Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

alabalist

New Member
Загубих телефона на тестван човек от преди 4 години и реших да потърся в Google. Повече от четири страници пълни с боклуци и баш-майстори оплюти и подробно описани с всичките им измами, но имащи 200 сайта с 20000 линка и блога :)

Какво да правя сега - как да си намеря читав майстор за казанчето?
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Сим картата на телефона не помни ли набраните номера от преди 4 години? А в паметта на телефона? В извлеченията на телефона?

Как намери майстора?
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Ти, ако не можеш да си оправиш сам казанчето, наличието на СЕОто ти е най-малкия проблем... ахахха
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Мести се в друга къща, днес казанчето се разваля, кой знае утре какво ще стане.
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Тефтерче с телефонни номера?
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Сим картата на телефона не помни ли набраните номера от преди 4 години? А в паметта на телефона? В извлеченията на телефона?

Как намери майстора?

Всеки ден говоря с над 20 души, повечето без да им помня или записвам номерата им. За години представи си как ще го намеря :)
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Готина тема! Хареса ми иронията!
А тези дето предлагат човека сам да си направи казанчето:

ВИК специалистите като останат без работа заради такива като вас, ще се преориентират в областта на сеото и тогава на вас ще ви отиде хлябеца :D

Ще се появят обяви от типа:

Оправям счупени кранчета, линкове и други подобни :twisted:
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

То и без друго тъпия Гошо последно време дава ега ти резултатите, ами те половината оптимизирани а 5 пари не струват. Вчера "търся настройки на...", чичо ми вади само руски сайтове. Викам, ще ползвам инструментите му за търсене и задавам държава България. Тоя прегрял тостер ми скри и малкото български страници и запълни резултатите с още повече руски и сто милиона английски. Сигурно и тези са с оптимизация, ама защо за България бе мамка им? Малки ли са им техните държави?
Търся детски ножици за училище. Излизат ми 1000 фризьорски салона. Е то бива оптимизация, ама да следят какво за къде оптимизират бе! Но така е, както човека му предлагат да стане водопроводчик и да си смени казанчето, така на водопроводчика са му казали да стане СЕО специалист и сега го ду***е всички. :D

Предполагам уловихте иронията!
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Как да излиза нещо качествено, след като такава ни е икономиката - сива. Повечето ВиК услуги се извършват от лица на т.н. частен принцип - оправя ти проблема, взема ти парите и довиждане - никакви договори за услугата, никакви осигуровки и данъци. Същото е с целия сектор Строителство и извършването на ремонтни услуги. Спомена и за фризьорските салони, да добавим и гаражните работилници за коли и т.н. Това са ниши, където лесно може да изплуваш, но и лесно може да потънеш.
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

А ти би ли си дал ЕГН-то, трите имена и адреса на майстора?

Защото няма как самоосигуряващо се лице да ти издаде легално фактура или друг документ (ако лицето е регистрирано по ЗДДС - задължително се издава фактура).

Ако може да не се издава фактура:

Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Първичният счетоводен документ, адресиран до други предприятия или физически лица, съдържа най-малко следната информация: 1. наименование и номер, съдържащ само арабски цифри; 2. дата на издаване; 3. (изм. - ДВ, бр. 63 от 2006 г., в сила от 04.08.2006 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) наименование, адрес и номер за идентификация по чл. 84 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на издателя и получателя; 4. предмет и стойностно изражение на стопанската операция; 5. (изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., отм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.)

Чл. 84. (1) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.07.2007 г.) Регистрираните лица се идентифицират чрез данните по чл. 81, ал. 1, т. 2 - 4, като идентификацията на вписаните в регистър БУЛСТАТ лица се извършва чрез единен идентификационен код БУЛСТАТ, а на лицата, регистрирани по реда на Закона за търговския регистър - чрез единен идентификационен код, определен от Агенцията по вписванията. Едноличните търговци се идентифицират чрез единен граждански номер, съответно личен номер на чужденец, и чрез единен идентификационен код, определен по реда на Закона за търговския регистър.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г.) Идентификацията на физически лица, които не са вписани в търговския регистър, съответно в регистър БУЛСТАТ, се извършва чрез единния граждански номер или личния номер на чужденец.
(3) Лицата, които не попадат в случаите по ал. 1 или 2, се идентифицират чрез служебен номер.

Тоест ЕГН-то на получателя на услугата (човекът, който плаща на майстора) трябва да цъфне върху фактурата (или друг документ). Заедно с трите му имена и адрес.

Представяте ли си - идва майстора, свършва си работата и казва - хайде сега, давай си личните данни да ги впиша. Вие ще си ги дадете ли?

А майсторът трябва ли да се регистрира като администратор на лични данни? А колко струва разправията да ходиш да се регистрираш като администратор на лични данни? Колко време трябва да четеш законите, които трябва да спазваш? Колко трябва да плащаш на специалист по борба с държавната данъчно-бюрократична машина за да не си в нарушение?

Ей затова хората предпочитат да имат минимален досег с държавната бюрокрация - защото ако подадеш пръста ще ти захапят ръката - регистрация като администратор на лични данни, удостоверяване самоличността на клиентите и т.н.

Ако майсторът има фирма или е ЕТ - тогава може да издаде само касов бон. Обаче в този случай ще трябва да се конкурира с тези майстори, които предлагат по-ниски цени, защото нямат разход за касов апарат, за водене на счетоводство, за консултации със специалисти по данъчно право и т.н.

Тоест крайния клиент плаща разходите за спазване на законите (касов апарат, счетоводител, трудова медицина, всякакви бюрократични изгъзици, за които не се сещам).

И вие си траете, защото преклонената глава сабя не я сече. По-изгодно е да си траете - да си гледате бизнеса, вместо да ходите да протестирате денонощно пред НС за всеки нов закон, който приемат (то няма закон, който да приемат и да е изгоден за гражданите - все някакви глупости гласуват, под 1% от текстовете в законите са за нещо смислено, останалото е излишно).

Как да се протестира и защо? Кой (искаме да) страда от протестите?
 
От: Заради SEO не мога да си оправя казанчето на тоалетната

Май не ме разбра. Имах предвид, че за да излизат качествени резултати на фирми, е необходимо те да са регистрирани като такива, да имат нужните атрибути като телефон за връзка, булстат, постоянен адрес и т.н. Поради липса на интерес от двете страни да се работи "на бяло", нормално е онлайн конкуренцията да е слаба и все още търсачката да прави опити да отсее бизнеса по местоположение. Няма смисъл аз да живея във Варна, а тя да ми показва резултати от София. Конкуренцията явно е силна между много майстори с малки статични странички и инфо, и съмнителна репутация, но това си е въпрос на личен избор. Аз лично предпочитам да наема някой, който да ми издаде касов бон или нещо подобно във вид на гаранция, дори на малко по-скъпа цена, отколкото ако ми се наложи да докажа некадърността му, да разчитам да общи показания и/или свидетели.
 

Горе