Защо ми е слаба конверсията?

Sobieski

Well-Known Member
Защо ми е слаба конверсията за блога ми http://free-hoodia-pills.info вчера субмитнах 1 статия в стумблето и хоп 40 и няколко уникални днес друга статия 70 уникални и викам да вляза в ГБ да не би да има някои селл но няма даже и кликс не са мръднали? какви може да са пречините?
 
гб отчита кликовете само на индекс пеиджа ти пращаш хора директно до ордер пеиджа там няма каунтърче. Но иначе ако някои тръгне купува ще си се отчете нормално (като кликнеш на ордер в урлто Merchant_Param=112233)


п.с и тук е момента да вметна една история за доброто старо време с блинки правихме оптимизация за киурд с около 400 - 600 търсения на ден и упяхме да се ранкнем в топ 10..... мина се една седмица посетители бол продажби никакви викме си ко стнана.... и взехме да раучаваме ситуацията влизам в awstats и ко да видя топ урл по посещемост линк директорията над 75 % процента от посетителите отиват на там как се вика хубав киурд ама уебмастърски :)
 
Еми незнам но според мен е по добре да праща към ордера отколкото до индекса защото може да прочетат нещо което да не им хареса... но не линковете са проблема... а дали ми е добре селл копи-то ?
 
ами нека блинки го оцени тои е по добър от мен в това иначе добре си се справил сайтчето трябва да продава. пп. web 2.0 трафика не е от най-купуващите пробваи да напишеш нещо класическите артикъл директории като езаинатикълс ...

пп Ти май ползваше ГБ Темплеит и беше вън от индекса ... Честито преиндексиране :)
 
Да така е мерси баце. Ще изчкам и блинки да пише но явно му е трудно след снощи незнам ;)
 
блнки каза че ще го погледне обстоино тази вечер иначе имаше малки забележки към първия банер в началото в ляво е добре да е картинка на продукта а не банерче със мацка


А аз бих типрепоръчал една кратка листа с плугини за wordpress ама след малко :)

Ако не искаш да го развиваш точно като блог може
 
Добре ще изчакам.Колкото до картинката .. те ГБ специално за този продукт имат 1-2 картинки
 
аз първия плугин го имах но другите мерси за тях и на някой друг ще е полезно иначе откаде намери картинката?
 
Аа, наистина ми е трудно.:) Еми аз искам само да питам как е трафика, като за начало. И почвам по темата - конверсия. Така ето какво мога силно да препоръчам:

1. Мисля че картинката трябва да бъде поставена добре, да не опира в думите и да е прилежно. И е хубаво да не е банер, а картинка. Може и да ти се стори тъпо като мнение, но много ще се дръпнат като видят че още в първите 2-3 параграфа се опитваш да им продадеш. :wink:

2. Намери гобро мясно на сертификата - да не е в средата - просто подреден в някой край, и малко описание какво е, което си имаш.

3. Силни тайтъли - този вид продукти имат нужда от силни тайтъли, както и съпортващи ги съб тайтъли. Ето пример, пазех го за някой сайт, но ето едно такова:

Lose Weight Fast And Permanently, Get Elastic Skin, Beautiful Body And Self Confidence With No Diets At All!

The Best Way To Find The Proper Product For You And To Safe Time On Researching The Net. The Smart Choice Is Already Made, But The Final Decision Is Yours!

4. Сложи поне един път такава комбинация от тайтъл - съ тайтъл, не е лошо и в някой <ако сложиш повече от една комбинация> да споменеш за проблема им - отлабване.

5. Видях това: Natural Health Hoodia - Information Blog About Hoodia. Това означава че ще трябва да добави още малко информация, нужна само да отговаряш на описанието и да накараш тези, които не са много наясно, попаднали случайно и търсещи нещо за отсабване - да им дадеш малко повече инфо. При теб важи доста правилото <щом си приел да си информационен блог по въпроса>: Telling Is Not Selling. Но само от части. :)

6. Под: We Accept All
Credit Cards Also and Bank Wire

Има готини картинки, които може да сложиш с видовете карти. Това пак е малко, но забележимо. Както и Щастливи клиенти, като картинки.

7. Може и да звучи тривиялно, но е хубаво да имаш и малко тестимониоси - добри коментари от и-мелнати клиенти. Хората вярват на хора. Друго за което се сещам и се отнася към тази точка е Before & After снимки. Тук ще е трудно, но мисля че някой от сайтовете имаше - това пак би било едно "+"-че в конверсията.

8. И последен съвет, повече от три линка сложени в Sales-Copy не е хубаво. Това е малко множко <твойте 5>, и като алтернатива видях че имаш линкове към вътрешни страници, като About. Това е добра алтернатива да замениш някой аф. линкове с такива към инфо страници от сайта <там пак може да сложиш 2-3> към друго инфо. Например FAQ, About, Happy Stories, даже и серификата може да ти е на друга страница, и без това ако кликнат на гифа, ще трябва да дават бек за да се връщат.

:wink:

Еми ако не съм бил, много полезен, се надавам да получа конкретно питане или въпрос, Сори че толкова се забавиш и успехи.:)
 
Големи картинки на почти всички продукти има като в GenBucks кликнеш на фрии контент долу има линк images of bottles

пп Ако ще пишещ статии на блога слагаи в тях афилиейт линкове и банери така ако някои ти скреипва контента ще ти показва реклама на продуктите :)
 
Не наистина много полезно сега ще видя какво ще направя колкото до трафика ако искаш на ЛС мога да ти дам данни :)

10х All ;)
 
Еми питам просто да знам колко идват и от къде. Защото е възможно и по-голямата част да не са грам таргетирани, но това ще е още по-голяма цел - да продадеш на някой, който търси друго. Ето това е магията да продаваш. :) Ако искяш прати ми това за което те питах. Ще гледам да ти помогнеме на макс. Успехи. :wink:
 
еми то това наистина е cool да продадеш на някой нещо на което е попаднал случайно...
 
Според мен проблема не ти е в сайта, а в трафика. От StumbleUpon не е много таргетиран трафика, тъй като посетителите ти не търсят директо продукта, който предлагаш.

Може да пробваш, когато събмитваш да използваш тагове с ключови думи за отслабване.

Успех!
 

Горе