Затвориха ми Paypal акаунта

От: Затвориха ми Paypal акаунта

Моята фирма не води счетоводство (не е българска фирма и не е задължена да води счетоводство съгласно законодателството в държавата, където е регистрирана; фирмата и нейните директори се намират в подходящи "офшорни" зони). Това не значи, че не плащам данъци. Когато фирмата, в която съм акционер ми изплати дивидент си плащам данък върху този дивидент. Реално не пестя от данъци, защото разходите за съществуване на фирмата са големи и не ми излиза по-евтино от българска фирма, обаче си спестявам воденето на счетоводство и чуденето кое как да отчитам. Намаляват се и възможностите на данъчните да извършват престъпна дейност (например да намират някакви нередности в счетоводството и да ми искат пари за да не ме глобят - вероятността да намерят нередност е голяма заради неясното законодателство и принципа "виновен до доказване на противното"; тъй като фирмата не е българска и не води счетоводство няма как да създават проблеми).

Но не е проблем и българска фирма (която е задължена да води счетоводство) да си отвори сметка в OKPAY. Осчетоводява се по същия начин, по който се осчетоводяват и всички останали приходи и разходи през доставчици на платежни услуги, които не са банки (MoneyBookers, ePay, LibertyReserve и т.н.). Не мога да ти кажа как точно става, за това трябва да питаш счетоводител.

Може да ползваш OKPAY без "верификация" за суми до 300 евро на месец. Ако им пратиш сканирани документи електронно (пращат се криптирани през сайта) ще вдигнат лимита до 10 хиляди евро на месец. Ако им пратиш по пощата копия на документите заверени нотариално ще ти вдигнат лимита до 100 хиляди евро на месец (последното не го пише на сайта им; не съм пробвал да вдигам лимита над 100 хиляди евро на месец, защото не ми е нужно да тегля такива големи суми). Няма ограничения за входящите преводи.

Q: Is there a transaction limit?

A: Until your identity is verified, there is a limit of €300.00 EUR over a period of 30 days for outbound transactions (send).

Upon initial verification of electronic copies of your documents your outbound limit will increase to €10,000.00 EUR / 30 days.

Receipt by mail or courier of documents verified by a notary, as well as other types of validation deemed equivalent to notarized verification (e.g. a bank transfer of a random sum of money, etc.), which constitutes a 100% proof of your identity, will remove practically all limits.

There are no restrictions at all on any inbound transactions.

In addition, in some cases we may assign your account a separate limit category, e.g. as stipulated in a promotional campaign, etc.

Отчитане на парични средства в PayPal, ePay.bg, eBG.bg при онлайн търговия
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Работя с PayPal 2 години безпроблемно c Премиер профил. Транзакциите са безпроблемни, дори и за солидните суми. Опасявам се, че си получил някой от фалшивите е-мейли за актуализация на профила, кликвайки на връзката от мейла, директно отиваш в незащитен url - http:// на PayPal (защитен url httpS://), Съветвам те да откриеш нов профил, "Premier" с дебитна Master Card и банковата сметка към нея. С нов IP адрес.

Неотдавна получих в спам пощата подкана за актуализация на профила, цъкнах на линка, отвори ми се съмнителна незащитена страница, реагирах веднага и я изтрих. Мейлът на PayPal ми е вписан в контактите, този обаче дoйде в спам пощата. Жалко, че нямам запазено копие за показно.
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

@happyslacker значи ако съм със Verified Permier акаунт имам лимит от 10к евро на месец които мога да получавам или тегля?
И ако искам да го махна трябва да им пращам нотариално заверени документи ?Последно като им пращах по електронен път там proof of address и останалите работи ми казаха че всички лимити са вдигнати.хммммм ?
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

По-горе писах за лимитите на OKPAY, не за PayPal. При OKPAY няма такива неща като "Verified Permier". При верификация без физическо преместване на документите в пространството (сканиране и пращане през сайта) лимитът е 10 хиляди евро на месец. При нотариална заверка и физическо преместване на нотариално заверените копия в пространството (от България до офиса на OKPAY в Чехия с писмо) лимитът нараства до 100 хиляди евро на месец (това се налага да правят тези, които искат да теглят повече от 10 хиляди евро месечно).

По-горе в писанията ми не ставаше въпрос за фишинг (фалшиви съобщения от измамници), а за истински проблеми с доставчиците на платежни услуги.
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Настройките са ми до 500 Е месечно / 2 500 E годишно. Регистрацията ми е Словенска. Не ми се налага никави документи да пращам. Пари се получават в PayPal и превеждат към банковата ти сметка безплатно или към картата с 2 Еur комисионна. Не тегля от картата, само пращам - PayPal (0.00 Eur balance) автоматично ги превежда на минутата от банковата ти сметка към посочен е-мейл адрес с paypal профил. Много хора caмo регват карта, но не регистрират банковият й номер.
 
Последно редактирано:
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Kak PayPal превежда към банковата ти сметка? До колкото ми е изветсно това е възможно само ако към Bank Account in the United States.

За България можеш да withdraw от PayPal към VISA карта.
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

В България тази функционалност (превод в банкова сметка) май няма да я има скоро. Може би когато преминем към еврото. Обаче след като имаме възможност да получаваме чрез картата това не е проблем - защото де факто е същото. Пак парите влизат в банкова сметка. Само че се плащат таксички...
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Настройките са ми до 500 Е месечно / 2 500 E годишно. Регистрацията ми е Словенска. Не ми се налага никави документи да пращам. Пари се получават в PayPal и превеждат към банковата ти сметка безплатно или към картата с 2 Еur комисионна. Не тегля от картата, само пращам - PayPal (0.00 Eur balance) автоматично ги превежда на минутата от банковата ти сметка към посочен е-мейл адрес с paypal профил. Много хора caмo регват карта, но не регистрират банковият й номер.
Предполагам, че не може всеки да си регистрира карта и банкова сметка в Словения ?
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Това е така, защото не може всеки да отиде до там. Би било икономически неефективно да ходиш до Словения за да си спестиш 2 евро такса на PayPal :)
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Моят въпрос ,е следния понеже имам лимит от 500 долара на месец в Pay-pal автоматично ли ,е зададен или аз съм го нагласил при настройките. Съществува ли вариант да лимта да се вдигне. Къде мога да видя годишните лимити.
 
Последно редактирано:
От: Затвориха ми Paypal акаунта

500 към дебитна карта.. Не, не може да се вдигне този лимит..той си е 500$ на ден теглене към дебитна карта.
500 на ден де. Да верефициран е.
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Разправят че Пейпал били много услужливи на Туитър акаунта си:
http://twitter.com/#!/AskPayPal
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Бе услужливи, ама колко да са услужливи ... Гледам, че тия пак са от американския съпорт, пък там вече им нямам доверие. Една година ми повтаряха, че не можело да ми изтеглят пари от картата да си оправя баланса, а като се обадих в Ирландия и веднага ми казаха как МОЖЕ да стане.
Отделно днес им пуснах един EU complaint и пак ми писаха, че акаунта ми бил рисков ( тоя път с рзличен текст поне).
Не знам дали има смисъл да ги мъча повече, ама може да пробвам и тая сламка.
Благодаря. +1
 
От: Затвориха ми Paypal акаунта

Our review is complete and we have restored your account.

Как да си оправите негативния баланс в Paypal


Най-накрая успях да си върна акаунта !!! Чак не е за вярване - след година ходене по мъките, телефони, факсове, глупости и нерви днес получих благата вест.
Ето и някои неща, които научих от цялата тъпотия, която ми се случи:

Извод 1:
Аз и дропшипинг в едно изречение - НЕ. Всичко тръгна от там. Съветвам и всички, на които им звучи много примамливо и лесно да проучат нещата адски подробно и тогава да действат. И все пак винаги можеш да останеш назад със стабилна сума... Да го имат впредвид. Тия дропшип директории са пълни с нигерийци...

Извод 2:
Телефонирайте на Paypal, не им пишете писма. Аутореспондера им е страхотен... Често на телефона ще чувате пак заучени фрази от обучението им на телефонисти, НО винаги ще ви отговорят. Когато ви кажат, че нещо не може значи може, но трябва да се обадиш на точното място/човек.

Извод 3:
Ако искате да си оправите негативен баланс и ви кажат,че може само с "check,money order or bank draft" ЛЪЖА ! Ще искат да им го пратите по пощата до Небраска, най-добрия случай Ирландия. НЕДЕЙТЕ ! Обаждате се на Paypal Collections Department в Ирпандия на телефон +44 208 6100 150 (9am-6.30pm Mon-Fri.). Там любезно ще ви кажат,че МОЖЕ да ви изтеглят сумата от дебитна/кредитна карта. Внимавайте отново, ще ви питат в каква валута да ги изтеглят евро или паунди. Повторете няколко пъти евро (паундите ще ви излязат повече) и имайте готовност да видите, че са ви изтеглили в паунди (личен опит) НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ - разликата ще я сложат в акаунта ви и ще ви чакат...

Извод 4: Въпреки, че сте си оправили баланса МОГАТ да ви затворят акаунта. Ще получите стандартно писмо ( все едно призовка, деба ), че не искат да имат бизнес взаимоотношения с вас. Причините ще са security issues ( т.е. "гледай си работата,аут си от нашата система) ДА, АМА НЕ !
Опция 1: Ако акаунта ви е Personal и не можете да прилагате доказателства за идентичност и адрес ( а по телефона ще ви кажат, че няма как да ви ресторнат акаунта колкото и документи да им пратите ) дайте Upgrade към Premiere account. Там вече ще ви поискат документите. ВНИМАНИЕ Ще имате само 10 мб място така, че качвайте намалени файлове ( аз качвах като бунак по 1 мб сканирани и сега се запознах с ФАКСА). За документите ще кажа по-надолу.
Опция 2: Ако вече имате Premiere акаунт няма да стане така. Ще трябва да им звъните. НЕ ЗВЪНЕТЕ на телефонистките на общия телефон.
ЗВЪНИТЕ на 00352 2663 9100 ( в Люксембург е). Казвате им, че имате оплакване заради затворения ви акаунт. Аз ги заплаших с английски омбудсман, 'щото го има в agreement-a им като възможност. Та ща ви кажат, че ще отнесат случая ви към Account review team-a, който всички така добре пазят от хорски обаждания. Вероятно след това ще ви се обадят от Account review team-a да ви попитат за подробности.

Извод 5: Благодадарени на niks, bullbloger и всички, които отговориха на въпросите ми след 1000 опита ми харесаха документа. Ако ще искате извлечение от картова сметка и сте в ПИБ им кажете точно какво искате. Задължително трябва да има лого на банката и да пише "date of issue" и след това датата, печат.

Извод пореден
: Тия са големи мошеници ! ЗА цяла година им набрах много. Отгоре на всичко, ти взимат от всяка атачната карта по $1 като си промениш адреса. А никъде в agreement-a им не пише такава такса ... Но няма да ги оставя и за това:p
ЕС защитава своите потребители.:twisted:

Внимавайте в какви филми ( бизнеси ) се вкарвате, че после много глава може да боли. От личен опит ви го казвам. Няма да се отказвате, винаги ще сте на щрек и ще търсите информация. Никой няма да ви я даде наготово (особено от paypal).
Търсете и ще намерите.

П.С. Надявам се да помогна на някой, който има подобни проблеми. Дано никой няма !

П.С .1 Сега като съм с Premiere account имам ли някакви лимити ?

П.С. 2 Отново благодаря на niks - отдели ми доста време и обяснения.
 
Последно редактирано:

Горе