Експерт в отдел "Европейски и Национални програми и проекти"

HEB

Member
Добър вечер на всички.
Накратко, изправен съм пред интересно предложение - позиция като старши експерт в отдел "Европейски и Национални програми и проекти" в малка общинска администрация, моето родно място. Аз съм на 24 години, завърших своята магистърска степен преди седмица, специалност "Управление на продажбите & мърчандайзинг", съответно преди това съм завършил специалност "Туризъм". За да не излезна гол и бос от университета, летата съм трупал стаж по родното черноморие, работейки по рецепции из известен курортен комплекс. Явно съм се доказал и съм грабнал нечие внимание, тъй като миналото лято бях повишен на позиция "Фронт Офис мениджър", а дори не бях завършил своето образование. Работата бе много, длъжностната характеристика се разпростираше от резервации до ваучериране, та до наемане на персонал, за да стигне до "каприза на управителя". Имам и международен опит, учил съм семестър в Прага по програма "Еразъм +". Пиша всичко това, за да нарисувам по-ясно ситуацията, в която съм. Имам опит, що годе приличен за своята възраст, в областта на Туризма, а неотдавна получих официално предложение да започна експертна позиция в общинска администрация. Не искам да споделям колко "циркаджийски" номера видях, чух, за да го получа, но го получих. Заплащането е доста ниско, толкова ниско, че ако бях в първи курс отново бих се замислил.
Основното ми питане е има ли някой наблюдение що е то работа в общинска администрация, изобщо струва ли си да се захващам с тази бумащина и връщам в градче с население под 30 000 души, а може би на тях просто им трябва "студентче", което знае английски ( явно Руският език е най-често срещан сред служителите там )?
 
Първо си самоотговори дали искаш да бачкаш в публичен сектор или в частен. После си самоотговири дали искаш да стоиш постоянно в 1-ви квадрант на Кийосаки или ще почнеш да четеш редовно форума, гледам от 2013г. имаш регистрация, барим започнеш нещо САМ, от 0, частно, самостоятелно.

„Управление на продажбите & мърчандайзинг“ – само от това изписаното се досещам за eBay и създаване на собствен Shop, като преди това задължителните предпроектни проучвания и инвестиран на събраните кинти „от летата“ (като умен такъв, почти сигурно НЕ си ги пропилял, нали?).

Дотук си давал все кинти било на държавата, било на 3rd party хотел(и), т.е. ТЕ са печелели от теб. Време е да обърнеш това. Или да го продължиш, продължавайки да си бъдеш „Наемен работник“, бачкащ в публичен (държавен/общински/НПО) или частен сектор.
 
  • Like
Реакции: HEB

Attacker

Well-Known Member
Държавната администрация е антипод на предприемачеството, не вярвам да се намери някой тук, който би ти препоръчал да започнеш работа там.

Не съм работил в администрацията, но от наблюденията, които имам като техен "клиент", не ти го препоръчвам. Като гледам, това и сам го знаеш. Ако трябва да работиш някъде, за да си плащаш сметките, препоръчвам да е в частна фирма, а общинската работа е като краен вариант. Където и да избереш да работиш обаче, гледай дългосрочната ти стратегия да е фокусирана върху придобиването на знания и умения в сфери с висока добавена стойност. Доколкото виждам, имаш потенциал, ще е жалко да го пропилееш.
 
  • Like
Реакции: HEB

Горе