Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Сравнението ти "истински CMS <=> блог-платформа" съм го виждал и преди из тоя форум. Човекът си описа конкретния проблем и попита защо аджеба така става. Посочих му ориентировъчно откъде може да идва бавенето. Платформата в случая има минимален до никакъв "принос" и иначе полезният ти общ съвет не му помага особено. Най-много да го отчае защо въобще се е захванал, да реши да започне отначало (върху Джумла вероятно) и да изгуби дни и евентуално пари на вятъра.

Въобще писанията ти по темата намирисват на CMS-фанатизъм - като да влезеш в негърски бар при положение, че си расист, да напсуваш най-черните индивиди, и после да останеш неудовлетворен от факта, че никой не е отговорил на желанието ти за един хубав въргал. Просто защото действията ти не се връзват с контекста.

Джумла е чудесен избор за уебмастъри - научаването на структурата и админ-панела отнема много по-малко време от научаването на ХТМЛ, CSS, PHP, дето често са нужни дори за елементарна къстмизация на WP. Даже на мен ми е чудно защо повечето хора тук се хвърлят на пустия му УърдПрес и после пълнят настоящия раздел с теми от типа "Как да си добавя Начало в главното меню" или "Как да скрия името на автора от постовете"...

А иначе мнението си защо Джумличката е дървен избор за 92% от сайтовете, с които бихте се захванали някога, ще го оставя за друга тема....
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Би било добре да се ориентираш към някаква друга област, писанията ти почват да заприличват на литературен разбор, само че без аргументи в тях. Само бла-бла, оценки и нито един факт или съждение. Това че WP не е CMS е факт, който споделят самите разработчици на WP, и твоето мнение по въпроса и дали си съгласен или не няма никакво значение от практическа гледна точка. А за запалянковци има спортни форуми.

Най-големият проблем е, че не е избран подходящ скрипт за подходящата цел, което заради теб го повтарям за трети път. Трудно е ВЕЧЕ да се оправи нейния сайт и да се запазят досегашните му функционалности и опции, той вече е стигнал един от Законите на Паркинсън и неговото разрастване пречи не само на на неговото развитие, но и на неговото функциониране. Мощен сайт зависи най-вече от подходящ скрипт и от подходящ хостинг. А ако имаш под ръка оптимизатори-специалисти - още по-добре, но обикновено хората, тръгнали да правят новинарски сайтове върху WP ги нямат. В българското уеб-пространство не съществува голям новинарски сайт върху WP, който да не пелтечи. В световен мащаб също са малко. WP е прекрасен за блогове и е ужасен, когато му се товарят много и тежки плъгини - било то галерии, магазини, форуми и т.н. Направи си един стандартен блог и няма проблем да ти издържи и 30000 уникални, но не и новинарски сайт. А като не си съгласен с това - оправи проблема на жената безплатно и продължи да й оправяш бакиите, докато този неин сайт се крепи върху тази платформа и нека си поговорим тогава конкретно и на базата на емпирични данни. А дотогава си чети wp-блого-дивелопероновинарските сайтове и се просвещавай на теория. Само че, както знаем от Гьоте, тя е суха и се различава от зеленото дРъво на живота.
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Ц ц ц... От спор за сайт пърформънс доста бързо стигнахме дотам да чета (почти) личностни характеристики и житейски съвети по мой адрес.

Айде все пак със закъснение да дам своя принос от "факти":
  • Лесно губиш равновесие. Дребни провокации има навсякъде, съответно възможности да се изложиш.
  • Потенциално приятният разговор отиде у ряката, понеже видя нападки там дето ги нямаше. По очевидно любима твоя тема. Не се сещам да съм наричал уърдпреса CMS или да го превъзнасям.
  • Ако само бях чувал за това животно почти щях да бъда убеден, че в Джумла не се ползват плъгини за галерии, каталози и какви ли още не изгъзици. И че тия плъгини не се пишат от сульо и пульо. Mа то сичко си е вградено, бе!... Да не би на аватара ми да пуват корабчета в окото му?

И за да не пълним предприемача само с офтопици - една чудесна статийка за тия, на които темата все пак им е станала интересна и искат да се дообразоват:
page-performance-what-to-know-and-what-you-can-do
За да можете сами да си правите диагностика и да не се налага скоро пак да се правя на голямото експерт по някоя подобна тема....
 
Последно редактирано:
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Психопортретите не ти се удават - нямаш необходимия ценз. А ако се върнеш назад ще видиш, че и леко си джумлясал. Да не те е гонил лош джумлянин в тъмното? :) Поне десет пъти си повторил "Джумла" и се опитваше да изместваш разговора все в тази посока. Казах, че за новинарски сайт е по-добре да се ползва новинарски скрипт или CMS - с това ще спориш ли или пак ще излизаш с общи лафове? А ако не се ползват новинарски скриптове, а се ползва CMS, то на друг човек бих препоръчал Друпал за такъв сайт, а не Джумла. За себе си ползвам Джумла за подобни, разбира се, но това е от навик, свикнал съм, а не че е най-подходяща за тази цел. Така че остави Джумлата на мира или създай някаква анкетка колко е лоша, ако това може те успокои.

Нямам и нищо против WP - добра платформа, когато се използва по предназначение. Подходяща е за начинаещи, лесно се работи с нея, подходяща е и за малки презентационни или фирмени сайтове. Тези фактори обясняват и нейната популярност. Но не може да я пъхаш навсякъде - не е панацея за всичко.

Та мисля, че изказвах съвсем конкретни съвети по темата и се аргументирах, доколкото ти е разбираемо. За инициатора на офтопиците можеш да погледнеш в огледалото.
 
От: От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Не ми бягай по допирателната :), ти спомена Джумлата 2 пъти преди аз да се закача за нея. Ама ша та пусна джентълменски да се измъкнеш.

Пък и имам високо мнение за потребителя strana, затова и гледам да държа някакъв що годе културен тон на препирнята. Ама всичко дето мирише на личностна нападка минава в категорията "проява на лош вкус" и ми дава карт бланш да сменя музиката и да покажа какъв ценз имам и колко възпитание ми липсва.

А виж тъй кво хубаво си говорим. На това ти мнение вече нищо не мога да кажа, ама да беше го написал тъй от първия път, че да се разберем като хора... Още повече, че споменаваш и Друпал преди Джумла. Да, тия неща са по-подходящи за голям новинарски сайт. Ама тъй или иначе вече имахме уърдпрески такъв за обсъждане и нещата не са толкова зле, колкото прозвучаха в първото ти мнение. Все пак нали уж се опитваме да сме от файда на автора на темата....
 
Re: От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

сложи си super cache и supercache image
по добре да си купиш vps за такъв тарфик
иначе woo themes имат хубави новинарски..


да с това трябва да заспи повече от колкото и кои да е новинарски сайт с друга платформа :)
 
пп тои страната го обича този спор за как wordpress не е цмс ама все тая :) важното е че с подходящи плугини и настроики бие доста създадени уж специялно за целта цмси :) а и по лесен за администриране :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: От: От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

На това ти мнение вече нищо не мога да кажа, ама да беше го написал тъй от първия път, че да се разберем като хора...

Ми явно си от тези, дето предимно пишат, а не четат. Цитирам 1-вото си мнение по въпроса, адресирано към TS, преди да се намесиш и да почнеш за "личните нападки", "джумличката" и тем подобни софизми и определения свише.

затова според мен не е препоръчително да се ползва блог-платформа за новинарски сайт, а е по-добре за тази цел да се ползват специализирани новинарски скриптове или разпространени CMS-и тип Джумла или Друпал.
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

... А след като аз дадох мнение по въпроса без дори да намеквам за твоето генерално становище, ти се почувства незаслужено засегнат и реши да проявиш остроумие с не особено положителен нюанс относно моите писания.

Да се правиш на умник във форум е забавно занимание, стига да си сигурен, че верно превъзхождаш останалата аудитория. В противен случай елементарният респект е по-безопасното решение.

Който го интересува може да прегледа цялата тема и да се увери кой, кога и какво се е изцепил.
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Е нали точно това се опитвам да ти обясня досега - липсва ти респекта към опонента преди да се пускаш в рисковани и необмислени начинания :) Още от времето на Фидо спрямо последователите на дървената философия на Грациан се практикуват два подхода - или не им се обръща внимание или се репликират до дупка. Прецених, че първият подход не е подходящ в този форум, тъй като веднъж на половин година все изниква някой умник, който прави генерални обобщения и се изразява презрително за cms-и, гаче програмира подобни по пет на ден, и е време да се поставят нещата на мястото им, а именно - избор на подходяща платформа спрямо определената цел, а не неадекватни вселенски противопоставяния тип "яйцето или кокошката". По-резките отговори като подход може би ще са по-понятни на тукашната аудитория и ще разбере, че от генерални обобщения и противопоставяния "1 vs. 2" няма голям смисъл - платформите първо се преценяват дали са подходящи като средство за постигане на дадена конкретна цел, а предпочитанията в избора при наличие на няколко подходящи такива са на второ място.
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

А можете ли да посочите хубав новинарски сайт на Друпал, който да има хубав дизайн? И въобще има ли избор на темплейти за Друпал?
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Много добре си се ориентирал/а към друпал много мощна система и много гъвкава, хубавото на друпал е че не ти трябва темплейт слагаш си panels и сам си избираш каде какво да ти се показва, лошото е че ако не си запознат със системата отнема време докато се научи нещата не са толкова прости като при wordpress, но определено си струва.
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Спор няма, само те предупреждавам че за друпал конкретно трябва да се въоражиш с доста търпение, работил съм с wordpress, joomla и drupal и докато за wordpress и joomla нещата са доста по лесно разбираеми, при drupal е съвсем различно, но ако ме питаш коя е най-добрата система на 100% съм за drupal. Супер бърза е, супер гъвкава и може да си настроиш собствени типове съдържание според нуждите си, има много мощни модули за работа с image файлове, общо взето няма да збъркаш ако започнеш да учиш друпал. Естествено може да се направи и на joomla и пак ще се получи добре.
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Woothemes.com имат Друпал-варианти на темите си. Като дизайн повечето са много качествени. Като код - ако са на нивото на уърдпреските варианти, значи си заслужават парите.
 
От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?

Ами има някакви модули по принцип, но не съм ги ползвал не ми се е налагало до сега не мога да кажа със сигурност дали работят добре но ето ти линкове:

http://lsb.blogdns.com/pages/wordpress-migration-utility
http://drupal.org/project/wordpress_import
 

Горе