Ето общия финансово данъчен модел около Adsense Ирландия

От: От: Ето общия финансово данъчен модел около Adsense Ирландия

Това значи важи и за пари, получени от moneybookers, тъй като те са компания в Англия и ако примерно съм получил пари от САЩ през moneybookers и от там ги вкарам в банковия ми акаунт пак ще трябва да имам регистрация по зддс ?

Не е вярно. Няма никакво значение кой е доставчика на платежни услуги. Гледа се кой плаща, а не как плаща. Може да ти платят примерно с пощенски гълъб (бая охранен трябва да е за да пренесе товара).

Получаването на дохода става когато платецът на дохода (американската фирма) ти преведе парите по твоята сметка в MoneyBookers. В данъчната декларация се пише като дата на придобиване на дохода тази дата (а сумата се смята по курса на БНБ към датата на придобиване - без значение по какъв курс после ще си обмениш доларите в левове и дали изобщо ще ги обменяш).

Когато прехвърляш пари от MoneyBookers в банковата си сметка все едно прехвърляш пари от единия си джоб в другия (или от една твоя банкова сметка в друга твоя банкова сметка). Няма значение къде се намират доставчиците на платежни услуги, които ползваш.
 

Горе