За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

• За

Votes: 41 59.4%
  • Против

Votes: 29 42.0%

• Общо гласове
    69
До края на годината ще мога да ти дам същото и за България сега още живееш в розови сънища.
...

Хърватия (2023): поскъпване на храни и услуги с 20–30% до юли 2023
...
По същото време цените в България също хвърчаха и стремителния им растеж взе да утихва чак през втората половина на 2024г. А нямам спомен по него време да е било въведено еврото в България.
Каква е гаранцията, че няма да се случи нещо около България или по света, което да предизвика сериозна инфлация из целия континент? Тогава пак сигурно Желязков ще е виновен. :D

Отговорност носят политиците, а ние като граждани сме длъжни да ги разкараме ако сгафят. Така че пак казвам - няма какво толкова да ги нищим тези въпроси. Нарочно побутнах онзиден тази тема, че руската замря и ми стана безинтересна. Засега с тази се движим добре. :)

Има ги ще стане видно до нова година. Когаот съвсем се пръсне розовия балон. И отново се държите все едно живете в някаква паралена вселена. Когато пазаруваш не виждаш ли разликата? Сметките ти? Или и за теб това няма значение и основния препъни камък е превалутирането 🤣
Последно, сега подготвят ли ни, до нова година ли ще е, до края на следващата? Поне разбрахме, че тва за 30% инфлация и некви шокове причинени от еврото е само фантазия.

По Стар канла дават Маравката З (1998)

И аз не можах да повярвам какво казват и за това свалих субтитрите за да съм сигурен:

00:12:42,032 --> 00:12:46,503
Кои са приятелите ти, скъпи?
- Пълзящи насекоми, бонбонче.

170
00:12:46,570 --> 00:12:49,673
O! Бедните същества!

171
00:12:49,740 --> 00:12:53,143
Добро... утро.

172
00:12:53,210 --> 00:12:56,180
Скъпа, наистина не бива

173
00:12:56,246 --> 00:12:59,683
да поздравяваш всяко насекомо
изпълзяващо от тревата?

174
00:12:59,750 --> 00:13:05,155
Простете!
Мисля, че не ме познахте.

175
00:13:06,423 --> 00:13:11,228
Доста пътувах
и съм малко неугледна.

176
00:13:11,261 --> 00:13:13,230
Аз съм принцеса Бала.

177
00:13:13,263 --> 00:13:18,202
O! По-зле е от колкото изглежда.
Те са европейски упадък.

178
00:13:18,268 --> 00:13:22,105
Скъпи, те са бедни,
мръсни и миришещи.

Последно, сега подготвят ли ни, до нова година ли ще е, до края на следващата? Поне разбрахме, че тва за 30% инфлация и некви шокове причинени от еврото е само фантазия.
Никаква фантазия не е, там е номера да си мислите раята как живеете добре. Няма да съм аз този дето ще прецакания ( е малко и аз де когато се върна ама поне доходите ми не са обвързани с евро )

Никаква фантазия не е, там е номера да си мислите раята как живеете добре. Няма да съм аз този дето ще прецакания ( е малко и аз де когато се върна ама поне доходите ми не са обвързани с евро )
Щом не е, дай да ги видим тия неща де... от 2 дена играеш бита лисица, питам те конкретно за две неща, а ти извърташ темата или ми пращаш бутчета. Щом не можеш да го докажеш, значи си е лично твоя фантазия.

Щом не е, дай да ги видим тия неща де... от 2 дена играеш бита лисица, питам те конкретно за две неща, а ти извърташ темата или ми пращаш бутчета. Щом не можеш да го докажеш, значи си е лично твоя фантазия.
Даже мойте лафове ползваш :) Виждаш как изглеждат от моята гледна точка фантазиите за европейския просперитет за дето пеете ежеднвено. Проблема с цените, инфлацията и спекулата са ви пред очите. Само трябва да ги отворите. Конретно имап и отговри тока е вдигант с 14 % от началото на годината, имаш вода 6 лв на кубик само две цени и и вече оборва доклада. Таксите за обучени по-горе ти написах каква е връзката. Както казват в западния свят гледай голямата картина не само през шпионката.

@Krumov вкараха ли та в локумената въртележка.. :D
Ей тука се виждат увеличението за Май, спрямо Май миналата година.. вижда се и схемата с болничните услуги.., която ако я нямаше общия процент щеше да е малко по-различен, ма дебила си е дебил..

Последно редактирано:
Ей тука се виждат увеличението за от Май, спрямо Май миналата година.. вижда се и схемата с болничните услуги.., която ако я нямаше общия процент щеше да е малко по-различен, ма дебила си е дебил..

Яко, локуми, дъвки, захарен памук разтягане до 101.... И за капак днес земеделските производители искат 30% увеличение на изкупните цени 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Понеже има хора с захарен памук в главите и не могат да направят връзка с нищо нека да ги скандализирам още веднъж:

"Източна и Североизточна България имат трайно засушаване и траен проблем с водите, което ще наложи в следващите 5 до 10 години да преминем към алтернативни форми, включително и инсталации за обезсоляване на морска вода", уточни Сандов.
По думите му причина, освен климатичните фактори, са лошото управление на водите и фактът, че има много кражби.
"На мен ми се е случвало в Северозападна България в едно населено място положените тръби са два-три пъти по-малки и с по-лошо качество, което постоянно предизвикваше спуквания на тези тръби и на практика лишаваше това населено място от вода", даде пример за корупция бившият екоминистър.

Лошия соц остави държавата с милиони километри напоителни тръбопроводни ситеми изградени за 15 години. О тях не е останало вече нищо.

Но иначе държавaта била в подем и ще ставали богати българите 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Последно редактирано:
Даже мойте лафове ползваш :) Виждаш как изглеждат от моята гледна точка фантазиите за европейския просперитет за дето пеете ежеднвено. Проблема с цените, инфлацията и спекулата са ви пред очите. Само трябва да ги отворите. Конретно имап и отговри тока е вдигант с 14 % от началото на годината, имаш вода 6 лв на кубик само две цени и и вече оборва доклада. Таксите за обучени по-горе ти написах каква е връзката. Както казват в западния свят гледай голямата картина не само през шпионката.
Ползвам ги, барем се осетиш ама явно, тц. Пак не видяхме тва шоково месечно поскъпване и таа 30% инфлация, ма нищо.

Ей тука се виждат увеличението за Май, спрямо Май миналата година.. вижда се и схемата с болничните услуги.., която ако я нямаше общия процент щеше да е малко по-различен, ма дебила си е дебил..

Тоест всичко се вдигнало още преди конвергентния доклад? А дали не се вдигат още от миналата година и дали не е заради малоумните бюджети и други фактори? Къде е връзката с еврото?

Ползвам ги, барем се осетиш ама явно, тц. Пак не видяхме тва шоково месечно поскъпване и таа 30% инфлация, ма нищо.
Явно тея дето работите с евро и сте европейски визионери сте с вградена антишокова система. Цени в лева не ви касаят дори и тройни да са.
Тоест всичко се вдигнало още преди конвергентния доклад? А дали не се вдигат още от миналата година и дали не е заради малоумните бюджети и други фактори? Къде е връзката с еврото?
Тя схемата е дългосрочна. От друга вашите вождове се биха в гърдите и гордо пяха, че няма да се вдигнат цените и с една стотинка. След нова година ще почнат ама то ползите ще ги видим след 10 години, има процес на нагаждане на пазара и икономиката. Някой хора ще го почувстват по-тежко ( 95%) от други и т.н. локуми. А тук от вас не ми се мисли какви фантазии ще леят...

Последно редактирано:
Къде е връзката с еврото?
Няма връзка, брат. Хората за това са през ден на улицата; От синдикатите настояват да бъде спазено предложението на министъра на земеделието Георги Тахов за увеличение на възнагражденията в държавните предприятия и техните териториални поделения със средно 15 процента от 1 юни, направено на среща със синдикатите на 30 юни. Предложението съдържа разграничено увеличението на заплатите - с 20 процента за основни заплати до 2000 лева и с 10 на сто за основни възнаграждения над 2000 лв.

Прогрес си е е...ало меча. Сега тайно се изграждат колекторите и поставят тръбите евро стандарт за меда и маслото след нова година. Само се чудя от същите кранчета ли ще текнат или трябва да се монтират нови?

Грешни са ти очакванията..., но пък ясно се вижда схемата и как реално НЕ покриваме изискванията за юрото. Това е връзката... Т.е. за пореден път лъжа, нещо като самолета дет щял да дойде до три дни.. бил излетял вече. Просто дребните душици се радват на дребни неща.. някой да им дава, да ги дундурка и пази, а че им го хакат с макарите - не е проблем.
Важното е да се пътува "свободно", да спестяват от некви такси и да се чустват част от европейското семейство.

Грешни са ти очакванията..., но пък ясно се вижда схемата и как реално НЕ покриваме изискванията за юрото. Това е връзката... Т.е. за пореден път лъжа, нещо като самолета дет щял да дойде до три дни.. бил излетял вече. Просто дребните душици се радват на дребни неща.. някой да им дава, да ги дундурка и пази, а че им го хакат с макарите - не е проблем.
Важното е да се пътува "свободно", да спестяват от некви такси и да се чустват част от европейското семейство.
Че влизането ни е политическо решение е ясно, само слабоумен би си мислил друго. Почти всички наскоро влезли са по тоя начин но никаде не виждаме дълбоки и крайни негативни ефекти, обедняване, шок и ужасТ, даже напротив. Както казах, еврозоната е възможност, не е панацея, дали ще се възползваме зависи от нас. В борд не можем да стоим вечно, а извън него фалирахме страната (гадовете не проведоха реферандум, искаме ли да на връзват към Марката, изроди), трети реален вариант не виждам. Дори и да покриваме всички критерии, пак не е гаранция, че няма да се осерем (гаранция е, че ще ни помогнат да не се осерем тотално), просто е удобно оправдание на скептиците. Ние се осираме с бюджетите от няколко години насам... от там идват високите цени (+ спекула) и вдигането на данъци.

До момента от философите не съм чул реално предложение, освен "да си седим в борда"... а посля говорят за шаблони. Борда не е дундуркане и пазене, ама ич. И аз искам икономически да сме като Дания и Швеция ама не сме, тва са страни дето имат стотици години по-дълго натруване на капитал, трябва да ги гоним, а с еврозоната ще има предвидими условия за инвеститорите (национални и чужди) и по-голяма сигурност. И да, ефектите от влизането ще се усетят в дългосрочен план, не както некои дебили си мислят, че тряя да ми помогне с нещо конкретно специално на моя бизнес или некой друг.

Цени в лева не ви касаят дори и тройни да са.
За инфлацията и шока, е ясно че нема да видим нищо, дай поне тия тройни цени да ги видим.

Няма връзка, брат. Хората за това са през ден на улицата;
Че те синдикатите кога на са били на улицата, нещо ново ли се случва? Не знам дали има правителсто от което да не са искали нещо. На улицата са, щото се раздава на калпак, заплати, пенсии и кво ли не, евро-обсесията те е лепнала сериозно. Кажи малко, жегите, водораслите по морето, и те ли са заради еврото?

Тия сигурно и те ще влизат в еуруто, ако беше минал социолизъма от там, немаше да имат тия проблеми.

Виж файлът 34792
Не съм забелязъл водни драми, верно жега им е. Но вода бол.

Че влизането ни е политическо решение е ясно, само слабоумен би си мислил друго. Почти всички наскоро влезли са по тоя начин но никаде не виждаме дълбоки и крайни негативни ефекти, обедняване, шок и ужасТ, даже напротив. Както казах, еврозоната е възможност, не е панацея, дали ще се възползваме зависи от нас. В борд не можем да стоим вечно, а извън него фалирахме страната (гадовете не проведоха реферандум, искаме ли да на връзват към Марката, изроди), трети реален вариант не виждам. Дори и да покриваме всички критерии, пак не е гаранция, че няма да се осерем (гаранция е, че ще ни помогнат да не се осерем тотално), просто е удобно оправдание на скептиците. Ние се осираме с бюджетите от няколко години насам... от там идват високите цени (+ спекула) и вдигането на данъци.

До момента от философите не съм чул реално предложение, освен "да си седим в борда"... а посля говорят за шаблони. Борда не е дундуркане и пазене, ама ич. И аз искам икономически да сме като Дания и Швеция ама не сме, тва са страни дето имат стотици години по-дълго натруване на капитал, трябва да ги гоним, а с еврозоната ще има предвидими условия за инвеститорите (национални и чужди) и по-голяма сигурност. И да, ефектите от влизането ще се усетят в дългосрочен план, не както некои дебили си мислят, че тряя да ми помогне с нещо конкретно специално на моя бизнес или некой друг.

Това не е политическо решение, а политическа измама и както казах поемането с макарите за някой явно не е проблем.
Не виждаме и да са дръпнали...
Възможност за какво? Това е шаблончето... дай нещо конкретно.
Що ни е референдум да изберем с какво да обезпечим лева? Избрали сме валута от страна, която е била най-добре икономически.

Не знам кои философи слушаш, че не ги чуваш... ма предложението е съвсем ясно.. първо оправяме корупцията и кражбите по етажите.
Парите от такси, данъци, глоби първо да се събират... после да се реинвистират. Дадох пример със синята зона... цоцаме пари с два знака и 3 кофи боя върху комуняшки павета... реинвестиция за блогустройство... нема.

Инвеститорите нямат проблем, че не сме в ервозоната... от друго бягат. Ма дебилите гледат все в дългосрочен план... то затуй 35 години по-късно още комунягите им пречат...

Това не е политическо решение, а политическа измама и както казах поемането с макарите за някой явно не е проблем.
Не виждаме и да са дръпнали...
Възможност за какво? Това е шаблончето... дай нещо конкретно.
Що ни е референдум да изберем с какво да обезпечим лева? Избрали сме валута от страна, която е била най-добре икономически.

Не знам кои философи слушаш, че не ги чуваш... ма предложението е съвсем ясно.. първо оправяме корупцията и кражбите по етажите.
Парите от такси, данъци, глоби първо да се събират... после да се реинвистират. Дадох пример със синята зона... цоцаме пари с два знака и 3 кофи боя върху комуняшки павета... реинвестиция за блогустройство... нема.

Инвеститорите нямат проблем, че не сме в ервозоната... от друго бягат. Ма дебилите гледат все в дългосрочен план... то затуй 35 години по-късно още комунягите им пречат...
Ее, голямо нешаблонно предложение "справяме са с корупцията и кражбите", а после и с мира по света. Май ти не четеш, казах реални решения, а не приказки за лека нощ. Другото дет не си разбрал е, че питах кво правим с фискалната политика, оставаме в борд завинаги ли, връщаме се към лева ли? Инвеститорите искат предвидимост на фискалната политика, по-малък инфлационен риск, по-голяма банкова стабилност и доверие.

Ее, голямо нешаблонно предложение "справяме са с корупцията и кражбите", а после и с мира по света. Май ти не четеш, казах реални решения, а не приказки за лека нощ. Другото дет не си разбрал е, че питах кво правим с фискалната политика, оставаме в борд завинаги ли, връщаме се към лева ли? Инвеститорите искат предвидимост на фискалната политика, по-малък инфлационен риск, по-голяма банкова стабилност и доверие.
Е, колко пъти го обсъждахме?

Като се спре източването на парите на БЪлгария от концесионерите и им се резнат крилцата нещата ще са ок. Точно тези са единствените които имат файда от приемането ан еврото премахване на превалутирането. Няколко милиона месечно в повече на фона на милиарди с нищо ама стигат за нови коли и реактиви джетове. Па ти си мечати за европесйки прогрес.

Окастрим ли концесионерите за по малко от година си нямаш идея колко пари ще се появят в бюджета. Разбира се тогава ще трябва първо да се вкарат в затвора Киро, Асен, Боко, Дидко, Соколи и т.н. Държавата ни е толкова малка икономически в момента, че за по-малко от 5 години може да се създаде основа за перфектно развитие. Промени откъсващи ни от зависимстите ще засегнат само субсидираните хрантутници и ще се наложи да работят. Останалата част при условие липсата на каквато и да е работеща икономика дори няма да разберат какво се случило.

Горе