Защо не ми върви в Онлайн Бизнеса

peshko каза:
В google.com съм на 5-то място, а в google.bg съм на 3-то, сигурно защото сайта е хостнат на български сървър :D

Когато хостнах сайта в Yahoo ($41 месечно) в БГ още си мислеха че хостинг е човек който приема гости. Като говорим за интернет търговия - моля не споменавайте думата Български. В БГ няма ел търговия и дълго няма да има.
 
@Blinky, да получих ти личното и ще си спазя уговорката веднага щом пусна версия 2 на сайта :)
@coolice, айде да е за rapid weight loss pill :p
@E-Business не разбрах за кое точно се отнася коментара ти. За това че споменах за българския гугъл(за да не се чудят читателите защо аз казвам че съм на 5-то място а Митака казва че съм на 3-то) или че хостингът ми е български(нямам достатъчно средства за чуждестранен :().
 
peshko каза:
@Blinky, да получих ти личното и ще си спазя уговорката веднага щом пусна версия 2 на сайта :)
@coolice, айде да е за rapid weight loss pill :p
@E-Business не разбрах за кое точно се отнася коментара ти. За това че споменах за българския гугъл(за да не се чудят читателите защо аз казвам че съм на 5-то място а Митака казва че съм на 3-то) или че хостингът ми е български(нямам достатъчно средства за чуждестранен :().

Извинявай, пълна объркация. "В google.com съм на 5-то място, а в google.bg съм на 3-то, сигурно защото сайта е хостнат на български сървър". Мислех че това го казваш за мен във връзка с това че бях споменал че саита ми е на 6 место.
 
Нищо, стават грешки ;)
Важното е че от 5-то съм вече на 4-то и съм много щастлив, защото до преди 2 седмици сайта ми беше към 20-тата страница, дори по едно време го нямаше, изведнъж се появи на 14 и следващия скок беше направо в top10 :). Притеснява ме само да не си изгубя позицията като сменя сайта, вие какво ще кажете?
 
peshko каза:
Притеснява ме само да не си изгубя позицията като сменя сайта, вие какво ще кажете?

Какво значи да смениш сайта?!?
Ако имаш предвид домейна, ще я изгубиш като за начало. Макар че ако с този си я направил бързо, вероятно и с новия ще я направиш.
 
E-Business каза:
Като говорим за интернет търговия - моля не споменавайте думата Български. В БГ няма ел търговия и дълго няма да има.

Бате ти си доста зле настроен към бг фирмите и си прав голяма част са под всякава критика но вече има светлина в тунела поне според мен :)

Успехи и се радвам че помогна в тази тема :)

------------------------

Иначе относно обсъждания киурд за които да разнищим топ 10

какво ще кажете за

weight loss pills -1400 търсения на ден според моя инсрумент

weight loss diet - 2300 търсения

очкавам коментари и предложения...
 
coolice каза:
E-Business каза:
Като говорим за интернет търговия - моля не споменавайте думата Български. В БГ няма ел търговия и дълго няма да има.

Бате ти си доста зле настроен към бг фирмите и си прав голяма част са под всякава критика но вече има светлина в тунела поне според мен :)

Успехи и се радвам че помогна в тази тема :)



даа определено светлиан в тунела има. Но по отношение на предлагането. Лошото е че българина няма смелост да купува по интернет. Просто манталитет.....и докато не повярваме че може да пазаруваме по интернет - ще дърпаме назад фирмите които се опитват да продават. Това ми е идеята
 
E-Business каза:
АБСОЛЮТНА ГРЕШКА. Гугъл подрежда сайтовете по ПОПУЛЯРНОСТ. Не съм казал е ключовата дуам няма значение. Но при 10 сайта с еднаква наситеност на ключовата дума - по напред ще излиза по популярния. За справка - така наречения до скоро "Google Bombing" ефект. Ако не беше Буш - още щеше да работи. И между другото Google се гордееха с него и твърдяха че това е доказателство че подредбата им е по популярност а не по ключова дума. По ключови думи подрежда MSN например. Но Google подрежда по ПОПУЛЯРНОСТ. Да повторим пак: Google подрежда по ПОПУЛЯРНОСТ.
относно търсенето с Link: ами не значи че няма линкове към сайта но показва линковете който гугъл признава. така че ти може да имаш 10000 линка из разни скапани сайтове но гугъл преценява кои от тях са полезни и така нататък. И не е лошо да са повечко.
Много си зле, след тия глупости дето изписа, мога само да ти се изсмея звучно на небивалиците дето разтегаш за 3000 посетители дневно. :lol: Човек с такава липса на знания по тая специфична тематика едва ли може да вкара сайт дори в топ 100 на Гугъл по конкурентна ключова дума :lol:

А на авторо на темата мога да кажа:

1. Заеби тия тамплейти, защото отблъскват посетителите, не вдъхват никакво доверие с тия стандартни щастливи физиономии, вперени в светлото бъдеще, които ни гледат от там. :lol: Един сайт требва да вдъхва такова доверие все едно е асоциация на потребителите, а не дребна зарибявка за случайно попаднали риби от търсачките (макар и да е точно с такава цел направен, впечатлението което оставя требва да е друго) :lol:
2. Ако имаш малко посетители от Гугъл (въпреки челната позиция по ключовата фраза), тогава я смени тая фраза с некоя по-търсена...
3. ...а като оптимизираш сайта си да излиза по-напред по друга по-търсена фраза, требва да обърнеш внимание и на h1, което требва да е най-отгоре но в html кода а не горе на монитора. При теб h1 се намира в долната половина на страницата, а требва да е веднага след <body>. Това може да постигнеш и чрез абсолютно позициониране на елементите в CSS.
4. Направи много страници и ги свържи една с друга така, че да концентрираш най-много PR в тая, която искаш да е най-високо в гугъл (в твоя случай главната страница) посредством nofollow, което не засяга навигацията.
5. Връзки като "Homepage" са безполезни, дори вредни, сложи им "nofollow" обезателно, требва да свържеш отделните страници от сайта чрез ключови думи. Стандартното меню се счита от гугъл точно като меню и линковете в него не са ползотворни, затова -> rel="nofollow".
5. От вътрешните страници към главната не слагай "www. rapidweightlosspill.us/index.html", защото така ПР-то се трупа на "www. rapidweightlosspill.us/index.html" а не на "www. rapidweightlosspill.us", а това са две различни неща. Това е много важно и требва веднага да го оправиш.
6. Махни гугълските реклами, както ти казаха вече.
7. Като добавяш сайта в каталозите, разнообразявай малко заглавията (и описанието). Не требва абсолютно всички да са еднакви.
8. Не използвай таблици а само CSS, така кода ще е доста по-малко, следователно сайта ще се зарежда по-бързо. Това е от големо значение ако хостинга ти е в България а посетителите от Америка.

п.с. Здравейте на всички тука, аз съм нов. :wink:
 
Добро включване като за нов тук ;)

Само една лека корекциика за nofollow Засега не трябва да се прекалява с него че може да се получат проблеми. На теория бота трябва да индексира всичко като хората на практика се затруднява да индексира при толкова много nofollow (пример смф)
 
Не мисля че може да възникнат проблеми при използването на "nofollow" за връзките вътре в страницата, ботовете спокойно си минават по тех, просто не се предава PR. Ето едно интересно интервю с човек от Гугъл, свързано с употребата на nofollow за връзките между страниците в един сайт. ->
seomoz(точка)org/blog/questions-answers-with-googles-spam-guru

Защо да оптимизираме главната страница по ключови думи като "index", "home", "начало"? Освен това връзките от стандартните менюта, които се срещат на всека една страница силно намаляват предаването на PR. Не е ли по-добре да сложим nofollow на тия безполезни връзки и да свържем отделните страници на сайта чрез подходящи ключови думи, в самия текст примерно?
И нема нужда да преплитаме всека една страница с всички останали и да даваме еднакъв PR както на важните, така и на страници като "Контакти", "За нас" и др. безполезни, след като можем според нуждите да концентрираме най-много PR там където е най-належащо. :wink:
 
всъшност имах напредвид че ноиндекс прави мизерии на смфто и се изказах прибързано за нофолу но са ми 100 000 неща на главата в момента......

ПП не бих си натоварил саита изцяло с но фолоу тук таме може но въпрос на личен стил.... и смятам че така е по добре ;)
 
Бате, сайта е комбинационна система, не можеш само с една страница да прави всичко, независимо на каква позиция седи, заради PR концентраяцията на дадена страница. И всяка старница може да е силно оръжие за напомпване на позициите на сайта - като артикъл линк, уникален контент (линк от контент с ключовата дума, за която оптимизираш главната страница).

Иначе ги има красавци с PR0, които мачкат тези с PR5+ и то точно защото сайта им е ценен, като инфо което се прелива от старница на страница, а не оптимизирана само една страница и другото е ей така - да го има. Ако някой не е сигурен в уникалността и оптимизацията на контента на някоя вътрешна страница, да слага "nofollow" от и към тази страница. :)

Аз не съм привърженик на "nofollow" въобще. Успехи.

:wink:
 
Явно не си чел внимателно предишните ми коментари, или аз не съм ги написал като хората. :wink: Но ще пробвам пак.
Какво прави атрибутът nofollow:
1. Концентрира PR там където е най-необходимо (не разбирай това като "само една страница", всичко зависи от приоритетите на дадения сайт). Ако продукт А се търси по 5 пъти на ден а продукт Б по 1000 пъти, тогава нормално е към страницата на продукт Б линковете да са 100% без nofollow, а към стр. на продукт А са достатъчни само 1-2 чисти линка, останалите с nofollow. Това се прави защото продукт А е ниско конкурентен и може да излиза на челна позиция дори от страница с PR0, или пък изобщо не е нужно да излиза на челна позиция тъй като не е търсен. Докато страницата на продукт Б се нуждае от подкрепление и допълнителен PR за да се пребори за челно место. За "Контакти" и "За нас" нема смисъл да говорим, подразбира се.
2. Добавянето на "nofollow" по никакъв начин не засяга навигацията на сайта, нито индексирането на страниците, само подобрява разпределението на PR. Вместо от всички страници към главната в менюто да има линк с ключовата дума "Начало", 100 пъти по-добре е там да се сложи nofollow, а реалния линк без nofollow да бъде с желаната ключова дума/фраза, разположена само в тематично най-близките страници. Това се отнася за всички стр. не само за началната. Пак повтарям, преплитането на всека една страница с всички останали, още повече с anchor-и като "Начало" е изключително вредна практика по ред причини и единствения начин да се избегне е посредством атрибута "nofollow".

А за "ценното инфо" не те разбрах, каква връзка има "nofollow" с ценността и уникалността на контента по страниците?

Който иска да се пребори с големите сайтове (или мрежи от сайтове), притежаващи огромен PR и множество входящи линкове, требва да изпипа сайта си до съвършенство без да пропуска и най-малкия детайл, да използва всички похвати на легалната оптимизация, в противен случай е обречен. :wink:
 
peshko каза:
Хора, сайта го преправих наново, като преди това изчетох доста материал, и прегледах 5-6 сайт подобни на моя.

Поздравления за ъпдейта. :wink:

Бих ти препоръчал да си направиш заглавията по-контрастни спрямо текста, но в тъмната гама. Наблегни на стилове като , <u> и за да привлечеш вниманието на посетителя още като погледне текста. Особенно bold използвай за да изтъкнеш ключови думи и изречения, които са важни за потребителя. Добави някаква навигация също. Може да имаш една графа за "testimonies" и статии, а отделна за ревю и продажба на продукта.

Също така вземи си модни .htaccess-а, че тия реферерски линкове (особенно онзи със ?peshko префикса) "намирисват". :)

Поздрави и успех :)
 

Горе