ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Съжалявам, но мнения и съвети за дружества не давам.

:D и правилно!
добрееее, явно си в час с темата - нека те попитам така...
Мислиш ли че има бъдеще в инвестицията в адсиц или си е лапачка на такси от тея дето го управляват? Земеделската земя - късно ли е ?
Дивидентни или растежни компании предпочиташ и защо - казват че за хора като мен(с малко кеш) тряббва да се търси ръст?
Поздрави и моля на "ти"!
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Ехх.. много се зарадвах като видях тема за инвестиране в НИ в този форум! С огромен интерес и очакване изчетох дългия първи пост, за да стигнем до момента за инвестиране. И аха да дойде момента и ..

СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА ЩЕ ПОГОВОРИМ И ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НАЕМИ:

Това е както едно време любимия сериал свръшва на най-най-интересното :) Сега сигурно пак са така.

Та с огромно очакване изчетох много внимателно и последвалите 10 страници мнения, но така и не открих обещаното от автора за след няколко "дена" инфо за инвестиране "в наеми".. уви :\

Лека препоръка към автора: поне изтрий цитирания по-горе анонс, за да не заблуждаваме бъдещи ентусиасти.

Или пък още по-добре, може да допишеш тезата си.

Сега не е нужно да обиждаш и мен, просто смятам, че така е коректно :)
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Къде е нашият любим брокер, който говореше за големи ръстове в строителството.
Вместо да продавам мечти, продавам факти:

България е сред държавите в ЕС с най-силен спад на строителството през май

Този спадащ тренд в строителството, какво ни говори? Че търсенето е задоволено в над 500 хиляди допълнителни жилища - въпреки че масово са нефункционални.
Цените няма къде да ходя нагоре, колкото и поръчкови статии да се пуска навсякъде от 2008 до сега чета едно и също, ръст на цени и сделки и след това идват реалните факти, както тази статия.
Цените имат още да се преструктурират докато дойдат ръстовете ...
Всичко, което съм писал миналата година е валидно и тази, че и с по-голяма сила - въпреки напъните на брокерчета на жилища.

Те и нашите брокери не се научиха на гъвкавост и далновидност иначе щяха да превключват към земедеслките земи - и щяха да взимат чудесни комисионни, но ... то трябва акъл за това.
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Не знам, аз тръгнах да чета първия пост в темата, стигнах до:
Жилищата по своята същност са най-скъпия вид стока и също така най-малко подвластната на амортизация и едновременно обезценяване във времето стока ,за разлика от парите например . Или по-просто казано – „Не губят стойността си във времето“ .]

и спрях да чета...:lol:
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Да големи бисери имаше - какво да говорим за злато и сребро, петрол и т.н други стоки, които хептен не губят стойност и не са подвластни на никаква амортизация.
Иначе счетоводно говорено най-ниската амортизация имат 4% - всяка година по 4% губи стойността си имота или толкова трябва се влага, че да пази стойността си.
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Малко старичка , обаче интересна тема . Я дайте малко вътрешна информация "up to date" за вашите лични инвестиции в сферата на недвижимата собственост .
Започвам пръв , миналата година апартамент 6x квадрата ново строителство в град Варна за 35к евро купих на ранен етап . В момента стойността му на базата на същите апартаменти , продадени в кооперацията около 51к евро . Жалко , че се купи за лична употреба , инъче си беше good deal за препродажба .
 
Re: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Малко старичка , обаче интересна тема . Я дайте малко вътрешна информация "up to date" за вашите лични инвестиции в сферата на недвижимата собственост .
Започвам пръв , миналата година апартамент 6x квадрата ново строителство в град Варна за 35к евро купих на ранен етап . В момента стойността му на базата на същите апартаменти , продадени в кооперацията около 51к евро . Жалко , че се купи за лична употреба , инъче си беше good deal за препродажба .

Сега ще дам за моите бъдеще планове, надявам се де. :) Освен това в уеба, което ще е в пъти повече, добре е в недвижимо, не толкова като велик бизнес модел за трупане на активи и правене на много печеливш бизнес, но като един сигурен доход, който може да ти гарантира падане по гръб от другите да е по-меко. :)

Консултирайки се с моя брокер, той ме увери, че най-вървежни (масово и достъпни - цена / наем) за големите градове са двустайните апартаменти, даващи се на читави (защото след всеки наемател си е сериозно инвестиране за следващия, ако е прасе и може в някои случаи да те занули много) наематели, често младо семейство, което се развива в момента и най-много има едно малко детенце. Идеални са, не правят мизерии и са една не малка част от обществото ни. Демек имаш пазар, имаш и продукт / услуга де. Това и мисля да направя със сегашния апартамент. Не подценявайте думите ми за читавите наематели. Кумът ми не подбираше и последния го докара до там, че прави основен ремонт - банда наркоманчета, които само където не успяха да продадат мивките и тоалетната, да не говорим как са го поддържали апартамента.

Ако имаш пари, както ми викаше той, е хубаво да хванеш освен 2 двустайни, един едностаен - боксониера и един голям скъпичък. Идеята да е да има във всеки ценови клас клиенти. Не е лоша логиката, но са вече сериозни инвестиции. Но схемата е много дълга и се иска много силен бизнес да я захранва, но е стабилна. Скъпият апартамент дори може да мине като офис под наем, но за целта е нужно да е на атрактивно място и най-вече бизнес сграда. А не дай си боже бизнеса ти да процъфти за такова помещение, имаш вее актив, който ще е само в помощ. ;)

За всичките важи правилото за местоположението. Това, цената и състоянието (обзаведен, чист, тънки разходи) са най-важните неща. Двустаен панел в Люлин 2 не може да е се пусне на наема на подобен в центъра примерно. Единият може да е 300 лв. на месец, другия 600 лева. Говоря за София де. Но може би логиката и в другите големи градове е същата. Като цяло ако купуваш апартамент с цел да го даваш под наем, трябва да знаеш кои са потенциалните ти клиенти, техните нужни и възможности разбира се. Рядкост е младо семейство с прилични работи да не може да отдели 400 лева, че и повече на месец за наем.

Много зависи за какво се взима. Някой, но напоследък не съм чувал - взимат, инвестират и препродават с печалби. Брокерът ми го прави това със земи около София, за апартаменти още не е почнал да набира смелост, а се иска и малко повечко ресурси и нерви. :)
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Да много си прав за наемателите . Лично аз не съм отдавал под наем , но имам много познати , които само главоболия от подобна дейност . То не бяха кражби на мебели , мизерии , пожар , неплащане на сметки , само хленчат .
Това за младото семейство изглежда като най-добрия вариант - да .
Обаче не мисля че в момента е рентабилно да се инвестира в старо строителство (да речем преди 90-та) с цел наем . Наскоро един приятел взе една панелка двустайна в Люлин за 28 или 29 евро , наля още няколко за ремонт и сега я отдава под наем за 350 лева . Няма особенна логика , хем % на възвращаемост е много нисък , хем амортизацията е огромна , мисля че блока е от 72-ра , не съм сигурен . За да се изплати този апартамент от наем сам си прави сметките колко време ще е нужно , а с оглед състоянието на панелните конструкции , направо незнам дали ще стои още блока , докато се избие . Това обесмисля тотално подобна инвестиция според мен . Друг подобен случай с друг познат , които не е от София , а Варна , но заради работата си сега е в Софето . Anyway , логиката му беше следната , купи възможно най-евтиния апартамент двустаен в Надежда ( мисля че 3 ) , като едната стая я дава под наем другата живее (не е женен) . Тоест за периода в които получава наем , да речем 15 години , т.е апартамент ще си е за него , все едно го е изплащал с ипотечен заем . И пак логиката от преди малко , стар панел = ??? .

Blackout , колегата с форекса беше се включил доста добре за земеделската земя в една друга тема . Ако чете , би ли споделил как е пазара в момента .
Както чета на няколко места , статистическите данни са за около 13-15% растеж годишно последните няколко години . Отделно рента - за мои ниви в момента е съответно 4% възвращаемост ниви Добруджа (около Шабла) и около 5.5% за ниви до Белослав , Варненско . Първите земи просто им е по-малкък % , защото като себестойност са по-скъпи .

Добро включване Blinky .
Ще е интересно и други колеги да се включат по темата .
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Колега EastSide, в момента от земеделска земя може да вземеш над 7% на година - без амортизация, без данъци, без главоболия - ако не си случаен дори можеш да си вземеш рентата в началото на аграрната година демек Октомври месец, а не към края както при наемите и т.н. Няма и да се притесняваш и за степен на заетост и т.н. И както казах това с предварителното изземване, може го реинвестираш и да вземеш над 8%+ за годината найс, а?

Иначе за Варна точно преди 3 дни гледах в Левски няколко апартамента 60 кв. около 30к до акт 16 и до тапи поне още едно 5к-10к ти трябва да го пригодиш за наем.
Левски е перфектен за отдаване под наем МЕИ-то, Медицинския и ВИНса - светата тройица на университетите с чужди студенти - та поне от към търсене няма проблем. Та такива апартаменти за около 450 лв наем при 40к евра стойност прави си сметките да видиш има ли оферта.
Приемаме 450 лв фул 12 месеца - 5400 от наем при цена на имота от 78к - 6.9% УууууаууууЛ - хайде сега приспадаме амортизация от 4% или 5184 лв, сигурно ще даваш някой ти ги управялва хайде едни 10% от общия наем 540 лв по малко, да не забравим счетито хайде едно 200 лв и в добавка слагаме 10% данък печалба и смятаме - 4180 лв 5.3% на година при положение фулл мак са заети и взимаш 450 лв а не винаги е така. Ще взимаш повече пари ако сам си ги управляваш, но трябва си бутниш почти толкова за админастравни разходи(телефони, реклама и други разходи).

Както и да го гледаш все още има да падат цените на имотите, защото няма как да се вдигнат наемите - има редица демографски и икономически фактори потвърждавайки това.

А това е мит, че растат цените - те растат от 2008 всяка година ...

Много лесно можеш да провериш в Агенцията за Вписванията имотен регистър http://www.registryagency.bg/bg/services/imoten-registr/statistika-na-imoten-registr/ колко са сделките и да си прецениш колко растат :) Да растат с двуцифрени% то трябва сериозен ръст да видим на сделките, но уви в най-силните Q2 i Q3 числата са почти едни и същи от 2010 виж какво е било 2008-9 почти двойно повече!

Като цяло сега имотите могат да ти дадат от наем в най-добрият случаи 5% на година - ще вземеш повече от банката и инфлацията, ако това ти е таргета.

Не забравяй заспалите брокерчета все пускат некви големи ръстове продажби а у винаги ще ти говорят хубави неща винаги ще свирят по емоциите ти защото те пет пари не дават за това което говорят, те не ги купуват те са комисионери. Заспалите брокери от 2008 са пак на имотният пазар гъвкавите минаха на земеделските земи и доста стойност създадоха особенно по комасациите на големите играчи
 
От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Колега EastSide, в момента от земеделска земя може да вземеш над 7% на година - без амортизация, без данъци, без главоболия - ако не си случаен дори можеш да си вземеш рентата в началото на аграрната година демек Октомври месец, а не към края както при наемите и т.н. Няма и да се притесняваш и за степен на заетост и т.н. И както казах това с предварителното изземване, може го реинвестираш и да вземеш над 8%+ за годината найс, а?

Иначе за Варна точно преди 3 дни гледах в Левски няколко апартамента 60 кв. около 30к до акт 16 и до тапи поне още едно 5к-10к ти трябва да го пригодиш за наем.
Левски е перфектен за отдаване под наем МЕИ-то, Медицинския и ВИНса - светата тройица на университетите с чужди студенти - та поне от към търсене няма проблем. Та такива апартаменти за около 450 лв наем при 40к евра стойност прави си сметките да видиш има ли оферта.
Приемаме 450 лв фул 12 месеца - 5400 от наем при цена на имота от 78к - 6.9% УууууаууууЛ - хайде сега приспадаме амортизация от 4% или 5184 лв, сигурно ще даваш някой ти ги управялва хайде едни 10% от общия наем 540 лв по малко, да не забравим счетито хайде едно 200 лв и в добавка слагаме 10% данък печалба и смятаме - 4180 лв 5.3% на година при положение фулл мак са заети и взимаш 450 лв а не винаги е така. Ще взимаш повече пари ако сам си ги управляваш, но трябва си бутниш почти толкова за админастравни разходи(телефони, реклама и други разходи).

Както и да го гледаш все още има да падат цените на имотите, защото няма как да се вдигнат наемите - има редица демографски и икономически фактори потвърждавайки това.

А това е мит, че растат цените - те растат от 2008 всяка година ...

Много лесно можеш да провериш в Агенцията за Вписванията имотен регистър http://www.registryagency.bg/bg/services/imoten-registr/statistika-na-imoten-registr/ колко са сделките и да си прецениш колко растат :) Да растат с двуцифрени% то трябва сериозен ръст да видим на сделките, но уви в най-силните Q2 i Q3 числата са почти едни и същи от 2010 виж какво е било 2008-9 почти двойно повече!

Като цяло сега имотите могат да ти дадат от наем в най-добрият случаи 5% на година - ще вземеш повече от банката и инфлацията, ако това ти е таргета.

Не забравяй заспалите брокерчета все пускат некви големи ръстове продажби а у винаги ще ти говорят хубави неща винаги ще свирят по емоциите ти защото те пет пари не дават за това което говорят, те не ги купуват те са комисионери. Заспалите брокери от 2008 са пак на имотният пазар гъвкавите минаха на земеделските земи и доста стойност създадоха особенно по комасациите на големите играчи

Да , напълно съм съгласен . Точно за Левски става на въпрос , но апартамента не беше купен с цел отдаване под наем . А и класа на сградата има голямо значение . Инъче за мен тази инвестиции с цел отдаване под наем , пак казвам имам само наблюдения конкретно за Варна са нерентабилни , на фона на алтернативите .

Подкрепям с две ръце инвестицията в земеделска земя , въпречки че е доста трудно да се намерят в момента читави ниви и да се докарат тези 7-8% .
Както много добре знаеш , даже ако си спомням ти беше пуснал таблицата , която сравняваше нивата на земеделската земя като актив за производство . Т.е ако я приемем като ресурст за създаване на Н-та земеделска продукция (примерно царевица или нещо друго , което е обвързано пряко с международния пазар , т.е е силно експортна) , то земята в България , Румъния е в пъти по-евтина от тази в Западна и Централна Европа , съответно по-изгодна за покупка .
С оглед на тенденциите в ЕС за изравняване на субсидиите , доста фермери се насочват към Източна Европа . Малко се отклонявам тук но , четох за някакъв французин от Южна Франция , където явно имат някакъв лимит за стопанство/фермер на земата която може да притежава / обработва , та този французин е закупил голямо количество земя в Румъния като алтернатива .

Би ли дал примери за конкретен район в които е добре да се инвестира в момента ? Землище по-добре да не се конкретизира за да няма конфликт на интереси :)
Малко разсъждения на базата на лични покупки ...
Добруджа - безспорно най-добрата земя , Средна цена около 1500-1800 лева в момента - районът на Шабла , Балчик , Генерал Тошево .
Ренти 70-100 лева .
Варненско - Средна цена 1000 лева , рента 30-50 лева .

Лично мен ме интересува районът на Плевен , като гледам там се сключват доста сделки .
От другите райони нямам много наблюдения . А вие ?

Брокерите не искам да ги коментирам , аз лично се ОПИТАХ да ги ползвам , НЕ СТАНА , и затова няма нужда да се хабя нервите по полу-образовани големи усти . Освен че масово лъжат за всичко , и мажат , само и само да мине сделката . По добре без . Надявам се да не обидя брокерите , ако има тук такива . Това са неща от личен опит и не ангажирам с тях .
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

За земя гледай периферията на Добруджа - в Суворово например има интересни попадения и 30-50, само че са 60-80 на земя 1к до 1.2к.

Земите при нас са около 2 пъти по ниски заради обективни фундманетални причини - инфраструктура, хидромилиорация, комасация и т.н. - това дава стойност.
Ако можеш да купуваш земя с цел комасация е най-доброто нещо.
Иначе от 2016 субсидиите в зърното са изравняват, но и без субсидиите пак има печалба за фермерите.

В момента излиза около 80-100 лв обработката на декар при среден добив от 450 лв на декар на пшеница в Добруджа при спот цени 300 лв на тон прави около 135 лв приход - фермерите пак правят 35-55 лв печалба на декар, само където са купували при много ниски цени преди години. А при комасация и хидромилиорация и семе нещата се променят ...
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Влязохме в Офтопика.

Да се върнем на имотите, има само смисъл да се купува подценен имот и да се реиновира и да се препродава или ако е много тънкаж работата и под наем - идеята е да се обере луфта от ирационалността на продавачите - но не всички имоти са такива.
Другото е да строиш сам - а още по офертата е купуване на хубав имот в Траката или Евксиноград и да се направи голяма къща с цел парти къща/даване под наем за различни случаи но не и хотел/квартири - средна цена на груб строеж 200 евра. Знам за такива парти къщи докарват си по 1-2к на ден 50-100 човека за вход и знаеш после - такава къща се избива мноооого бързо!
 
От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Влязохме в Офтопика.

Да се върнем на имотите, има само смисъл да се купува подценен имот и да се реиновира и да се препродава или ако е много тънкаж работата и под наем - идеята е да се обере луфта от ирационалността на продавачите - но не всички имоти са такива.
Другото е да строиш сам - а още по офертата е купуване на хубав имот в Траката или Евксиноград и да се направи голяма къща с цел парти къща/даване под наем за различни случаи но не и хотел/квартири - средна цена на груб строеж 200 евра. Знам за такива парти къщи докарват си по 1-2к на ден 50-100 човека за вход и знаеш после - такава къща се избива мноооого бързо!

Не съм се замислял за подобно нещо , но и там инвестицията е доста голяма , само парцела ще е около 30-40к евро , къщата до ключ ти е 350-400 евро на квадрат от това което съм чувал . Отделно , ако ще е парти къща - басейн се предполага . Абе доста пари трябват :) Пък и мисля че заетостта ще е по-скоро сезонна .

За подценен имот , по сайтове не съм виждал да ти кажа , или ако е имало е бил маааалко по-евтин да речем като цена на квадрат от други подобни . Като прехвъряленето и прочие обезмислят идеята . Според мен , този вариант работи ако купуваш от някой закъсал човек , който е на зор , естествено директно , без знайни и незнайни посредници .
 
От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Не съм се замислял за подобно нещо , но и там инвестицията е доста голяма , само парцела ще е около 30-40к евро , къщата до ключ ти е 350-400 евро на квадрат от това което съм чувал . Отделно , ако ще е парти къща - басейн се предполага . Абе доста пари трябват :) Пък и мисля че заетостта ще е по-скоро сезонна .

За подценен имот , по сайтове не съм виждал да ти кажа , или ако е имало е бил маааалко по-евтин да речем като цена на квадрат от други подобни . Като прехвъряленето и прочие обезмислят идеята . Според мен , този вариант работи ако купуваш от някой закъсал човек , който е на зор , естествено директно , без знайни и незнайни посредници .
По търговете на ЧСИ има интересни неща - а ако е подценено то прехвърляноето няма ти е проблем - ако струва примерно 700 евра на квадрат и ти ги гепиш 600-650 кво ти пука какво си дал?
А иначе аз ти говоря хем подценен и хем не сравнително огледен, но функционален много добре може се промени и да носи доход от наем - в смисъл ако можеш докараш от такова нещо 8% си е много добре 8+ си е чудена оферта!
 
От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

По търговете на ЧСИ има интересни неща - а ако е подценено то прехвърляноето няма ти е проблем - ако струва примерно 700 евра на квадрат и ти ги гепиш 600-650 кво ти пука какво си дал?
А иначе аз ти говоря хем подценен и хем не сравнително огледен, но функционален много добре може се промени и да носи доход от наем - в смисъл ако можеш докараш от такова нещо 8% си е много добре 8+ си е чудена оферта!

О там са толкова нагласени нещата , направо незнам . Има логика в това което казваш , но доколкото съм чувал ако наистина е изгоден даден имот , предлаган от ЧСИ си има поставени лица , които те outbid-ват с малко и печелят . Дано не е така реално :)
 
От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

О там са толкова нагласени нещата , направо незнам . Има логика в това което казваш , но доколкото съм чувал ако наистина е изгоден даден имот , предлаган от ЧСИ си има поставени лица , които те outbid-ват с малко и печелят . Дано не е така реално :)

Ако това ти е бизнеса то винаги ще намериш нещо много добро, номера е колко бързо ще го вземеш - конкуренцията и там не спи! Свободните пари са важно нещо.
 
От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Ако това ти е бизнеса то винаги ще намериш нещо много добро, номера е колко бързо ще го вземеш - конкуренцията и там не спи! Свободните пари са важно нещо.

Ако това ти е основната дейност 100% да . Важи , това което казваш , има един професор от ВИНСА , така прави доста пари , а и не само той .
Но там бързо няма , знаят се аукционите месец , месец и нещо предварително .
 
От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Здравейте,
случайно попаднах на темата,но прочетох и около половината страници.Лично аз реших да инвестирам в магазин,по точно 2 магазина.Логиката ми беше следната: от още 1 апартамент нямам нужда.Като гледам пазара на новото строителство,не мисля че инвестицията в покупката,довършването и обзавеждането на нов апартамент е възможно да се възвърне в разумен период от време.Поради тази причина се насочих към търговски помещение.Според мен разходите за ремонт на магазин са в пъти по-малко от тези в жилище.Освен това не стои въпроса с рушене или кражба от некоректни наематели ( по принцип няма какво да се открадне,поне при мен).Мисля,че инвестицията в магазин на подходящо място е рентабилна. А дали е така,как стои въпроса с наемите и дали ще се оправдаят очакванията ми,ще споделя след седмица,две когато завърши ремонта и пусна обявите за даване под наем.
 
От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Здравейте,
случайно попаднах на темата,но прочетох и около половината страници.Лично аз реших да инвестирам в магазин,по точно 2 магазина.Логиката ми беше следната: от още 1 апартамент нямам нужда.Като гледам пазара на новото строителство,не мисля че инвестицията в покупката,довършването и обзавеждането на нов апартамент е възможно да се възвърне в разумен период от време.Поради тази причина се насочих към търговски помещение.Според мен разходите за ремонт на магазин са в пъти по-малко от тези в жилище.Освен това не стои въпроса с рушене или кражба от некоректни наематели ( по принцип няма какво да се открадне,поне при мен).Мисля,че инвестицията в магазин на подходящо място е рентабилна. А дали е така,как стои въпроса с наемите и дали ще се оправдаят очакванията ми,ще споделя след седмица,две когато завърши ремонта и пусна обявите за даване под наем.

Добавете малко цифри да видим какви са процентите . За кой град става на въпрос ?
 
Re: От: От: ИНФО ЗА ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Ако това ти е бизнеса то винаги ще намериш нещо много добро, номера е колко бързо ще го вземеш - конкуренцията и там не спи! Свободните пари са важно нещо.

Мда, така е. Надявам се скоро активно да вляза в тази тема. Не че нещо велико ще е, но ще мога да дам от опит, сега само от страничен опит давам, което не е същото. :)
 

Горе