За самозапалилия се Пламен

От: За самозапалилия се Пламен

Винаги е имало самоубийства, обаче ти сериозно ли вярваш, че във Варна е нормално да стават по три на ден?

Напълно нормално е самоубийствата да стават когато по медиите съобщават за самоубийство. Това е доказана теория, питай някой психолог (ама истински психолог, който знае що е това научен метод, а не някой психар-екстрасенс).

Тези хора отдавна са психично болни, но момента на самоубийството е по-вероятно да съвпадне с момента, в който по медиите говорят по-често за самоубийства.

Copycat suicide / Werther effect
Ефект на Вертер
Как новините за самоубийства влияят на човешкото поведение
 
От: За самозапалилия се Пламен

Те го изкараха едва ли не национален герой. Сега всички с по-лабилна психика и склонност към самоубийство ще започнат да се замислят.
 
От: За самозапалилия се Пламен

Гадното е, че се самоубиват от мизерия, безизходица, липса на алтернатива ...

Не е от това, има много държави в които хората живеят в по-голяма мизерия и не се самоубиват толкова. Проблемът е психически.
 
От: За самозапалилия се Пламен

В момента България има нужда от герои и Пламен от Варна влиза в ролята на такъв. Практически всеки един от нас може да е герой - ако спрем да се мразим, да си завиждаме и да си правим мръсни номера на дребно. Цялата енергия, която влагаме в това да мразим комшията и т.н., ако я вложим в градивни мисли, няма да е такава социалната обстановка.
Хора са се самоубивали и ще се самоубиват. Психично здрав човек не може да се самоубие, тъй като чувството за самосъхранение няма да позволи. Ако последното е силно засегнато в резултат на някаква психична травма - единична такава или перманентна неблагоприятна психична среда, тогава самоубийството е последният вик за помощ. Всъщност самоубийците искат внимание и любов. Както всеки от нас. И да, наистина, едно самоубийство може да е провокатор за следващи такива.
 
От: За самозапалилия се Пламен

Така си е, много лесно се възползват от теб ако имаш кауза и си наивен.
А след това и арх. Павлова и тя почна със скандирането за Алея 1 ..... направо Прокопиев е фул с провокатори. Жалкото в случая, че никой пет пари не дава за човека и как нелепо си взе живота, на тази група им е важно да вземе Алея 1, т.е. моят бряг ....
 
От: За самозапалилия се Пламен

Играят си на война. Информация, дезинформация, медийно изкривяване, поръчки, атентати, СРС - та ... Създадения двуполюсен модел продължава да се насърчава, с което хората да се разделят и държат в подчинение. В протестите има много провокатори и това не са гамените от агитките, те са един от инструментите за манипулация на общественото мнение.
 

Горе