Ебати Пича

От: Ебати Пича

Погледни от гледната точка на пародията... Може и да схванеш смисъла ;)

това ли било? :shock:
аз пък се чудех за какво се прави на шут, след като много добре знае, че момичето просто си върши работата...
Нямаше да му се получи ако беше вдигнал примерно собственика.. тогава щеше да се почувства мноого тъпо.
 
От: Re: Ебати Пича

Това си е доста вайръл няма да се учудя, ако стане хит и хората да си го купуват само за базика. ;)

първо не е "вайръл"
второ няма да стане "хит"

готов съм да се обзаложа със всеки, независимо от сумата (но да сложим все пак някакъв таван за да не излезе, че се изхвърлям като тези които си купуват сертификати за да докажат пред някого, че са "пичове) - макс 4-цифрена сума.

този проект (много силна дума за повърнята, но все пак) е обречен още в зародиш с името - то много добре описва какъв манталитет имат хората около него
второ - не може да очакваш когато направиш "АНТИ" на нещо успешно и твоето да е успешно. Естествено хейтът се харесва на доста хора, но се ограничава само до фейсбоклк за еднократни и импулсивни лайкове.

Ако са такива специалисти за каквито се пишат (младенов и компания), биха направили проект за сертификат който е по-добър вариант на "коректна фирма". Тогава биха имали успех, кзп няма да им прави проблем и на-важното - ще спечелят пари. Но за такъв проект се искат реални умения каквито явно те нямат.
 
От: Ебати Пича

След седмица/две ще отиде и той в забвение, няма смисъл да се хабиш да пишеш.
 
От: Ебати Пича

А бе пичове не разбрахте ли че този с коректната фирма спечели половин милион докато вие приказвате - ето това е бизнес - през оная работа му е че са го затворили.
Въпреки че аз лично смятам това начинание като боклук му казвам ЕВАЛА - това е истински предприемач.
 
От: Ебати Пича

излиза че според теб да извършваш дейност която противоречи на законите според кзп и да изкараш половин милион те прави истински предприемач?

въобще не гледаме моралната страна на нещата, защото за мен той е по скоро измамник заблуждаващ потребителите и ако тръгнем в тази насока да разгледаме аналогични примери - телефоните измамници правят същото - съобщават ти невярна информация с цел да ти вземат парите...
 
От: Ебати Пича

не не е така
Докато има сноби ще има и такива които ще използват този недостатък.
Все едно да кажеш че Айфон са измамници.
Изобщо не ги сравнявай с телефонните измамници - тези които са платили са платили за да са нещо повече от другите защото искат да бъдат като най-големите които например имат ИСО но не им стигат парите за да го направят.
Не обвинявай човека замисли се за тези които са поискали да бъдат велики - все едно да имат Айфон
 
От: Ебати Пича

аз се чувствам заблуден, тъй като използвах сервиз със сертификат на вратата "коректна фирма" а резултата е че проблема не беше отстранен, бях накаран да чакам 1 ден и ми бяха взети пари за неизвършена работа. за мен сервизът е НЕКОРЕКТЕН, обаче с този сертификат на вратата си ме вкарва в заблуждение. така аз съм потърпевш от сервиза и измамен от организацията издала му сертификат за коректност.
 
От: Ебати Пича

@mr_big - мислиш много елементарно. По твоята логика не би трябвало да съществуват pr, orm и други фирми. Като стане въпрос за ORM, aз се сещам за Калин Василев който е известен в интернет.
виж това - Професионален трол на ПИБ се разкри - https://bivol.bg/професионален-трол-на-пиб-се-разкри-с-о.html

човека се занимава с управление на онлайн репутацията на ПИБ, Лафка и на ВСЕКИ който му заплати. Т.е. когато забележи нещо което не е добре за репутацията на фирмата която му плаща - той прави всичко възможно то да изчезне.
Айде сега кажи, че фирмите които ползват орм услуги трябва да бъдат съдени...

Не е толкова елементарно колкото си мислиш. На пръв поглед може би дейността на фирмата за сертификати да ти се вижда измамническа, но ако помислиш повече, ще разбереш че това е най-малкия проблем с който кзп трябва да се занимава. Да започне да работи срещу монополите които свалят по няколко кожи на хората в най-бедната държава в евроГЕЙСКИЯ съюз.

Заключение:
1. Щом нещо съществува - значи някой е създал необходимите условия (пример: прост си и ползваш фирма само заради тази "хартия". Виновни са родителите ти, образователната система, средата и др.). На този свят нищо не се случва случайно - всяко нещо е следствие от друго/и.
2. Вместо да се създават "анти/контра" предложения, може да се направи един реален сертификат който да получават само реално коректните фирми. За офлайн бизнесите, тези сертификати са нещо като онлайн мненията които ние сами си пишем за нашите бизнеси в интернет. Следователно аз не виждам нищо притеснително дори да се дават на не толкова коректни фирми.
 

Горе