Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

niks

New Member
Спират шалтера на тракерите по примера "Уикилийкс"

Навръх Нова година се подготвя безпрецедентна мащабна международна полицейска акция, с която да бъдат ударени два от най-големите сайтове у нас - Аrenabg.com и Zamunda.net, твърди "Седмичен Труд".

В операцията са включени и ченгета от Интерпол. Причината - сървърите на сайтовете са разположени извън България. Според оперативна информация машините с противозаконно съдържание на филми, музика и игри са локализирани в три държави, като две от тях са в Централна Европа, а една - в северната част на континента.

Очаква се спецакцията да бъде проведена буквално до дни и да финишира най-късно до края на януари 2011 година. След нея повече във виртуалното пространство у нас няма да съществуват двата сайта.

Информацията за предстояща акция е достигнала и до самите мишени на онлайн подразделението на МВР. Неслучайно на началната страница на "Арена" е публикуван любопитен анонс.

Скъпи приятели, за пореден път нашия сайт е застрашен. Голяма е вероятността в скоро време да бъде проведена поредната атака срещу нас. Ние сме готови и този път да отстояваме правото на всеки за свободно споделяне на информация. Каквото и да се случи, ще оцелеем. Каквото и да се случи, Вие ще бъдете информирани. Лесният начин е още сега да се присъедините към Facebook групата ни. Чрез нея Вие ще знаете всичко необходимо за да ни откриете отново. Другия начин е да следите мейлите си за съобщения от нас. Не се учудвайте ако някой ден сайтът ArenaBG.com не се зареди. Нека това не Ви притеснява. Въпрос на дни или дори часове е да "изгреем" отново. От нова дестинация или ако се наложи с ново име. И така толкова пъти, колкото се налага. За да ни има!

Според специалисти два са начините, по които службите могат да дръпнат шалтера на торентите. Единият е да бъдат физически иззети сървърите им. Този вариант обаче би имал краткотраен ефект. Сайтовете поддържат резервни копия на цялото си съдържание и е въпрос на няколко часа да заработят отново от друга държава.

Другият по-драстичен метод е директно да бъде отрязан достъпът до адресите им, завършващи на com и net. Този номер беше приложен и върху скандалния сайт Уикилийкс. Домейнът им в org беше отнет от доставчика на услуги в САЩ, като оправданието беше заради нарушения от страна на Джулиан Асандж и неговите последователи. Вероятно същата тактика ще бъде приложена и спрямо родните пирати. Което ще остави българите без филми точно през почивните дни около Нова година. /БЛИЦ


.........


Дърпайте че не остана, какво ще правим два три дни докато се преместят на друг сървър, с друг домейн и в друга ДЪРЖАВА никой не казва но поне Явор Колев ще ни забавлява по БИ ТИ ВИ ТУУУУУУ:lol:

PS

Повече информация за дестинацията и предстоящите миграционни процеси тук
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

Ще махнат тези, ще се появят други... Чудят се вече к'во да напишат и/или направят, за да привлекат медиен интерес.
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

Ще има забавна новогодишна програма с елементи на излагация. :wink:

[video=youtube;NKU5ysn9Mn0]http://www.youtube.com/watch?v=NKU5ysn9Mn0[/video]
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Нямам какво друго да кажа :)
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

Абе тия драскачи няма ли вече какво да пишат. Това некакси се изтърка. Както викат от една известна рап група - "па смени текста бе". Да се хванем на бац, че нищо няма да се случи след това поредно изявление на който там анимационен герой е. :) Едно не се разбра, значи торент тракъра няма пиратски материали при тях, те просто помагат за P2P връзката между потребители, за да се прехвърлят данните. И точно това може да мине, за да се измъкнат от ситуацията. Все пак това не е дата.бг. Там говорим за пиратско съдържание, качено на сървъри. А и холанските сървъри са едни от най-стабилните, по отношение на това най кой сайт му е крив. Пък и не са само холонците, има още стотици други места по света, които биха приютили тези тракери. Абе смех да има. Бойко ни дава зрелища и ние си пшопиваме добре. :) Важното е да знаем в ействителност какво се случва, а не "очите" да са ни някакви тоалентни хартиики (вестници), купени репортажи по големите телевизии, радио шарлатании и подобни. Благодарение на алтернативните начини за информация - вече е по-трудно да се заблуждават хората. Ако бях го прочел отва преди време само в един вестник и успоредно с това го гледам по телевизята, щях да си кажа - да така е. Това ще се случи. Но факт е, няма такова нещо. Кучето си лае, кервана си върси...:)
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

От един фейк ПР на АренаБГ, станаха големи новини. Това според мен беше просто цел на Аренабг да си натрупа потребители в групата :)
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

Май накрая най-много да ме дръпнат за "замундата", друго няма да направят :)
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

Оффффффффффффф за 12-ти път тази година.....
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

...машините с противозаконно съдържание на филми, музика и игри са локализирани в...
На първо време трябва да се усетят че на въпросните машини няма незаконни филми и прочие.
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

На първо време трябва да се усетят че на въпросните машини няма незаконни филми и прочие.
Така е. Даже и аз не знам за какво се хващат при преследването им и премахването. Реално там филми няма, даже се чудя дали запълват и една трета от сървър със сайта си и съдържанието му. Това са ревюта на филми, контент, форум и някое друго приложение. Но с доволен трафик, което може да е критерии за по-мощна машина. Но както се казва - това май ще е последния PR около двата торента. Все пак годината свърши, до година още, от сърце. Тия вестници и глупави медии само ни занимават с небивалици. Един от тия "журналисти", през цялата година и а и други години, не си направи труда да се образова и да даде поне 2 причини поради които тези тракери ще просъществуват. Мързи ги да гледат, то и за това е copy->paste каквото им пуснат от МВР. :) Как ли се чувства човек след като е направил репортаж за това как ще се спират двата сайта, уж с "пиратски" материали, и след 2 месеца пак са си там. Аз лично не бих се появил на екран пак. :) Защото хората ще видят същия и ще си кажат, абе този не беше ли дето каза, че замундата и арената ще ги спират. И от там: да, той е, сега сменям канала. :) Същото се отнася и за вестниците. Същата олигофрения е и там.
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

Някой май не е разбрал, че файловете вече могат да се споделят без тракер.

Този номер беше приложен и върху скандалния сайт Уикилийкс. Домейнът им в org беше отнет от доставчика на услуги в САЩ, като оправданието беше заради нарушения от страна на Джулиан Асандж и неговите последователи.

Глупости. Домейнът wikileaks.org беше спрян от доставчикът им на DNS услуги "EveryDNS.net", който им спря услугите заради DDoS атаките срещу този домейн.

Обаче към момента домейнът е прехвърлен към друг доставчик и пренасочва към едно от огледалата.

Отнемането на домейни до сега не е било прилагано срещу Wikileaks нито един път. Отнемане на домейни беше прилагано срещу "пиратски" сайтове.
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

БОП-а да пускат DDoS към сървърите им та дано успеят ... :)
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

няма да ги съборят..каквото и да става..или ако да то ще е временно..
 
От: Дърпат Шалтера на "Замунда" и "Арена" за Нова година ?

Ако ИСП-тата спрат достъпа до замундата, ще си сменят домейна, ако им изземат сървърите ще изкочат от друга държава.
 

Горе