За всички, които ще гласуват за БСП!

blackout8

Well-Known Member
Това е специално за големия наплив на гласуващи за БСП.

Няма да има нищо политическо, а чист икономически анализ каква бе икономиката ни по времето на предишното правителство.

Това са анализи на един добрия професор по икономика с международна призната компетенция.

Колкото се може по-просто е обяснено, а за всички с познания по икономика, ще разберат за какво се говори.

За всички, който са на повърхностно и емоционално ново това няма да им е от полза.

Това е друга гледна точка, допълваща вашия избор

Видеата са правени през 2007 и 2008 година, За не знаещите това ще им се струва с брутално жестока точност, с гледището от 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=Zq0eXbAMflA&feature=BFa&list=PL177BBF0ED3BC439C

http://www.youtube.com/watch?v=-5ikL1X5O-Q&feature=BFa&list=PL177BBF0ED3BC439C

http://www.youtube.com/watch?v=JK-12X48uj0&feature=BFa&list=PL177BBF0ED3BC439C


Позволявам си да направя два цитата по-последното видео:

Моето професионално експертно мнение, че това е национална икономическа катастрофа, но по тъжното и по трагичното е че тя дори не се дискутира от нашите икономисти


За това е и привидно, че в България има феноменален просперитет, естествено всеки усеща когато в нация потреблението расте от година на година с 20 25%, абсолютно всеки усеща, че ставаме по-богати, че има благоденствие, че има просперитет, за съжаление този просперитет е лъжовен той става за сметка на външния дълг.


Ето и история за фалита на БГ през 96-97, защото май никой няма спомен от тогава - знаете по кое правителство беше. От едно тежко време като сегашното, тогавашното правителството докара до фалит държавата

http://www.youtube.com/watch?v=t6KbIrjkIZk&list=PLA7F55FC7ED20B160&index=25&feature=plpp_video
 
Последно редактирано:

blackout8

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Голяма пропаганда пада ей....
.

За всички, който са на повърхностно и емоционално ново това няма да им е от полза.

Няма и 5 мин и излгеда и прецени всичко
 

blackout8

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

А и да приключа с борсата ни и от там на сетне всеки да си прави каквото иска:

10 октомври сме на нива от 1962 2007 г
а, Февруари 2009г на нива под 300

за около година и 3 месеца спад около 85%

Пазара/Борсата са олицетворение на икономиката, А икономиката има лаг от 3 до 6 месеца от пазара

SOFIX.png
 

BRAIN_PAIN

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Напълно подкрепям blackout8, не се подвеждайте, отворете си очите. Изберете ли БСП сме обречени в следващите години. Спомнете си как имаше протести и при тях и как се изнесоха от България и пуснаха полицията да бие талпите. И как ни спряха кранчетата от всякъде. Не гласувайте за ГЕРБ - хубаво, но не се хвърляйте в лапите на БСП отново. Така никога няма да се оправим. По-добре си дайте гласа за някой друг, дали ще е АТАКА дали ще е ВМРО ако щете.

blackout8 вече в няколко теми ви изнася стабилни доводи и факти, замислете се. Не бъдете коне с капаци.
 

BRAIN_PAIN

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Аз също съм съгласен, че политиката на ГЕРБ с тези рестрикции не е правилна, но и Станишев не е цвете. Според мен няма да е битка БСП-ГЕРБ, а ще се разделят гласовете между 3-4 основни партии + 1 от новите.
 

delta_force

Active Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Както някой каза във форума вече - единственото социалистическо в БСП е С-то в абревиатурата. Всички там са мутри. Помним още как се пращаха качулатите да бият хората по протестите..

И една приказка от нета за накрая: Гласува за НДСВ, защото не беше доволен от Костов. После гласува за БСП, защото не беше доволен от царя. После гласува за ГРОБ, защото не беше доволен от съсела и шакадъма. Сигурно ще гласуваш за Пръмова или за съсела, защото те са най-сериозните алтернативи на ГРОБ, а ти желаеш промяна. А аз ти пожелавам да се гръмнеш, щом си толкова лесен за манипулиране.
 

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Много ясно че БСП пред Герб, когато БСП дадоха власта на Герб колко беше резерва, сега колко остана? Когато се махнат Бойко и компания , ще разберете колко са ограбили държата, щото сега не можете , но тогава вие ще се криете като мишки нали? Герб ебаха мамата на целия малък и среден бизнес в страната, като оставиха само големите играчи на пазара, само монополисти.. цените все нагоре вървят , колко са дигнаха за 1 година? Защо се позволява такова нещо? сигурно щото му финасират изборите :)
 

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Даже сега ще хвърлям идеята , да направим един сайт за да видят хората и да гласуват за БСП , ако се съберат всички желаещи , ще направим такава оптимизация , че няма да има кой да ни минава, вече в Интернет се прави всичко , така че може към хилядите да достигне посланието :)
 

delta_force

Active Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Не Алъне, не беше адресирано към теб това, както казах, това беше цитат от нета, не беше персонализирано към теб, нямам никакво намерение да се карам с когото и да било тук във форума... ама все пак мерси за червената ряпа де.
 

GTA-RACER

New Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

ГРОБ смачка малкия и засегна и средния бизнес. Аз със собствените си очи видях как след идването на ГРОБ колко мои приятели които имат магазинчета и сервизчета за разни услуги, как един по един стават по зле. Значи 4-ма приятели имам които имаха малки магазинчета за хранителни стоки се принудиха да ги затворят и заминаха за чужбина. Останалите ги виждам че са на изпарения. Вчера един приятел ми каза че за да не фалира магазина му, ще зарежда някои стоки от Румъния. Момчето ми казва "Кое по напред - стока ли да зареждам, ток ли да плащам, данъци ли, себе си ли да храня". Вече му е скъпо и стока да зарежда за магазина си. Колко шамари още трябва да яде тоя народ да разбере че ГРОБ мачка малкия и средния бизнес, и не е в интерес на народа а срещу народа - пример с вдигането на цената на тока, защото така искали онези монополисти, ето това е живо доказателство че ГРОБ угажда на частните монополисти на ВЕИ и фотоволтаичните генератори. Ценовия шок на храните - пример с идиотското покачване на цената на яйцата, ето пак угаждане на чужди интереси, а не на народа. Няма дефицит на газ но и газта вдигат - защото пак се гледат чуждите интереси. В Германия - храната е 2 пъти по евтина от тука, а заплатите им са много по големи от нашите, във Швеция - 3 пъти по евтина храна от тука. Майка му стара колко шамари трябва да яде още тоя народ ? Еми братле - кой каквото сам си направи, никой друг пък не може да му го направи. Само едно заключение: който е гласувал за ГРОБ, после да не се оплаква защо имало рестрикции и ограничение и вдигане на цени. Всеки сам си решава, ама после да не мрънка това било и онова.

Имало криза - има но не е чак такава каквато я говорят по българските медии. В другите държави хората живеят 100 пъти по добре. А да забравих - магистралите :lol:
 

Test

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Не знам дали е истина това, което твърди професорът, но всъщност няма значение. На никой не му пука дали просперитетът е реален или не щом има истинско повишаване на потреблението. Всъщност всички най-богати държави в света разчитат именно на такива хватки, за да си поддържат високия стандарт на живот и го правят успешно десетки години. Ние понеже сме много умни поддържаме перфектен фискален баланс, но и пълна мизерия и през последните три години има значително обедняване на хората. Всички ставаме по-бедни и то въпреки европейските фондове и факта, че сме членове на ЕС. Стига да няма оливания и алчност както в Гърция искам да живеем във фалшив просперитет, но с реално повишаване на покупателната способност, която ще движи цялата икономика, както е по целия бял свят. Стига вече гербаджийски изгъзици. Направиха ни държава от третия свят и ни смазват с пропаганда по комунистически тертип. Не съм вярвал, че толкова скоро след края на комунизма в управлението ще се появи партия, която е по-тоталитарна от самото БСП, което би трябвало да е олицетворение на тирания, комунизъм и култове към личността. Да, ама не. Б.Б. си е научил добре урока от своя учител Тодор Живков.
 

2fast4you

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

Хайде да си направим партия с човечетата от предприемач и да дадем на хората добра алтернатива :p
 

nortrant

Well-Known Member
От: За всички, които ще гласуват за БСП!

дай да правим Красимир Петров мин. на икономиката :mrgreen:
 

Горе