнеш.

Икономиката е наука за задоволяване на неограничени потребности с ограничени ресурси.

Е кажи ми как всичко да се подреди веднага, идееята ти ден да мине нов да дойде е неприлжоима и води до проавал е виж ги манговците, трябва ясна макрорамка ама не всеки ще е доволен видимо ти не си.
 
Последно редактирано:
От: Държавният Резерв Празен!

МАД ти си мазохист опитваш се да водиш спор с ГЕРБ ботове от ново поколение. Водиш спор за бизнес с тинейджъри които в живота си не са имали дори фирма на тяхно име никога не са плащали данъци и никога не са плащали заплати на работници това си е чиста загуба на време.
Това са дървени кратуни които ако въобще някога схванат какво сме се опитали да им кажем ще го научат по трудният начин но дотогава има много време първо трябва да пораснат да направят фирма и тн.
Трябва да мине поне още някоя годинка нещата в БГ да надминат Гърция за да се разбере че целият този балон се е надувал пред очите им с парите от вече липсващият на половин фискален резерв и безброй заеми.
Направете сметка колко милиарда са се стопили от ФР за последните 2 години и ги обърнете в по 6 милиона на км за магистрала и на по 100 милиона (яко надута цена за зала) и ще излезе че вече магистралата трябваше да е до луната и във всеки град да има зала.
 
От: Държавният Резерв Празен!

И аз се чудих за какво спорят. :) То е очевадно че от година на година става по-зле ие все по-трудно всичко.
Само че тази тенденция ако беше от две години насам нямаше да се усети и след още две, но то вече е дългогодишно и те нещата се натрупват. Така ще е тя, но не е лошо че има хора, които звучат оптимистично.
 
Последно редактирано:
От: Държавният Резерв Празен!

Хаха това го казва човек който 20 години в бизнеса и мрънка за всичко срещу ГЕРБ, някой БСПар който само точил явно китни през последни 20 години.
Манта аз имам собствена фирма и да изплащам всяки данъци, има кой да ти потвърди.
Ей шефе как да водя спор с теб като ти знаеш само едно през 2008 я ми кажи как за 1 месец се яздоха 2 милярда от ФР и още нещо сега ФР е 5 милярда е по ваше време бе към 8 това е резер бе да не е безценица, трупа се за такива времена.

Мълчиш като да не казвам кво като твоите накрая на манндата си сключиха за над 2 милярда поръчки, ФР бе заплануван от тях да се изяде и такива като теб да плюят и хвалят БСП-то ама май много искам.

Ако си наясно щеше да знаеш % финансиране държава ЕС на една магистрала ама май само тропаш.

Чудно ми е как не се намери някой който аргументане му е ти няма фирма нямаш представа за икономика :D а това че близките ми са от колко години в успешни бизнеси или това не го броя.

Пусто да му се навиди как аз трябва най-да съм ощетен от тази държава нищо на мен не ми е помогнала във всеки един момент след като се приема закона за Хартата на Инвалидите мога да я съдя в Хага и да спечеля и не само аз а редица други като мен, и дори тогава не мисля да си търся правата. А вие прави здрави и всичко ви е ок само нареждате, ей това хората опасна работа.



Предприемчивостта се изразява когато нещата са трудни не лесни, така че спирайте да мрънката а действайте.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Ще ме извиняваш, ама повечето неща си ги писал точно като по учебник...Убава работа е това теорията, но на практика тук нещата се правят точно по съвсем различен начин. Аз не знам не ви ли омръзна да ви лъжат с едни и същи постановки... Уж имаше сумати поговорки за „повтаряемостта“ и уж народа вярваше 100% само на поговорките...ама ето – ако ти изразяваш една част от населението, то наистина много жалко.

Направо незнам от къде да почна честно... Ето например – БЕЛЯНЕ, най-голямата издънка (в моите очи) и най-голямата инвестиция (в твоите очи). Как така заробиха цяло едно (или може би дори две) поколения да плащат страшни цифри, без да е направена и най-елементарната сметка – ше имаме ли пазар аджеба?! Да не говорим неимоверните разходи, които предстоят по обслужването, обслужване по функциониране, по поддръжка, „зелени разходи“ олеее-малее И всичко това без дори и грам, най-мъничък план за приходи..мани избиването – това е чак в космоса... Е те това ли е макрорамката. Това ли е емитиране на дълг... с какво ви занимават – просто не е истина. Ами това си е чисто и просто осигуряване на пазар за баджанаци! Това е най-нормалният бизнес за бг, а не стимулиране на бизнеса с „програми“. Пак, защо в кавички? Ето, казваш имало условие за 10 фирми участнички. Ами погледна ли кои са и 10-те фирми, например за тая последната гня...а ЕТ-то погледна ли ахаха А замисли ли се, че всичките ще спечелят търга... защото всичките всъщност водят към едно и също място. Номера с бананите вече е яден, многократно дори. Айде да не почвам пак с поговорките :)

Добре, аз като учил преди много време икомомика явно нещо не я разбирам тая вашата „новата“ дето ви учат. Хайде ми обясни какво разбираш под „еврофонд“ и с какви точно условия е той. (без да пропускаш нищо). Как взимаш, колко взимаш, как връщаш, колко връщаш, кога...и тн Обясни го като за баба Цецка, щото и тя е неверник и все си мисли, че някой я баламосва нещо...абе един вид ква е далаверата :)

Отивам на потреблението. По-точно на „отнетото“, защото виждам, че не си ме разбрал. Тука е нещо страшно..дано да успея само с няколко изречения, че...не е истина. Потреблението е вече 100% контролирано! Не се смей! Под контролирано имам предвид това, че колкото и да не ви се вярва то може вече да бъде насочвано както към определени ниши, така и към определени субекти. „Айде бе!!!“ ахахаха да, това е една много „ефикасна“ иновация, която действително контролира масовото потребление, ала - „зомби-тупан-техно“. 1-во потреблението е коловолизирано към глобални обекти като „веригите“ 2-ро е насърчавано и пак така овценатирено към веригите от самите банки 3-то се стимулира и от самите медии. Хахаха знаех си че няма да е лесно...ОК – Какво се има пред вид детайлно! С възможността да се закупи всичко на кредит се стимулира и самото потребление. За целта обаче имаме условие! Това е възможно само на определените места. На книга – не, но на практика – да. Тоест, ти ще потребяваш, но с условия... Ето това е генералният проблем на съвременната икономика. Това е вмешателство в интересите на потребителя, главно в интересите на дребният бизнес и особенно за свободната икономика. Предполагам все още ви учат, че именно свободната икономика и конкуренцията единствено раждат иновативността, качеството и стимула за двете, а не обратното – глобализирането. Тежко ни и горко ако и там вече е пипнато. Казано на най-прост език. Ти си обикновен гражданин със скромният доход от 400лв, който принципно не стига за нормално препитаване. Но и ти заслужаваш една малка плазмичка, некво лаптопче, хубава храна и тн и нт да не изброяам благинки. Е „добрата новина“ е че това не се случва само по филмите, ами и У НАС :D Може би не знаеш, но ти можеш да си купиш абсолютно всичко...единственото условие е да имаш желание. Ахахаха, едва ли може да бъде баш така, нали. Не е естествено! Всъщност, единсвеното условие е да се съгласиш да станеш РОБ, да бачкаш каквото и да е и за колкото и да е, стига да си покриваш дълговете. Иначе е лесно.... Сега си спомням пресен случай: В била на касата ме питат дали нямам карта. След като отговарям отрицателно ми се заявява строго (наистина строго), че тогава няма да ползвам ОТСТЪПКАТА. А отстъпката всъщност си я пише дори на самият етикет....ахахаха тая едва ли е била някога изгледана с такова презрение.... Та потреблението грубо казано е манипулирано. Можеш да имаш всичко почти, но ще може да го купиш само от едикъде си, защото еди кой си ще те финансира за което... Нямам думи, а и не ми се пояснява повече... Първо ни научиха, че можем да живеем на кредит, после ни го наложиха, а накрая и ни ориентираха къде става това хаха
Дори и медиите са в играта. Стандарт „стара планина“, стандарт баба ми фарчилото, дребна шарка, кози грип, луда жаба..и тн и тн Оня с хамериканското кепе кво ще каже в случая: „А ти знаеш ли къде да пазаруваш евтино“, „А ти знаеш ли кой произвежда здравословно“ и прочие лозунги, на които може да се върже само едно болно общество на система в която тече комерсиалната отрова на глобализма!

Те това ти е „отнетото потребление“ Убаво, заеби го – кат са прости...да ходят на гости, обаче главният проблем е, че така се унищожава качеството, поради липсата на конкуренция. Дали ще му дреме на гъза какво ти предлага, след като ти така и така ще го купиш от него???


Повече и един ред няма да напиша тука за политика!
 
От: Държавният Резерв Празен!

Така, нека не забравяме няколко неща:
- Скандалното приемане на закона за амнистия точно перди да падне правителството, благодарение на който, всички длъжностни лица НЕ могат да носят съдебна отговорност за делата им по време на управлението им.
- Колко пъти ни спираха парите по евро фондовете по времето на тройната коалиция? Колко европейски милиони изгубихме?
- Забравихте ли аферата Мария Мургина?
- Ами табелките за по над 50 000 лева на другарката Масларова?
- Ами 20 сантиметровите метални траби за по 10 000 лева в центъра за бежанци?
- Ами ремонтите за по 500 евро на квадратен метър в няколко болници?
- Феим Чаушев (Зам. Министър) - забъркан в далавера с искане на откупи за крадени скъпи возила.
- Преди това Милиен Велчев на яхта с Доктора.
- Доган с 2 милиона консултантски.
- Доган "Аз разпределям парите".
- А знаменитите заменки на земи?
и още и още... само си помислете, кой приема закон, благодарение на който не могат да му търсят отговорност за това което е правил?


А за този дето говореше за това как световните компании стават монополисти, тя приватизацията беше по времето на Костов. Него обвинявайте за това.

С 2 думи, не защитавам Бойко, че не е тамън - не е, ама и предните бяха за разстрел.


Никой няма толкова големи топки за да оправи държавата, а е възможно за 3 месеца всичко да се оправи.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Водиш спор за бизнес с тинейджъри които в живота си не са имали дори фирма на тяхно име никога не са плащали данъци и никога не са плащали заплати на работници това си е чиста загуба на време.
Това са дървени кратуни които ако въобще някога схванат какво сме се опитали да им кажем ще го научат по трудният начин но дотогава има много време първо трябва да пораснат да направят фирма и тн.

А така, като истината не е на твоя страна, съответно и няма аргументи, на дъртите социалисти им остава само да се надуват че са по-дърти :) И видиш ли, поради това били прави.

А вие май забравяте че макар и "тинейджъри" пак плуваме в едни и същи лайна - пак трябва да се работи, пак трябва да се плащат сметки, данъци и тн..... с тая разлика, че едните постоянно се оплакват, пък другите не. Интересното е, че тия, дето вечно се оплакват са уж по-умните и по-дърти социалисти. Съответно и не разбирам тогава на базата на какво се надувате? :)



Просто човек трябва да е доста кух за да си затвори очите за безумията на Партията-майка от последните 20 години и да хвърли вината за това върху ГЕРБ (които между другото са свършили най-много работа досега). Па ако ще и на 1000 години да е - пак същото :)

Ясно е, че с падането на БСП от власт са ви секнали разни далаверки (както и на много други хора) и затова са тия глупости, ама не забравяйте все пак че ние не пасем трева тука.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Само да вметна, че аз лично никога не съм защитавал предишното правителство - коалицията, напротив! Твърдя, че това в момента е чисто и просто "продължението", както и винаги си е било! Най-просто казано - избраха си лице, подходящо за народа. Слепи сте!
 
От: Държавният Резерв Празен!

Блеки - това че някой твой близък има фирма дори и успешна не те прави бизнесмен
Чокоев - Комунистите приеха закона не съм чул радетелите за правдата ГЕРБ да са го отменили - ще разберете защо след няколко години
Агейнст - Да в едни лайна сме но разликата е че ние виждаме че лайната стават все по гъсти и лепкави а на вас ви се струва че са в целофан и стават за ядене.
Ще се опитам да направя едно сравнение белким ви просветне - ББ е като нов шеф на фирма който непрекъснато разправя колко лош е бил предишният шеф как сега ще построи нов офис на фирмата и как ще смени на всички компютрите с лаптопи и тн. Всички работници много му се кефят до момента в който установят че фирмата е фалирала - идеята за новият офис е била за да се гепят парите по сметките на фирмата и че са безработни. Това очаква БГ в следващите няколко години.
И за да спазиме законите на форумите ще ви кажа че и Хитлер е построил доста магистрали и на него много му се кефело простолюдието и накрая всички го ядоха немит особено тези от източната част на Германия.
 
От: Държавният Резерв Празен!

Еми пак - празни приказки за плашене на гаргите. Бойко щял да фалира държавата, ама защо, как .... не се казва - просто ще я фалира. Той Дянков нали разбира от икономика значително по-малко от вас. ЕС и САЩ пък ептем нищо не разбират, понеже се скъсват да ги хвалят.... ние няма да ги слушаме тях, ще слушаме опозицията.

И естествено единствените, които могат да предотвратят тая катастрофа са БСП. Нищо че краднат като за световно - по-важно е да спасят държавата....

Апа и ние доматите ги ядем с колците :)
 
От: Държавният Резерв Празен!

Мантаман, знаеш ли че момчетата имат право донякъде да обвиняват, нас по-старичките:) Даже малко глупаво ми се струва да се парадира с житейски опит в случая. Това е положението- виж една статията, която вече няколко пъти се каня да постна във форума- Диктатура на пролетариата или демокрация?
 
Последно редактирано:

Горе