Защо трябва да съм позитивен?

Blinky

Owner
Здравейте на всичко във форума и в цялото уеб пространство. Казвам го второто, защото се надявам това да стигне до максимален брой хора, които искат да разбера и да прочетат "защо, по дяволите, е необходимо да си позитивен човек?". Като цяло има ли далавера в това и какво пък толкова, то и да си и да не си, все същото си. Да, но не. Повечето хора разсъждащи така първо не живеят щастливо (а задоволително), второ - на кой ще се хареса някой, който нон стоп плюе черни неща. Днес ще се опитам да дам няколко причини, поне от моя личен опит, защо трябва да съм позитивен и защо това ми помага, както и защо се опитвам да "заразявам" и останалите с това.

Нека първо обобщя ситуацията като цяло. Влизайки последно време на сайтове, социални мрежи, форуми и къде ли не, виждам едно такова мрачно и неблагоприятно настроение, нещо което определено не ме задържа там дълго време. Защо ли? Четейки, аз виждам, че хората хейтват по какви ли не причини. Някои основателни, други не чак толкова. Лошото е, че тенденцията е към повишаване на това негативно настроение, което не знам в крайна сметка и какви бенефити им носи, но явно те си знаят.

Ето ги моите причини, защо се старая да съм позитивен (положително настроен). Това са само част от тях, но мисля, че ще бъдат достатъчни за всеки, които не вярва в това по една или друга причина.

1. Защото никой не обича добре изглеждащ, млад и интелигентен човек, който се е превърнал се в дърт пръдльо (извинявам се за езика, но гледам да съм максимално описателен и да достигна до повече съзнания по най-твърдия начин, ще има още такива, дръжте се - бел. на автора). Да, това е истина. Представете си, че вече сте спечелили някои (бизнес партньор или някой друг субект на вашия интерес), какво ви остава да направите, за да знаете, че нещата се продължат в тази насока. Всичко друго, но не и това да седнете и да обяснявате как еди кой си бил такъв, друг онакъв и как живота е скапан и нищо не става. Може да бъдете сигурни, че няма да извлечете положителни резултати, освен ако не желаете събеседника ви след разговора да се замисли за самоубийство. Тогава сте постигнали целите си, спор няма.

Случвало ли ви се е да седнете някъде, към вас да се приближи приятен човек и след второ изречение, той да почне да ви товари психически с глупости, в които имате или никаква или много далечна допирна точка. Не ли? Да мен започна да ми се случва често. Не искам да съм груб, обяснявам, че ме чакат задължения и поемам на някъде. Сори много, но не съм си намерил живота ня пътя, за да слушам негативи. Пък и реално, аз съм назад от това, че съм ги изслушал. Тук не говоря за случаите, в което приятели споделят проблеми с цел тяхното решавам или човек иска компетенцията ви при възникнала ситуация. Това са различни неща. Тук говоря за непожеланото емоционално изнасилване, идващо от човек, който му идва от вътре да е негативен и трябва да си призная - получава им се добре.

2. Защото работата ми върви по-добре. Това съм го забелязал многократно. Всеки, които мисли, че няма зависимост между настроение и работа, значи е време за сериозна намеса от 2-ро лице (да се подразбира професионално такова). Тук изключвам случаите, в които на човека му пише в договора, че трябва да се нервен, негативен и черноглед. Все ще се сетите за някоя професия, характеризираща се с тези черти. Може би контрольорите са един хубав пример за това. Но пак казвам, това е просто какво съм видял аз.

Работата ми върви много по-добре, бързо и ефективно, когато настроението ми добро. Проблемите се посрещат много по-адекватно, а решенията идва бързо и лесно. Не преувеличавам. Бил съм и в 2те състояния и го знам точно от там. Колкото по-позитивен сте, толкова повече ще ви върви работата. Да не говоря какви други ползи носи и това след себе си, но предполагам сте го забелязали. Няма начин просто.

3. Защото ставаш притегателен център на събитията. Да, точно се изразих. Когато сте положително настроен човек, вие не само заразявате другите, но те искат да имат все повече контакт с вас. А и блестите много повече от другите, където и да отиде. Говоря за умерения позитивизъм, които граничи с рамките на нормалното. Не за случаите, в които изглеждаме толкова ентусиазирани, като предозирал лабораторен плъх с налудничав поглед.

Хората ще ви споделят, ще ви търсят винаги за съвет, както и никога няма да кажат нещо лошо за вас, защото най-малкото няма да отговаря на истината в очите на тези, които вече са имали възможността да комуникират вас. Това реално поставя тях в неловка ситуация. Защото всеки може да прецени най-добре за себе си кое е истина и кое не. Вярвам, че сте попадали на места, на които има такива хора. Те събират другите около себе си, за това и използвах "притегателен център" като определение за причина номер 3. Не съм попадал в ситуации, в които негативно настроени хора са център на на внимание, където и да съм бил. Може и да има, но ми се вижда малко нереално това.

4. Защото все повече хора ще искат да правят бизнес с вас. Тук може нещата, които ще кажа могат да се застъпят с тези в точка 2, но реално е комбинация от 2 и 3. Това е факт. Вкарвайки имиджа на позитивно гледащ човек, вие ще сте търсен за партньор и човек, с които всички ще искат да работят. Хората вярват (в това число и аз), че един от основните двигатели на бизнес процесите е положителната настройка. Тя определя как ще протичат не само процесите, но какъв ще е резултата. Други смятат, че професионалното поле по никакъв начин не се влияе от настройката на човек и тук те бъркат. Нека го кажа така - вие с какъв тип човек бихте искали да работите?

Ако сте обръщали внимание на търговските отдели на големите фирми, ще видите, че там не само го има това позитивно отношение, но то "затваря" и голяма част от сделките. Всеки клиент и партньор иска да бъде не само обеден в ползите на това, което му предлагате, но иска това да се случва по възможно по-позитивния и добронамерен начин. По този начин вие го карате да се чувства сигурен, запленен от оптимизма ви и най-вече придърпвате до идея по-близо до себе си.

5. Защото това води след себе си приятни последствия. Много от вас са чували "да, разказа ми вас," нали? Тук е момента, в който осъзнавате дали сте позитивен. Ако реагирате негативно и се попритесните, че може и да не са добри думите за вас, това означава само едно - да не очаквате добро начало. Но ако реагирайте с усмивка и се сетите, че сте били добронамерен и позитивен, то вие сте направили първата крачка напред и то с доста добри точки в актива си.

Последствията не винаги могат да са толкова преки, както е в примера. В други случаи може просто някой да ви звънне и да ви попита дали бихте се съгласили да се видите, да се запознаете, да поговорите или просто да ви помогнат за нещо, защото преди време вие сте били позитивен и сте му оставили само положителни емоции. Колкото по-добре се държите, толкова повече това ще ви се случва. Никой не е обърнал гръб на позитивен човек.

6. Защото това говори много за вас. Тук спор няма. Някога да сте се интересували от живота на някой негативен човек, при който хейта тече с и без причина? Няма и да го направите, освен ако не искате да извлечете полза от това, защо не трябва да бъда като него. Но често подпитвате някой за даден човек когато той ви е "прелял" позитивна енергия. Винаги ще ви е от полза да разберете защо и какво го зарежда с такава енергия. Много по-интересно е.

Винаги съм твърдял, че това какво настроение носиш в себе си се пренася на вида ти и излъчването. И това в общи линии и по мои наблюдения е така. Виждал съм доста зле облечени хора, които носят това и повярвайте ми, по-добри събеседници са от негативно изтупаните хейтъри.

Това беше, което исках да споделя с вас. Не за друго, а защото трябва да сме позитивни, не за друго, а защото така ще бъдем и по-щастливи. Всеки се оправдава със ситуацията, някои с обкръжението, но едно е важи и за двете - когато не го искаш, не взимаш от него. Да, някой ще кажат ама то това ми се случва, да но защо трябва да отделиш цялата си енергия за анализи, коментари, хранилка, нерви, отмъщение (е някой случаи) и подобни. След цялото това ще съм много изненадан, ако е останало нещо за другата страна - позитивната.

И нещо друго искам да кажа на тези, на които тези писания са поредния булшит. Не ми се доверявайте, не го вярвайте, но ако искате просто можете да направите експеримент със себе си (ако написаното горе ви звучи налудничаво, повярвайте ми, вече сте се подлагали на много експерименти без да го знаете), в който ще си кажете "тази седмица ще съм позитивен." Бъдете такъв в този период от време и наблюдавайте резултатите, сравнете ги и си направете извода. Темата е отворена и по всяко едно време можете да споделите, че не съм бил прав. Но пробвайте, няма да сбъркате.

Мисля, че дадох някои доста основателни причини защо трябва да сме позитивно настроени и как това ще ни направи по-добри във всякое едно отношение. Защото е по-лесно да си с такава настройка. Ще ви бъда благодарен, ако дадете по едно постче, като винаги може да се допрете и до реални случи. Знам, че има такива и не са рядкост за никой тук.
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

Много добра статия, ще я споделям!

Позитивен ли си, се чувстваш добре и привличаш само хубави неща в живота. Негативен ли си, се чувстваш зле и привличаш само лоши неща. Толкова е просто, но за жалост дори възрастни хора не могат да разберат този прост принцип или както много хора го наричат: "Закона за привличането". А се предполага, че възрастните хора за по-мъдри.

Важно е човек да се абстрахира от всичко негативно.
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

В моята работа ежедневно се превръщам в "арестант" на негативно настроени хора. Те са дошли, за да ги разкрасявам, но докато ги подстригвам или боядисвам, не спират да се оплакват. 90% ако не и повече от клиентите ми говорят само негативни неща. Когато наближат баловете като сега, падам и в капана на негативно настроените абитуриентки, които от няколко години насам старателно ги отбягвам, като приемам все по-малко момичета. Защо го правя - вместо да ги запиша всичките и да изкарам куп пари? Ами защото се налага да се превръщам в психолог, отделно да мобилизирам всеки нещастен нервен импулс в тялото си, за да издържа психически. Значи, госпожицата още от пробната прическа е бясна - не знае как и какво ще се получи с роклята, с грима, с прическата и цялата и визия. Изтъкана от комплекси, тя се съмнява във всеки и всичко. В момента, в който дойде време за балната прическа, тя задължително се е скарала с гаджето, с майка си и с поне още десетина човека. Сяда на стола като едно кълбо от нерви, а аз се превръщам в психолог, като ми отнема поне половин час докато я успокоя, да седне, да се отпусне и да можем да направим прическата, защото докато е бясна, нищо не става. Често се налага да я накарам да седне на мивката, аз започвам да я мия с различни ароматизирани шампоани, балсами и т.н и благодарение на това, че имам доста силни биотокове, тя скоро се успокоява и дори и се приспива. Всеки като седне да го мия и ми казва, че му се приспива. Слава богу, че имам способността да успокоявам и да укротявам опърничавите, за да мога да си гледам работата нормално.
Тези емоции ми идват в повече и в последните години постепенно се освобождавам от тях, като предпочитам да седя на компютъра и да си гледам другата работа. След няколко такива абитуриентки, се прибирам вкъщи като парцал, изцедена физически, психически и емоционално. Все пак, преди две години буквално "прегорях" след като моя братовчедка изпадна в тежка психологическа криза и старателно си изкара всичко на мен, а аз като човек спокоен и изслушващ пострадах много. Какво се случи - започнах да виждам двойно, да си изпускам инструментите и в момента, в който изпуснах една матировка и направих целия салон лилав реших, че е време да отида на лекар.
Доктора откри проблема бързо и ми даде съвет, как да игнорирам негативните хора около себе си, евала на тоя човек. Оттогава съм пълет "типигьоз", казано по друг начин - от едното ухо ми влиза и от другото ми излиза всичко, което е негативно. Сега, като започне някой да се оплаква, ако не ще да млъкне, защото повечето са такива - ти му казваш, че не искаш да слушаш, той млъкне за три минути и пак започва, просто спирам да слушам и започвам да си мисля мои си работи.
От натоварване с чужди проблеми започвам да мисля по-трудно, да запомням по-трудно и всичко това ми влияе не само на психиката, но и на целия организъм. Позитивно настроени хора познавам малко, а и рядко се виждаме, но те наистина ме зареждат с енергия. Има една дама, ако се вгледа човек в живота и - само проблеми, болести, трудности. Тази жена, нито веднъж не се е оплакала, не е натоварила околните с проблемите си и не е мрънкала за нищо. Нещо повече - още в момента, в който влезе и веднага вдига духа на всички с майтапи, шеги, със заразителен смях. Ето с такива хора предпочитам да контактувам, жалко че са малко.
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

Това е една много хубава тема и благодаря на Blinky, че я пуска. Но нека има предвид, че въобще не съм изненадан, че пуска точно такава тема - от контактите си с него успях да го опозная и според мен той действително си е такъв човек. Макар и да не сме се виждали все още реално, смея да твърдя, че когато контактуваш с някой, пък било то и в нета, във форум или скайп/чат, позитивизма на събеседника се усеща.
Това е "обща болест" според мен. Всички са нервни, не знаят какво искат, не знаят как да го постигнат, сърдят се на всички.

Напълно съм съгласен с него и гледам да живея и да правя това, което и той споделя. Само така, по такъв начин мога да успявам и да вървя напред, да се развивам. Преди няколко години реших да споделя това с другите и направих такъв сайт. В него има само позитивни неща, теми които могат да помогнат на нашите посетители, да научат нещо полезно или просто да се отпуснат и отморят. Не е лесно, трудно е, но не се предаваме и успяваме. Просто няма друг начин, не можем да се провалим. Никой не може да провали хубавите, добри идеи, мисли, събития, които помагат и зареждат.

Сблъсквал съм се с много и различни неща в практиката си - казвали са ми, че сайта не струва, бил женски, бил забавен, бил ... (тук всякакви епитети които се сетите!). Казвали са ми, че с такъв сайт, на такава тематика никога няма да мога да привлека рекламодатели, понеже никой не се интересува от “тези измислици”. Но не се отказвам, най-лесно е да се откаже човек, решен съм да успея. Пък и откажа ли се – значи не съм бил достоен за този сайт и ще предам идеята и духа му!

Правили сме неща, които се харесват и в отговор вместо да ни благодарят те ни крадат идеите! Когато съм ги питал защо го правят, казвам им, че не си я пазя за себе си, споделям я с всички, молбата ми е само да споменат източника, да оставят логото на сайта да се вижда - но не би. Отговарят ми: "Да, хубаво е, много е хубаво, харесва ми и за това си го вземам и ще си го сложа в моя си сайт/група/фенстраница/профил във фейса, обаче логото на сайта не ми харесва, защото не се връзва с името на моята група и за това ще го махна." Малко тъжно и жалко е да гледаш как твоя труд бива окраден и използван от другите и те печелят а ти като създател и автор - нищо!
И понеже държим на качеството и коректността, слагаме логото на сайта само на наши материали и за да не загрозяваме снимката го слагахме в единия и край. Но “благодарение” на неблагодарните хора и кражбите, вече защищаваме нашите материали с воден знак – знаем, че това намалява качеството, но е вид защита все пак.

Остава само удоволствието от добре свършената работа - защото ако си направил нещо грозно, никой няма да го хареса и всеки ще го подмине. И надеждата, че следващия път няма да окрадат труда ти а ще ти подадат ръка!

Мога да споделя много неща и идеи, но ще се спра на тази статия, писана преди 2 г. , която според мен е напълно в духа на темата:
Тайната на позитивното мислене

Blinky =>надявам се не се сърдиш за линка, който пуснах, ако прецениш, че не му е мястото тук го махни.
 
Страхотна статия. Споделих я където мога, дано повече хора да я прочетат.
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

Казват, че половин чаша вода, за едни е наполовина празна, за други наполовина пълна. Всъщност чашата си е съвсем пълна, с животворните въздух и вода.
Въпреки, че винаги съм вярвала в доброто, бях изпаднала за дълго в голяма, черна дупка, от която не се виждаше излизане. Но именно вярата ми в хубавото, ми помогна да се измъкна от там.
Виждах протегнатите за помощ ръце и им се доверих. Сега когато поглеждам назад, виждам че всъщност дори в "тъмното", съм била оптимистка.
Сега на свой ред не мога да спра, да показвам на хората, че ако гледат позитивно дори на не оптимистични неща, много по-бързо ще решат проблемите си.
Напълно съм съгласна с автора на темата за причините да бъдем позитивни.
С негативно мислене няма измъкване. С позитивно нещата дори бавно, се движат в положителна посока. Гледайки позитивно шансовете се увеличават, като лавина.
Наистина на един усмихнат човек, хората дават повече шанс, повече желаят да общуват и работят с него, повече му се доверяват.
Позитивното мислене освобождава от стреса, свързан с тревогите и отчаянието. Това отприщва енергия, която може да се използва за нещо градивно.
Освободен от тъпченето в блатото, човек поглежда във всички страни, погледа му е по ясен и концентриран и вижда възможности, които от наведената си глава не е виждал.
Успехите не закъсняват. И всеки успех разкрива още нови възможности и нови сили в развитието.
Някои смятат, че позитивните хора никога не се натъжават или ядосват, никога не ходят на лекар и т.н.
Това е идеализирана представа за позитивното мислене. Позитивния човек е разумен човек, и той се сблъсква с проблеми, но гледайки позитивно на тях, се справя с по-голяма лекота и бързина. Умее да преценява, кое е важно и кое не и разпределя правилно силите си.
Как тогава да не избера да бъда позитивна?
 
Re: От: Защо трябва да съм позитивен?

Blinky =>надявам се не се сърдиш за линка, който пуснах, ако прецениш, че не му е мястото тук го махни.

Ни най-малко. Даже ми правиш услуга, като допълваш. Идеята тук е много далеч от SEO и там подобни. :) Всички всъщност знаем идеята.

Много се радвам, че ви е харесала, както и че я споделяте, кой където може. Чух за една кампания на едно радио, не се сещам, което беше да подарим усмивка на човека в колата до нас. Хареса ми, имайки предвид какво съм виждал и чувал по софийските задръствания. :D

Реших нещо такова да сформирам тук, пък и 10 000 поста го раздавам все така, редно е с нещо да го отбележа. Всеки нека вземе участие, така ще даде може да пренесе и положителното в текст тук. Вярвам, че като отделиш няколко минути, за да напишеш нещо позитивно, има голям шанс да те държи цял ден, нищо, че е леко мрачно и дъждовно. Времето е нарочно такова, за да ценим хубавото и да не го възприемаме като даденост. Та така е и с позитивното настроение - дупките и лошото ни негативно настроени дава шанс да оценим - доброто ни позитивно такова. :)

Дано статията стигне до повече хора. Позитивното гледане на нещата ни дава и стимула, от който имаме нужда всеки ден със ставането си. ;)
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

Така е, аз пиша една книга, която привършвам вече точно на тази тематика и скоро ще я пусна. Между другото, Blinky, теб съм те забелязал че винаги си позитивен, за това не се учудвам че си написал такава статия :)
 
Аз мога да дам пример с обслужването, което получавате по различните места...например....за хранене...колкото по-добре и усмихнато се отнасят с вас, толкова по-често го посещавате. Поне аз така правя.

А за притегателната сила....ще ми се повече сайтове, бизнеси и хора да я следват. С толкова много "гравитация" може нещата да се обърнат в една много добра и светла посока. В интерес на истината всеки може да намери пример навсякъде. Както се вика, то е и в ежедневието около нас.

Форумите са социални сайтове и най-малкото, което могат да предложат е добронамерено отношение, което да гарантира и позитивните емоции във всеки потребител. Спомням си когато падна сървъра за около няколко часа, че май беше и половин ден, как всеки ме питаше на лично във фейса какво се случва, как да помогнат и т.н. Направо ми стана едно такова приятно. И това ще е политиката, която ще водим и в бъдеще. Всеки тук е равен и няма по-големи и малки. Казвам го, защото това е най-точния пример, който мога да дам и вие да го потвърдите. Не искам да е причина за други теми. :) И дано не е. :)

Ще се радвам да продължавате все така да давате коментари и мнения. И ако може заразявайте повече хора около вас, ще видите, че си струва. :)

"Позитивизма ражда позитивизъм "
Цитат от човек чел и коментирал поста в Linkedin. :)
 
Последно редактирано:
От: Защо трябва да съм позитивен?

И ако може заразявайте повече хора около вас, ще видите, че си струва.
:D :D :D
много заразително и мотивиращо звучи
 
Последно редактирано:
От: Защо трябва да съм позитивен?

Хубава тема, браво на Блинки за започването на такава позитивна тема (не се учудвам, че тук сте коментирали най-положителните хора:)/. Много е важно човек да е позитивен и нещата се обръщат на 360 градуса. Това го казва един по принцип песимистично настроен човек, който се попромени от 1 година. Понякога има хора, които ни действат като енергийни вампири и трябва да ги отбягваме, да не мислим за причините, а да се фокусираме върху последствията. Гледах доста забързано и по-черногледо на нещата около мен поради редица причини (сещам за една, може би зависи и от хората, с които сме всеки ден, работим, живеем с тях и те са навсякъде около нас), но постепенно нещата се промениха и много се радвам от това да не се оплаквам и се самоанализирам колко често съм на път да се оплача и млъквам. Черната енергия пречи на взаимоотношенията, на личностното развитие и живота, с който сме дарени да се усмихваме и да посаждаме семенцата на щастието около всеки около нас. Хората, които им разказвам моята теория, все се чудят как започнах да мисля положително, всъщност и аз не знам, започнах да анализирам кое е то това нещо, което внася смут в моя живот и да го неутрализирам. Изведнъж неща, които не си очаквал да се случат с лекота, те се случват, неща, за които не си се осмелявал да си помислиш и те се случват. Да станем 'евангелисти' на позитивното мислене :) Много хубава тема!
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

:

"...започнах да анализирам кое е то това нещо, което внася смут в моя живот и да го неутрализирам."

Това е което ти е помогнало. Нарочно го дублирам, защото знам, че има практическа сила и може да помогне на още някой.

Понякога неутрализирането на проблемите изисква борба и понякога е трудно или невъзможно в пълнота, но при всички случаи минимума е, че се подобряват нещата и човек излиза по-силен и по-свободен.
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

За съжаление спряха един хубав сайт, който четях с немалък интерес. Искам да споделя една от статиите, които ми хареса там и отдавна пазя на компютъра.

Малки съвети какво да направим, за да сме по-атрактивни
Живеете в своя реалност - вие имате своя собствена реалност и виждания за света. Вие решавате какво искате, вие всмуквате хората в своя свят, вие имате лична цел в живота си и я преследвате, без да ви интересува мнението на другите.
Амбиция - говорили ли сте някога с човек с големи амбиции? Когато има доказателства, че амбицията му не е празно мечтаене, а че действа по нея и вади резултати - това е много вдъхновяващо. Дори да не сте богат и успял в момента, ако имате амбиции и вярвате и планувате как да ги изпълните, се откроявате от тълпата хора, които са загърбили мечтите си.
Правите това, което казвате - не е достатъчно да имате амбиции, трябва да си съставите план и всеки ден да давате всичко от себе си, за да го изпълните. Вършите ли това, което казвате или просто си чешете устата и се правите на важен?
Не се афектирате - не се засягате, не показвате промяна в емоциите си под влиянието на външни фактори. Вие се познавате, имате вътрешна сила и не се нуждаете от външни фактори, за да се чувствате щастлив или важен. Не реагирате прекалено нито на обида, нито на комплимент. Напълно осъзнавате социалния контекст в ситуацията, но въпреки това вашата философия е - "все ми е таяя". По този начин демонстрирате, че нищо не може да ви впечатли - имате изобилие от всичко и сте видял всичко. Яка кола, красива жена - може да ви харесат, но няма да подскачате и да нервничите от възторг.
Вие сте забавен - жените обичат да се забавляват. Дори на среща да направите много грешки, ако жената си умира от смях, пак можете да имате успех. Естествено не трябва да бъдете увеселителна маймунка.
Имате самодисциплина и държите на думата си.
Вие сте интелигентен - интелигентността е секси !
Вие сте богат - не е нужно наистина да сте богат, стига да се държите така, все едно живеете в охолство. И естествено трябва да имате амбиции!
Вие разбирате жените - знаете тайната, че жените са емоционални същества. Те се водят от чувствата си и в това се крие тяхната красива импулсивна природа. Жените ще оценят и ще изпитат привличане към вас заради това.
Вие сте скромен и не сте егоист - да бъдете силен, но и скромен. Това качество повечето хора не го разбират. Класните жени не си падат по самохвалковци и перковци. Действията винаги говорят по-силно от думите.
Винаги сте ПОЗИТИВЕН - никой не обича негативните хора, които постоянно мрънкат и се оплакват. Ако имате позитивни виждания за света, благодарен сте за всичко в живота ви, то вашата реалност ще е много привлекателна за всеки. Жените ще искат да са част от нея.
Изцяло сте в момента - когато карате с 200 км/ч, когато скачате в бънджи, когато адреналинът ви прелива - това е усещането да сте напълно в момента. Тогава се чувствате най-жив и чувството е уникално. Този начин на живот е силно привлекателен. Препоръчвам ви книгата на Егхарт Тол - "Силата на настоящето".
Социален сте - имате много контакти, винаги сте център на внимание. Хората постоянно говорят и се свързват с вас.
Винаги е комфортно около вас - излъчвате спокойна релаксираща вълна. В Пловдив съм чувал да й викат "айляк". Винаги е спокойно и всичко е под контрол с вас. Хората биха ви взели на любимата си почивка с тях, защото знаят, че ще допринесете за момента с вашия "айляк".
Бъдете интересен - имайте интересни теми за разговор, хобита, страсти, интересен лайфстайл, изпълнен с вълнуващи истории.
Заслужаващ доверие - доверието се печели трудно и се губи лесно. Не лъжете. Ако искате връзка с много момичета, пак не лъжете. Има си начини и не са трудни. Но трябва да сте искрени с момичетата си. Това показва сила.
Социално интелигентен - притежавате такт. Знаете кога да си замълчите, кога да реагирате, кога да отстъпите. Знаете какъв е скрития контекст зад думите, преценявате ситуациите и хората и знаете как да реагирате правилно. Не излагате себе си и останалите.
Стабилен - на вас може да се разчита. В критична ситуация повечето хора се панират и оттеглят, докато вие оставяте и давате всичко от себе си да оправите нещата.
Мил и учтив - учтив сте с хората, независимо от техния статус. Възпитан сте и нямате нужда да погалите егото си, като уплашите или покажете превъзходство над някой. Грубото държание отблъсква хората; показвайте добро възпитание и бъдете мил и учтив.
Игрив - владеете умението да флиртувате и да се закачате. Жените си падат по такива мъже.
Предизвикателство - бъдете предизвикателство. Жената трябва да си заслужи и спечели вашето благоволение. Имайте КРИТЕРИИ и наказвайте неподходящо отношение към вас. Не бъдете лесен. Колкото повече усилия инвестира момичето, за да ви има, толкова повече ще се влюби във вас.
Добри маниери - добрите маниери са задължителни. Бъдете кавалер, ходете от външната страна на тротоара, когато сте с момиче. Отваряйте врати, подавайте ръка, носете тежките предмети. И не само, хранете се правилно, не се оригвайте, не пърдете, не издавайте странни звуци; не си душете подмишниците, не си бъркайте в ушите, носа, да не говорим за ... ;)
Не се опитвате да правите нищо - вие просто го правите. И при това го правите, така че да изглежда лесно. Това е тайната на Джим Морисън. Хората искат да вярват в чудеса - в това, че правите всичко все едно ви идва от вътре; не ги интересува годините практика и провали, които са ви трябвали да достигнете това ниво.
Бихте я зарязали, ако прекали - не търпите гаври с вас. Свикнали сте на дадено поведение и ако тя прекалява, имате достатъчно голям избор да я замените. Не се афектирате от гадното й държание, но и казвате спокойно, че няма да го търпите.
Готов сте да показвате чувства - трябва да сте готов да показвате и да говорите за чувства. Ако не го правите, жената няма да може да изпита емоционална връзка с вас. Трябва също да демонстрирате, че емоциите ви се задействат по правилен начин. Например, ако някой заплаши или унижи момичето ви и вие не изпитате гняв - това е неуместно. Ако тя ви полее с кафе и вие побеснеете - това пак е неуместно.
Уязвимост - въпреки че притежавате всички тези супермен качества, вие имате и нежна страна, която е уязвима. Това ви прави още по-неустоим - жените ще се влюбват във вас като в приказка (мъжка приказка).
Не си нуждаещ - има голяма разлика между нуждая се от теб и искам те. Нужда изпитват отчаяните ненормалници, докато готините пичове искат да са с дадено момиче, но не се нуждаят от нея, за да бъдат щастливи.
Не търсите одобрението на другите - не се нуждаете от него. Точно обратното, те се нуждаят от вашето. Когато някой ви пусне словесен тест, целящ да ви накара да потърсите неговото одобрение, просто го игнорирайте. Не се квалифицирайте пред хората без причина. Естествено, има изключения, в които е уместно - интервю за работа и други.
Мъжественост и стабилност - къде тайно, къде не - всяка жена иска да има до себе си силен доминиращ мъж. Мъж, който да е винаги в контрол. В една връзка ваша е работата да сте силният.
Давате одобрение и помощ (без скрити мотиви) - трябва да сте човек , при който другите идват за мнение и одобрение. И във важни моменти да давате искрена подкрепа и разбиране. Тогава ще видите признателност в погледа на човека, на когото сте помогнали и ще го спечелите. Когато някой ден се нуждаете вие от тази помощ, шансът той да е насреща е голям.
Харизма - изградили сте си виждания и философия за света и вярвате силно в тях. Вярата е една от големите тайни на харизматичните хора. Тя се усеща във всяка тяхна дума и действие. Благодарение на нея харизматичните лидери "всмукват" хората в своята реалност.
Вие сте вдъхновение и пример за подражание.
Авантюристичен - обичате приключенията, обичате риска и адреналина в кръвта си. Това ви прави опасен и добавя тази тръпка към характера ви.
Лидер на мъжете - поведете мъжете и жените сами ще дойдат. Жените винаги са си падали по лидери, по мъже, които имат власт и ресурси.
Харесван сте от други жени - Другите жени са луди по вас. Когато жените ви видят с други красиви жени, те автоматично изпитват ревност и привличане. Това е силно вградено в несъзнаваното им.
Защитник на любимите си - една жена би искала да знае дали ще я защитавате в бъдеще, ако тя е с вас. Това е част от несъзнаваното им още от праисторическите времена, когато това е бил адски важен фактор.
Сексуален сте - знаете как да доставяте удоволствие, излъчвате сексуалност и можете да докарате момичето си до седмото небе.
Не съдите хората - това е силна форма на негативизъм. Оставете всеки да си живее живота и не съдете хората без причина.
Успешно поемате рискове - за да бъдете победители, трябва да прецените и поемете риск. Ако не поемете риск, винаги ще си седите на едно комфортно и посредствено ниво. Изберете дали ще бъдете загубеняк или победител.
Вие сте висока класа - вие се държите и реагирате както звездните личности. (пр. Брад Пит, Уил Смит, Вин Дизел, Пачино и т.н.) Показвате охолство, изобилие във всяко едно отношение. Приемате само определено държание към вас. Винаги получавате това, което искате и не се спирате на по-малко. Още по-важно, държите се като мъж, който притежава всички качества от списъка.
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

Независимо от това, че повечето лафове в ноухауто ("happy children" му викаха тогава) са от 70-те години на миналия век, те са далеч по-поносими от тези на леля niks :)
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

Идеше ми да си бръкна с пръст у гърлото докато четях.

Хейт и захранка му е майката.
Околните трябва всячески да се потискат.
Само и единствено стъпвайки на гърбовете им може да се издигнеш.
 
От: Защо трябва да съм позитивен?

Защото никой няма полза от негативизъм. И най-много вредиш на себе си, ако го подхранваш. Вярно е, че животът не винаги е розов, но така или иначе трябва да се живее. Много по-лесно го живееш, ако си позитивен.
 

Горе