Енигмата Бойко

@nandibandi Викаш ми за високомерие, при положение че никой не ме е питал НИЩO - ей това не разбирам.

Имах 1 заден въпрос и човека получи отговор и темата се измести. Щеше да беше права, че съм високомерен, ако беше ме питал и аз да му дърпам фермани. Но щом аз съм високомерен след като не съм отговорил на въпрос, който никой не ме е питал. То твоето влизане в ребрум и да ми сипваш неща какво е, след това и да ми обясняваш, че съм бил високомерен и съм се правил на не знам и аз какъв ... то по твоята логика това е висша форма на лицемерие. И в добавка да ми кажеш да беше приел по съвсем различен начин въпросът ти ... как да го приема въпросът по различно в светлината на тази хронология?

Не си ме жегнала ни най-малко, просто се опитвам да хвана логиката ти ....

Иначе по темата, явно не си намерила информацията, ето ти я:
http://www.minfin.bg/bg/statistics/1#2015
Избери Декември 2015 и виж Декември 2014 колко е бил дълга, има я съпоставката, ако искаш избери си по месеци ...
В края на Фев 2015 казаха за 16 мил. така че виж колко е общият дълг към Фев - бил е 10,65 мил. евра, а в края на годината е бил 11,6. Та сега се пита с колко милиарда е набъбнал дългът?
Това което масата не разбира, че гласуваха 16 милиарда кредтина линия за 3 години напред, като за 2015 мисля че таван на дълга беше около 6 милиарда(трябва да проверя). Така, че няма как да теглим 16 милиарда при таван от 6. А за цялата година дълга нараства с 2 милиарда лева.
Над 80% от тези 16 милиарда е за рефинансиране на дълг, т.е. ако имаш 100к ипотека и вземеш решение да теглиш 120к рефинансиращи кредити в идните 3 години се пита с колко ще увеличиш дълга?

Всичко това можех да напиша на колегата, ако беше ме питал, но уви не ме пита - а ти реши, че е високомерно, все още не мога да разбера логиката ти и влизането в ребрум, но все ми е тази ... аз приключих по темата.

Можело, а? :) Що трябваше да се дърляме излишно, като знаеш много добре, че така е редно да се прави?

Колкото до високомерието ти - абе, такъв си, ама карай. ;)
 
Ако просто беше ме питала, без 1-вата част от 1-вият си коментар, щяхме доста си спестим да :)

Надявам, се да си наясно вече, че як популизъм и спекулации тресе както политиците ни, така и масата като цяло - затова писах, докато няма осъзнато общество и лична отговорност ще си търпим за жалост ...
 
@blackout8, за дълга ли се хвана? Не съм специалист какъв дълг е взет с държавни облигации ли и за колко години. Говорих по памет за този дълг имаше медиен шум тогава.
http://btvnovinite.bg/article/bulga...ashtite-tegljat-nov-zaem-ot-16-mlrd-leva.html
Но за разходването на средство и за крадене на пари има доста доказателства, не само усещане за несправедливост, с което е характерно управлението на ГЕРБ и наказателния вот на президентските избори, го доказа
 
16млрд. изтегли като дойде на власт, вторият мандат. Бойко като дойде взе 16млрд. дълг

@blackout8, за дълга ли се хвана? Не съм специалист какъв дълг е взет с държавни облигации ли и за колко години. Говорих по памет за този дълг имаше медиен шум тогава.

stop_posting.png
 
Изказвам мнение и впечатление, но голяма част от народа имат същите въпроси
Колко блока се санират с един милиард лева и заслужава ли си всички да плащаме за това
Защо цената за изграждането на един километър гранично съоръжение е четири пъти по-висока при ГЕРБ, отколкото при предното правителство
И с тези мантри за еврофондовете се спекулира много, нито санирането е с европари, нито оградата на границата
А за останалите евро пари за усвояване, всеки българин знае, че се крадат
Корупция, корупция, корупция и няколко сладки лафа на бате ви Бойко пред медиите, ето това е на кантара на народа
Наслушахме се на политическо говорене, но реалността ни връща в Хитрино, Харманли, на границата или за кражбата на европари от фермите за патки край Ихтиман
Много може да се говори за политици и реалности, ама патките ги няма
 

Горе