За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

• За

Votes: 43 60.6%
  • Против

Votes: 29 40.8%

• Общо гласове
    71
Не съм много съгласен. В момента съм в сфера, която изнася - софтуерни продукти. Мой приятел изнася вина, друг - консервени изделия. Примерите около мен много се различават от мнението ти. Колкото дали е по-зле от СССР, щом сме търкаляли едни и същи боклуци от съюза, говори колко е било по-добре. А западните стоки бяха табу. Май и ти не си живяла много в този период, или поне не си била много осъзната.

Аз съм ок с всичко, което би ни подобрило живота. Да, някои настъпват доста икономически интереси, други - не, дори дават възможност за подобряване на качеството на живот, а трети са простотия, която явно трудно ще се разбере от нормален човек. Да, едното е капачките, другото е за краставиците, има и още умопомрачаващи примери.

А ти Ок ли си всеки 2ри да има по 3 коли на по 15 години и децата ни да са астматици в ранна възраст? Ок ли син мафията да държи ВЕЦ-ове, които по някаква врътка ги минават като много екологични енергийни източници, Ок ли си на няма саниране без европейско финансиране (защото никой няма да си отдели пари), и куп други.

Кой пък точно на теб ти е бръкнал в спестяванията и какво точно ти е взел до момента?

Сравнявайки качеството на живот тук и в Русия, Индия, Китай, който са с най-замърсените градове в света, лесно може да се прецени къде има по-адекватни правила. И да, имаме нужда от такива, защото човека в своята си природа е свиня. ;)
Искаш да дебатираме по същество, ама си като латерна - едно и също си мелиш. :)

Знам как беше със западните стоки и с много други неща, затова рипах по площадите (невръстно девойче) под команда ''кой не скача е червен''. Това не значи, че сегашния ЕС е по-добър от оня блок - същата дебилщина е, човек.

ЕС е замислен чудесно, но това, в което се изроди, е отврат. Глобяват Унгария за неправилни ЛГБТ политики - отнемат правото на самоуправление на суверенните държави. Соц. строя беше блок от самостоятелни държави, докато тия се мъчат да правят европейска федерация, в която уроди-сатанисти като урсуля да налагат волята си на суверенни държави.

Няма да ме разбереш, така или иначе... Жив и здрав.

Малко от така нареченият морал и ценности
Щото за пръв път руски поп бива набеждаван в престъпление. Ние ги изкарахме ''агенти''.

И все пак, по-добре поп наркотрафикант, отколкото педофил-сатанист като ония в недосегаемата държава Ватикана.

Да, интересува ме. При всичко така добре стекло се за теб, в човешката част на Европа, пак не си доволен и винаги обвиняваш нея? Не ми се връзва просто. Обикновено хората, които не са успели по един или друг начин да се реализират, и нямат достатъчно мозък да разберат, че от тях, и само от тях, си зависи това, търсят кой да обвинят. Лесен вариант е, и не малка група от такива насочват тази неприязненост към ЕС. Виж, няма съвършена и мега добре работеща формула, но има по-лоша и по-добра. Нищо от преди не искам да ми се случва отново, това го знам със сигурност. Какво ме очаква, ще разбера в течения на живота си. Лесно от тук правя изводите за себе си и начина, по който ми се върви напред.
Нещата при мен са се случили въпреки ЕС и Европа точно защото не съм техен продукт. Виждам какво носи ЕС на държавта ни и не съм ОК с това. ЕС е причинал мнго повече щети на България и останалите малки държави, членки ( както казва онзи във видеото направиха ви член сред останалите членове 🤣 ) отколкото ползи. Да има и ползи обаче IT, някакви фючърсни търговии, банки и застрахователи са ала бала за държава като нашата. Ако бяхме град-държава щяхме да сме супер, факт. Но хората от София, Пловдив, Русе предполагам Варна и Бургас до някъде живеят в друг свят от хората във Враца, Котел, Пазарджик,Свищов и т.н. Тотално различни вселени.

1213 лв. месечно (около 620 евро) е минималната заплата от 1.01.2026. Ако ти кажа, че има хора работещи за 450 лв от преди нова година и сега вземат по 200 евро ще ме наречеш лъжец. Аз ще ти отвърна, че си пълен олигофрен и т.н. цирка е ясен

Факт е обаче такива са доходите на огромна част от българите 200-400 месечно. Хората са принудени да рабоята на по 3 места за да си докарат минималната заплата която пак не им стига за нищо с хубавите сегашни цени...

Искаш да дебатираме по същество, ама си като латерна - едно и също си мелиш. :)

Знам как беше със западните стоки и с много други неща, затова рипах по площадите (невръстно девойче) под команда ''кой не скача е червен''. Това не значи, че сегашния ЕС е по-добър от оня блок - същата дебилщина е, човек.

ЕС е замислен чудесно, но това, в което се изроди, е отврат. Глобяват Унгария за неправилни ЛГБТ политики - отнемат правото на самоуправление на суверенните държави. Соц. строя беше блок от самостоятелни държави, докато тия се мъчат да правят европейска федерация, в която уроди-сатанисти като урсуля да налагат волята си на суверенни държави.

Няма да ме разбереш, така или иначе... Жив и здрав.
Къде видя едно и също. За мен вие бълвате едни и същи глупости.....Лалалала, ЕС това, лалала, те са лоши, Лалала, ще се разпадне.

Как ще е същата дебилщина? Кое искаш да си купиш и няма да можеш? Ако имаш проблеми, има хора, които биха посредничили даже. Всички сме били по тези площади като искахме нещо ново, нещо по-добро, не получихме това, което искахме, защото същите комунета се извъртяха в прехода, плюс няколко мутрафона и ДС-та. За жалост няма измъкване от изроди.

Сатанисти? Бангаранга или нещо друго, което съм изпуснал. За жалост гейщината идва с това, не съм много хепи, дори да не кажа, че го отчитам като най-голямата пръчка в колелото им за нормалния човек. Обратното, крайно, също не е много яко, да преследваш хора, които са по-различни от теб, ако разбира се не ти пречат. Някои дори да ги малтретираш и убиваш.

Да, няма да се разберем, гледаме ябълката от различни страни. Живи и здрави.

Последно редактирано:
Нещата при мен са се случили въпреки ЕС и Европа точно защото не съм техен продукт. Виждам какво носи ЕС на държавта ни и не съм ОК с това. ЕС е причинал мнго повече щети на България и останалите малки държави, членки ( както казва онзи във видеото направиха ви член сред останалите членове 🤣 ) отколкото ползи. Да има и ползи обаче IT, някакви фючърсни търговии, банки и застрахователи са ала бала за държава като нашата. Ако бяхме град-държава щяхме да сме супер, факт. Но хората от София, Пловдив, Русе предполагам Варна и Бургас до някъде живеят в друг свят от хората във Враца, Котел, Пазарджик,Свищов и т.н. Тотално различни вселени.

1213 лв. месечно (около 620 евро) е минималната заплата от 1.01.2026. Ако ти кажа, че има хора работещи за 450 лв от преди нова година и сега вземат по 200 евро ще ме наречеш лъжец. Аз ще ти отвърна, че си пълен олигофрен и т.н. цирка е ясен

Факт е обаче такива са доходите на огромна част от българите 200-400 месечно. Хората са принудени да рабоята на по 3 места за да си докарат минималната заплата която пак не им стига за нищо с хубавите сегашни цени...
Много неща се случват въпреки, но средата е била тази, от тук натам или те е бутнала напред или не. В случая май си говорим за първото, нали? Може да си вътрешен протестант, всеки до някъде е, но това не омаловажава факта, че всичко около теб се е стекло така, защото е било така.

Не съм сигурен дали виждаш всичко, което носи ЕС на държавата или е нещо с избирателна пропускливост? Ще приемем, че е избирателна пропускливост, което вече обяснява всичко, излизащо от клавиатурата ти. Според мен дойдохме в ЕС много смачкани, и да не кажа тотално съсипани от едни други режими, лица и хора, за които съм благодарен всеки ден, че гният в почвата вече.

Сори, но не съм съгласен, че регионално разликата е минус, доведен от ЕС. Извинявам се много, но кога за последно си чувал някой отракан кмет, например като този на Бургас, да прави нещо с града си? Във Видин, Враца и региона има толкова много забележителности и какви ли не природни красоти, които никога не достигат до света. Местното управление е задушено от хора, които не знаят как да управляват, нямат визия, нямат план, нямат нищо - карат едни мандати, строят си вилите, и така до следващия. Да, тук таме намажат от някоя корупционна схема комисионна. Това няма как да го знаеш, ако си на хиляди километри, но е факт и е тенденция. Никой за нищо не става, освен да се наяде и да предостави на следващия такъв да се наяде.

Вярвам, че има такива хора, но вярвам и че отчасти това е защото не са намерили по-добро за себе си. Ти би ли седял на такава заплата, твоите приятели биха ли? Питай ги какво ги различава от тези с ниските. Не ми казвай, че нямат избор, всеки живее абсолютно свободно, за да има избор. Никой не ги принуждава, не намирам как някой на сила ще те кара да ходиш на работа за такива пари, честно. Има нещо друго, което ги е "забило" в това положение и смятам, че всеки случай има абсолютна индивидуална гледна точка защо.

Вярвам, че има такива хора, но вярвам и че отчасти това е защото не са намерили по-добро за себе си. Ти би ли седял на такава заплата, твоите приятели биха ли? Питай ги какво ги различава от тези с ниските. Не ми казвай, че нямат избор, всеки живее абсолютно свободно, за да има избор. Никой не ги принуждава, не намирам как някой на сила ще те кара да ходиш на работа за такива пари, честно. Има нещо друго, което ги е "забило" в това положение и смятам, че всеки случай има абсолютна индивидуална гледна точка защо.
Другото от поста ти няма да комнетирам за да не влизаме в драми 🤣 Само ще кажа прав си, гледаме всеки от собствената си камбанария и няма как да постигнем равновесие в спора.

Та за хората и избора. Има избор да. Не всеки може да си позволи да избира, било то заради деца болни или здарви, родители, дом, приятели, някаква въображаема сигурност, липса на смелост, желание, образование т.н. Факторите за да не може някой да си намери подходяща и добре платена за неговите умения работа са толкова много. И държавата е тази която трябва да създава условия благоприятни и за работодателя и за работника. Повечето български бизнесмни, фабриканти и всякакви там босове на цехчета, соларнци, автомивки и прочие са пълни олигофрени. Имаше и нормални хора, но държавата ги смачка след влизането ни в ЕС тук спирам за да не спорим.

Последно редактирано:
Кое искаш да си купиш и няма да можеш?
Първо: не всичко е пари, приятелю. ;) Свободата е по-важна от сития търбух, затова мразехме соца и искахме Запад. И сега какво? Нова цензура и дебилна пропаганда.
Второ: Без пари трудно ще си купиш нещо. Излез от балона си и осъзнай, че българите са с най-нисък стандарт на живот в ЕС. И това не е само заради крадливите гадове, които се изредиха във власта у нас. Директива на ЕС е, приятелю. Унищожиха всичко, с което преди можехме да се изхранваме - енергетика (соларите НЕ СА енергетика, а скам), селско стопанство, лека и тежка индустрия... Шибаните ни комунални услуги са окупирани от чужди компании - парите ни се изнасят навън.

Така ли, извинявам се, критични сте, не мрънкате. :)
Извинен си, то и затова му се казва критично мислене.
Не ми изглежда на много уравновесен Крумов, но щом казваш. Камо ли с постижения в нещо. Това, което плюе и към което се кланя не говори за човек с ясна идея за заобикалящата го среда. Виж, ако беше на мястото си в някоя от държавите, на които се кланя, щеше да ми е друго мнението - че е намерил своето.
Явно и психопрофили правиш, освен финансови с позиция дали са успешни. Замъглената ти е предтавата за постижения... очакваш - пари, слава, известност... Имаш някакви проблеми в очакванията ти към другите - потърси помощ.

По отношение на ЕС и прочие, ще ми се някой от вас да даде нормално мнение, върху което да размишляваме всички, като например ако България не в ЕС, къде точно я виждате? Изключете варианта да е свободна единици, независима и други такива фантазии, защото това няма как в този свят да се случи. Каква точно пътека бихте и начертали, така че да не се озове след някоя друга година пак в дъното. Нямате точен отговор или предложение, нали?
Аз съм давал мнение, ЕС е нищо по различно от СССР, в случая не е една по-силна да ръководи няколко по-слаби, а са няколко по-силни.
Квото можем, нека да цоцаме, но с мярка и мисъл какво даваме в замяна и как това ще ни се отрази в бъдеще. Бългрия е поставена на дъното още през 1878 и оттогава не можем да изплуваме, защото поясите, за които се хващаме са точно от тия дето ни поставиха на дъното. Понеже си елеметарен, най-вероятно ще намесиш Русия - ми недей, това не е сравнение, a и ти куцат познанията за време оно.

Защо да изключваме свободна единица?

Горе