Защо според вас не работи този бизнес модел в България

От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Всъщност, сравнително лесно ще го направи. Старите хора са стари, по-трудно привикват, но не са тъпи и бързо възприемат полезните им неща.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Точно проблемът, който споменахте (че човек си запазва час, но винаги чака повече) - може да бъде използван като предимство за да потръгне сайтът. Защото той може да има рейтинги, коментари и изобщо - инструменти, чрез които коректните зъболекари/масажисти и др. специалисти да бъдат избутвани напред. По този начин именно хората, които не искат да чакат, ще могат да разчитат на един такъв сайт, че ще им покаже правилните специалисти. А гаранция ще е натрупаният от тях рейтинг и положителни отзиви.

Иначе един такъв сайт си има съвсем ясни маркетингови задачи, които трябва да бъдат свържени, за да потръгне.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Когато става дума за лекар или зъболекар за мен най-важното е дали е добър специалист, а не колко ще чакам. Добрите лекари са много натоварени. По твоята логика най-коректни ще се окажат тези с най-малко пациенти, защото именно за тях е най-лесно да си спазват часовете.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

И това го има, не отричам. По този въпрос отзивите и коментарите също могат да бъдат полезни. При всички случаи това, че един лекар е добър, не значи, че не трябва да си спазва часовете. Използването на софтуер може много да улесни процеса.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Както и това, че един лекар си спазва часовете не означава непременно, че добър специалист.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Жена ми го ползва и ако изключим това че не чете си е доволна. Иначе проблема тука е че сме в БГ, тука всеки е свикнал да го лъжат и затова си иска лекаря или сестрата да си я чуе или види и да си запази час. Отделно не е платено на правилните хора да го ползват, от там няма потребители, а от там няма и кой да плаща, зада седи в него. Това с рейтинга е добра идея, но е по-добре ако се сложат различни критерии за рейтинг, отношение, бързина, коректност, и тем подобни. За съжеление подобни сайтове/групи/платформи и т.н. се развиват само ако някоя "звезда" го ползва и тогава нашумява бързо, ако не, трябва да се часа за маркетинг от уста на уста, е и платена рекласи трябва естествено :)
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Аз продължавам да мисля, че няма такъв проблем, че сме в БГ. Просто нещата трябва да се нагласят така, че да отговарят на местните нужди и сайтът ще излети. Но както казахме, новият му собственик има някакви трудности вероятно, може би и нежелание, не знам.
 
Съвсем случайно попаднах на тази тема .. След всички писания, които изчетох изводите са два -

1 малко по-бавно се променят потребителските нагласи при нас, винаги има скептицизъм и недоверие в новите неща. Но не трябва предварително да се отказваме, защото еди си какви сме били в бг. Нали уж предприемачите трябва да променят това нещо

2 За да успее нещо, трябва да е направено с повече мисъл и анализ на потребителските нагласи (в случая предлагащи и търсещи услуги), и разбира се перфектна реализация на проекта, особено когато се опитваш да си първи в това нещо. Само така можеш да промениш потребителските нагласи

Е, вече има успешни такива проекти в България, от които може да се вземе поука, защо преди това моделът не е работел. Според мен не моделът, а самата реализация на проекта не е работела, надявам се не обиждам създателя и

Не е важна толкова генералната идея, а дребните детайли и реализацията.

Именно там е разликата между всички социални мрежи преди facebook, и фб който промени изцяло играта. Същото е и при google+ и Twitter примерно. Едва ли проблемът на g+ е бил липса на пари, разработчици и цялостен ресурс за развитие :)
 
Не ме обиждаш, благодаря за feedback.

Истината е че си трябва екип от професионалисти в различни сфери.
Аз съм в сферата на ИТ и разработване на софтуер.
Търсих екип като пусках в различни форуми и ходих по стартъп евенти, писах на всякакви институции, медии.. но така и не намерих съдействие.

Затова и нищо не потръгна, тъй като аз сам не съм професионалист по всичко :)
 
Да, те започнаха няколко години след като аз се отказах. Аз започнах без финанси, те със :)
Тоест ето следващият отговор - защо ... Заради пари.
 

Горе