За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Blinky

Owner
Здравейте приятели.

Днес попаднах на една много интересна статия за моловете и как те страдат милите от това, че онлайн търговията тук, в България, процъфтява. В последно време, ако някой е обикалям моловете (в топлите дни) ще установи и тенденцията, която от доста време е факт.

Ето и статията в днес.бг - Има ли рецепти за оцеляването на моловете?

Вижте статията. Коментар № 5 кърти:

Разбира се,че има "рецепта" за "оцеляването на МОЛ-овете".. 1.Вдигане на заплатите на футболистчетата , 2. Вдигане на "джобните" на мамините синченца и дъщерички,които на по 18 годинки карат коли за по сто бона и повече.. 3. Вдигане на "комисионните" за една вечер на "поп фолк калтаците".. 4. Вдигане на покупко-продажбата на родно производство плодове и зеленчуци,защото тогава "селските пръчки" ще се видят със кинтаци.. а всички знаем,когато един "селяндур" дойде в големият град,къде отива първо

Така, вие сега готови ли сте да направим едни фонд, специално да събира средства за моловете. :) Има нужда от хора като нас. Да ги подкрепим и да им отдадем заслуженото. Ще се радвам на вашите коментари. Моя е ясен, аз в мол стъпвам много рядко, даже е някакво събитие, ако отида. А последното нещо, което съм си купувал от там е Начос и билет за киното. Аха да си взема и една риза, ама ми се размина. Или кецове Adidas Classic Superstar, но като видях, че реалната им цена е доста под тази, пак ми се размина.
 
Последно редактирано:
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

А га теглиха "лошите кредити" и праха пари не реваха а? Да бяха помислили тогава за онлайн търговията. Въпреки, че реално погледнато някои стоки не стават на онлайн търговия. Един вид "Око да види, ръка да пипне".

Аз в МОЛ стъпвам само като ми потрябва някой магазин "Техно Нещоси", защото всичките са ми много по далече.
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Аз още в тукашен мол не съм влизала :oops:, пък съм родена и живея в София. Предпочитам онлайн пазаруването и се надявам да не ми се наложи да влизам в такова чудо.
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Не знам за какво са ни толкова много, но сегашните ме кефят поради 2 основни причини - киното и забавните кътове - билярд, боулинг, дарц и подобни. За нищо друго не влизам там. Ако някой ме излъже после си псувам на ум...:) Аз мисля, че повечето са създадени на принципа "да има, пък то сега е модерно". Никакъв нюх към бъдещето, да не говоря за прогнози какво ще се случи тогава. В една тема участвах, пак тук във форума, където един пич се оплака, че преди 2 години имало ХХ играча, продаващи еди какво си онлайн, сега ръста им е двойно по-голям, да не кажа тройно със сайтове като Продавалник.

Не за друго, но аз като влезна и видя, че ми продават старата колекция с над 20-30% надценка, при положение, че мога да си купя новата от сайт, без надценката, която споменах, направо се чудя тия магазинчета в тези молове как оцеляват?
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Ако моловете фалират кифлите ще се пръснат навсякъде. Ще стане трета световна!! Ванга за това е говорела май :cry:
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Ако моловете фалират кифлите ще се пръснат навсякъде. Ще стане трета световна!!

О, да. Познати приятелки редовно обикалят магазините вътре. Това е забавлението им през уикенда, обаче мен не могат да ме излъжат да влезна. Още държа рекорда. :)
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Аз мисля, че повечето са създадени на принципа "да има, пък то сега е модерно".

Модерно е тук при нас, иначе по принцип са си отживелица. По-важното е, че всеки има избор, или да влезне или да не влезне, или да си поръча онлайн или не. Няма грешен избор, ако ти харесва да обикаляш влизаш и толкова. И разбира се онлайн търговията трябва да продължава да се развива, т.к. все още има продукти, които не се намират лесно с няколко клавиша. Например мъжки дрехи различни от размер L и XXL.
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

О, да. Познати приятелки редовно обикалят магазините вътре. Това е забавлението им през уикенда, обаче мен не могат да ме излъжат да влезна. Още държа рекорда. :)
Да, и аз не го разбирам добре това. Да обикаляш, да зяпаш, нищо да не си купиш и да се плеснеш в мола на кафе....За някои е доста приятно изживяване, за мен си е просто мъчение. А не дай си Боже да уцелиш и някаква разпродажба и да се буташ с хората. Ето това вече си е мъчение. Започнаха и от паркинга да правят пари, някои молове де. :) Но, нормално, като идват само зяпачи, редно е да си им взимаш пари, ако ще се разхождаш вътре.

Последно време аз и доста хора около мен залагат на интернет за някои техни нужди - продукти, услуги, каквото се сетите. Имам преки наблюдения само за един мол - този на бул. Стамболийски. Другите не знам на какъв хал са.

Един приятел даже ми ги степенува. Този на Цариградско шосе бил №1, след това е мола Сердика. На трето място е Скай Сисито в Гео Милев, четвърта позиция се отрежда на мола на бул. България, пета за този до хотел Хемус - Сити Мол май беше и последен, защото бил най-малък, е мола на бул. Стамболийски и Опълченска - The Mall, с прочутото кино, което вече за втори път гори и не го оправят.

За мен онлайн магазините винаги ще са си опция №1. Ако щат до нас да пелснат един мол, пак ще си цъкал из нета.
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

МОЛА си е цела култура,няма начин без него,но с обедняването ни може и да по западнат,макар,че аз скоро не си спомням да съм пазарувал от мол,но и да не забравяме,че МОЛА е запазена марка на нежния пол и по-скоро на нежния пол с чичко сателит с голям паричен дебит:)
А и все пак ,основното предназначение на Моловете не е за да се пазарува от тях:),важно е само да има хора,било то зяпачи,миновачи...
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Ходим само У МОЛ Илиянци :D
Той още ли е толкова атрактивен? Последно време от там си взех пиратки. :)

Аз последно бях в The Mall. :) Никакво обикаляне, просто кино и това е.
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Става .. публична тайна е че много от магазинчетата по центъра зареждат именно от там. В последно време обаче са надули цените на дребно и не рядко магазинчетата на графа вадят по-добри цени от тези на илиенци. За на едро няма смисъл да говорим :)
А иначе сега очакваме Парадайз центъра, познайте кои са собствениците ?
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Не е тайна, виждал съм няколко еднакви, ама 1:1, продукти. Какво е това, което очакваш? Нямам идея мои биха могли да са собствениците, но знам, че ще направят нещо добро и иновативно. Ако не,ще претърпят нещо много грозно. В момента идеята е да се правят магазини, първо, които имат добри цени и добро обслужване, и второ, да успее с добър маркетинг да привлече масата. Знам, че не може да продаваш Армани за смени пари, но като не може, предлагаш примерно Zara на цени, които се предлагат в Гърция или при разпродажби в Италия или Испания. Мои познати си правят специални трипчета до такива местна не само заради забележителностите, но и заради тези шопинг дни. Не знам защо тук го няма този момент, а ако го има, той е реално нещо доста бета версия.

Не ми се вярва, че на най-бедните хора им го продават на тези цени. Знам, че е бъкано със селяни, които робуват на това да носят Адидас за няколко стотачки и после на маса да се хвалят, а другите да си мислят колко е успял щом има такива придобивки (подчертавам нарочно придобивки, защото не са активи - икономистите ще ме разберат). Но реално това е синдрома на микропениса, реално това не е критерии, че си ОК. Селенията си е едно, но икомомическото положение - друго. Не може на човек със заплата 600-700 лева да ми продаваш яке за 400 лева или кецове за 200 лева. Нали? Има си малко икономическа логика тук.

Винаги съм бил доволен, че имаме толкова много онлайн магазини в БГ. Супер доволен съм даже. Влизам, търся и намирам. Даже така си избрах кецове. Вече започнах да си пазарувам дрехи онлайн (ризи и обувки) от онлайн магазини тук в България. Едно време само от чуждестранни можеше, но сега и от наши може и ще си ги спонсорирам максимално много. Да, още е оскъдно предлаганото, но скоро и това няма да е така. ;)
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Най-големият мол в България - Paradise Centеr. Откриват го на 28 Март и аз лично мисля още веднага да го посетя. Собственици са Паата Гамгонеишвили, Роланд Исаев и Теймураз Хихинашвили, преди няколко години купиха илиенци, пловдивския пазар/базар тракия също е техен, а имаха и нещо във Варна, но не се сещам в момента. Отделно имат няколко търговски центъра в Русия (Москва и Санкт Петербург). Определено са хора, които знаят какво правят, а и са приложили доста иновации, които ги няма в нито един мол в България до момента. Ще има от най-евтини, до доста скъпарски магазинчета, кина(3д,4д), влакче, басейн, фитнес и доста други неща. Очаква се следващата година да се започне и с изграждането на топла връзка с метрото, като те си плащат станцията.

А този синдром на микропениса както го нарече си е характерен за доста българи. Имам много познати, които нямат пари за храна, но изплащат айфончета, коли и т.н. Не може 15 дена преди заплата да останеш със 100 лева, да отидеш да си вземеш адидас и после да се чудиш как да оцелееш. Всъщност може, има доста подобни индивиди около мен :)

За онлайн магазините в БГ, колкото и тежка да е ситуацията в страната, виждам светло бъдеще. В последните години се раздвижиха супер много нещата и ми е много кеф.
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

И аз не съм почитател на моловете, но ми е малко тъжно да гледам как се опразват магазини. Все пак това е някакъв индикатор че икономическото положение на българите продължава да се влошава. А иначе Да живее онлайн търговията! Радвам се че вече над 200 000 българи пазаруват дрехи онлайн. Ако може да го правят и предимно от БГ сайтове - още по-добре! Мисля че вече има сайтове, които предлагат наистина добри неща. Няма да си правя реклама, но това което получавам като обратна връзка от клиентите, ме кара да мисля че сме на прав път.
 
ами ще се опразват като не сметнати като хората в ню юрк при малко над 8 милиона градско население 22,085,649 население в метополитана и само
17 мола http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Shopping_malls_in_New_York_City

това прави за софия с 1.6 милиона на преброяването преко сили макс 4 мола за да имаме същото съотношение ... или ние си имаме почти 100% отгоре нормално да се задъхват а до колкото си спомням 2007 се говореше за проекти за 12 или 14 мола в софия


@Блинки линка в първия пост не работи...
 
За моловете в София и страната.

@Блинки линка в първия пост не работи...
Оправено, как не съм го забелязал. :)

И аз не съм почитател на моловете, но ми е малко тъжно да гледам как се опразват магазини. Все пак това е някакъв индикатор че икономическото положение на българите продължава да се влошава. А иначе Да живее онлайн търговията! Радвам се че вече над 200 000 българи пазаруват дрехи онлайн. Ако може да го правят и предимно от БГ сайтове - още по-добре! Мисля че вече има сайтове, които предлагат наистина добри неща. Няма да си правя реклама, но това което получавам като обратна връзка от клиентите, ме кара да мисля че сме на прав път.

Така е. Но то тук е малко по-различно. Някои се опразват поради това, че българина няма пари, други защото не им се получава на тези цени. Аз лично от мол съм си взимал храна (Subway, McDonalds), билети за кино и най-много да си платя сметката за телефон. Не виждам реално какво друго може да се прави там? Не обичам да обикалям или да блуждая като стомашни газове....отиваш, купуваш и излизаш. Даже за купуване не може да си говорим там. :)

Всичко пазарува онлайн. Днес като чух майка ми, тя се ровеше в сайтове за рокли - онлайн магазини. :) После да ми кажат, че моловете били хит.

И като стана дума за молове, какво чудовище се строи на Хладилника, чак не ми се мисли как ще го избиват това чудо. :)
 
От: За моловете и онлайн магазините, С любов. :)

Да ви разкажа една истинска случка за това какво е карък в нюйоркски мол

Преди две години един мой приятел от УК ходи до Ню Йорк и решил да посети най големият им МОЛ - Вика огромно нещо, ако ни пуснат от двата края цел ден да се търсиме не може да се намериме.

И най големият ташак точно в този мол засича един негов клиент от УК с любовницата му - Оня е бил пред инфаркт като го видял - Кажете ми каква е вероятността да отидеш на оня край на света и да те барнат в крачка.
 
софия мол | сердика мол | мол софия стамболийски | мега мол люлин

Искам да обърна внимание върху клиента му и по-точно кой е разхождал в молу. :) Мен тази част на случката ми се вижда по типична, отколкото, че света е малък. :)
 

Горе