За и Против nofollow

coolice каза:
бате в структората върши някаква работа да насочваш бота как да мине макар че ... тои си минава през тях ама не ги брои
Да, тук съм съгласен, но говоря за това да не му позволяваш да чете вътрешни страници, за да не уж разпределиш PR-а навъпре по страниците. Много хора си мислят че като спрат бота в началото и не му позволят да мине на вътре - ще запазят силата на тази страница (да не се раязсейва), това е така, но не е много готино за това че страницата е там, но търсачката не знае за нея. А всяка страница изплува за най-невероятните думички, които може да си мислите.

От тази гледна точка, не го уважавам. Аз съм на принципа - Дай му да чете. :wink:
 
Blinky каза:
coolice каза:
хъм и аз съм съгласен нека си чете и всяка страница да си се бори сама за себеси :)
Викаш, да се кърти и на малки нива по търсачките.:)

Я, още нещо намерих http://www.bruceclay.com/blog/archives/2008/01/siloing.html. Тея от Брус Клей Инк явно и те не са ги схванали добре нещата с ноу фолоу, ех ... Блинки, Кулайс, момчета! За какво говорите изобщо??? Техниката на използване на ноу фолоу вече си има име в СЕОто - сайлонинг, а ние тука си още си чешем езиците имало ли полза нямало ли ... и къде го измислихте Мат Пръц на фона на цялата галимация?
 
За Мат Кътс - взеха да слагат масово нофолоу след като тои каза че да го ползваш по страниците си няма да навреди на сайта ти :)

Аз доста от одавна го ползвам за изходящи линкове до афилиеит програми... По структурта ползвам Ноидекс фолоу където не ми се променя контент.... Голямата ми дискусията AxCx беше на сайт от 5 страници ще сложиш ли нофолу на конатк ус да не му се дава ПР ? Направо сложи на всичките така ще правиш сео на пеиж не на сайт :)

Позицията на Масера е свъсем различна имаше една тема от преди да се появиш полезрението на Бг форумите (поне нашият и www.webmasterbg.org ) Защо българските сайтове нямат висок ПР? (като няма от каде да се линкват достатчъно какво да е положението .....) и на техните блогове може да получиш линкове без нофолоу както и от нашия форум и уебмастърбг.орг :) (Има стари бг форми където всички линкове са нофолоу :) )

А блинки си има негов стил като не ползва почти никъде. По скоро ще пренапише текста и ще му добави още уникален тематичен контент но няма да убие страница от сайт с нофолоу...... (конатк ус направен като сеилс копи за да си катери за малки киурди е точно в неговия стил) ама Писането трябва да ти се отдава :)



Предполагам ти имаш говориш за голям сайт с мнго пеиджове :)



Извод Всеки си говори за нещо неговоси свързано с нофолоу но се получи ценна дискусия
 
@coolice, не е нужно да си повтаряш въпросите. Съвсем ясен отговор съм ти дал една страница назад, прочети внимателно какво съм писал. Обаче твоя отговор на въпроса не разбрахме ?
 
ами аз работя с блинки които ще ми напише 20 изречения контент за контакт уса и ще хванем с него поне още 4-5 лонгтеила за нишата и няма да му сложим нофолоу а за ПР ти казах голяма работа колко е ....
 
coolice каза:
Аз доста от одавна го ползвам за изходящи линкове до афилиеит програми...
Имаш ли наблюдение нофолоу линковете да помагат за СЕРП?
 
bgkulinar каза:
coolice каза:
Аз доста от одавна го ползвам за изходящи линкове до афилиеит програми...
Имаш ли наблюдение нофолоу линковете да помагат за СЕРП?
Логически би трябвало да помага. Така не разсейваш бота, а и в същото време тежеста не излиза от сайта. В смисъл, ако страницата е с по-малко изходящи линкове, би трябвало да тези от сайта да се кролват по-бързо и качествено. Така си мисял поне.

Иначе след както се казва "затваряне" на сайта, може и да има някакви промени в резултатите, въпоса е колко добри ще са те за сайта.
 
колко погата незнам но новите банерчетата на програми които добавявах на един топ ранкващ се сайт бяха с нофолоу и не промениха по никакъв начин ранкинга му

иначе от бг форумите в уебтуриста всичко изходящо е с нофолоу а ранкинга му си е нормален (ранква си се добре НО няма някакъв суперстрахотен ранкинг заради които да кажем че с нофолоу е супер специално и правилно)
 
Код:
Have seen several cases now where using “nofollow” on internal links did
 this
 a) Increased ranking on short tail and killed a lot of long tail traffic .. Hmmm
 not good
b) Didn’t effect ranking’s at all .. Ok so my internal page rank may have
 lifted a  little here
c) Decreased rankings in general .. NOT COOL !
d) Slightly increased traffic over all. Way COOL !

Matt’s answer was  :
 Nofollowing your internals can affect your ranking in Google, but it’s a 2nd
 order effect.



http://www.davidnaylor.co.uk/nofollow-sculpting-my-take.html
 
Мен слабо ме вълнува какъв ми е ранга, важното е да има полза от цялата тази работа. Ако сложиш nofollow на половината си съдържание, това няма ли да се окаже пагубно върху индексираните страници? От там се губи таргетиран трафик, а от там и $$$ и какво правим за един PR изпускаме питомното и гоним дивото. PR не се определя само от тея линкове дето сте се побъркали всички по тях. Например: автомобилният ми сайт без никакво SEO си има PR4 от 6 месеца съм му правил какви ли не магии за оптимизиране - посещенията ми се увеличиха с 5 пъти, но ранга си е пак 4 :|
 
Един приятел ми разправяше:

"Гледай пич, седят си ся в Гугъл и от време на време казват Ся ше пуснем ПейджРанк и после седят и гледат сеири цял свят прави циркове. После като им мине забавното Ся ше пуснем зарибявки с nofollow и пак става паника и лудница навсякъде и ония пак се спукват да се хилят.. И ние седим и и правим цирка...."
 

Горе