Идва нова ера в eCommerce платформите! shoptico.com - нова, супер бърза eCommerce платформа

testkiwi

Well-Known Member
Драги съфорумци, колеги и приятели, времето дойде. Представям Ви еCommerce платформа, която ще промени представите Ви за това колко бързо може да работи един онлайн магазин.

Разработваме нова eCommerce платформа в партньорство с Daisy, кръстихме я shoptico

shoptico-cover.png


Защо shoptico?

Не сме 1990 г., но “450 милисекунди стигат - Времето е наше!

Виждали ли сте онлайн магазин, който не е бавен и не чакате на всеки клик? Не Ви ли дразни това?

Нас много! За това направихме Single Page App платформа, в която нищо няма да презарежда на клик. Само едно първоначално, бързо, асинхронно зареждане (150 - 450 ms) и след това всичко става моментално, без това да ощетява SEO оптимизацията.

Абонирайте се, за да сте от първите, които ще разберат кога стартираме.

https://shoptico.com/

(За целите на презентацията, вижте как се отварят страниците Модули и Технология - така работи цялата платформа - и самият онлайн магазин, и администраторският панел, и дизайн едиторът - всичко работи светкавично бързо!)


Как работи толкова бързо?

За разлика от другите, не ползваме никакви готови, бавни библиотеки, jquery и др. Цялата платформа е написана на C# и това ни позволява да правим неща, които другите просто не могат.


Какво е предвидено още?

  • Интегрирани всички касови апарати и хардуер Daisy, отговаряйки на всички изисквания на НАП по наредба Н-18

  • Планиран фулфилмънт център, първоначално в България

  • Затворена shoptico екосистема, в която всеки с магазин на платформата (вендор) може да продава своите стоки в други магазини, направени на shoptico платформата и да получава своята печалба, която да определя за всеки магазин, за всеки продукт и т.н. (всеки онлайн магазин може да бъде собствен малък маркетплейс ако ползва фулфилмънт центъра и да изпраща всичко със своя брандирана опаковка и единна доставка)
  • Маркетплейс за разработчици и дизайнери за техни приложения и дизайн теми, които могат да продават на потребителите на shoptico

  • Букинг календар, модул за ресторанти, модул за продажба на билети за концерти, кина и др.
  • Десетки готови дизайни, с които можете да започнете или да създадете свой от нула
  • Гъвкав дизайн едитор, с който може да промените абсолютно всичко във всяка една дизайн тема

  • Лендинг едитор

  • Интегрирани всички големи куриери (български и чужди)

  • Интегрирани всички големи платежни системи и банки (български и чужди)

  • Складов софтуер

  • Моментално фактуриране и др. документация

  • Импорт на Вашите продукти, поръчки, категории, марки и др. от други платформи в shoptico

  • Канали за продажби (facebook, eBay, amazon, etsy, trendo.bg и др.)

  • Много други модули, които за момента ще останат изненада.
Супер, кога?

След много отлагане, времето почти дойде. Скоро ще има закрит бета тест и Вие имате възможността да сте едни от първите, които ще могат да го тестват. Ще имате възможност да участвате във формирането на истински, мащабен продукт със своите мнения и препоръки, а тези, които бъдат най-активни, ще бъдат възнаградени за това.

И в бъдеще ще разчитаме на силно community, което ще движи развитието на желаните от болшинството функционалности и нови модули.


Колко ще струва?


Абонаментен, месечен план с конкурентни цени и безплатен тестов период.


Ще бъда благодарен за всякакви мнения, препоръки и въпроси относно всичко, което Ви интересува.
Можете да коментирате в темата или да ми пишете на ЛС или на [email protected]
Ще се постарая да отговоря на всички лично.
 
Последно редактирано:
Само едно първоначално, бързо, асинхронно зареждане (150 - 450 ms)
4KMzZBi.png


Но нека не звучи като хейт. Просто селинг поинта ви е скоростта на зареждане и ми стана интересно дали наистина е чак толкова бърз. Ако скоростта е чак такъв фактор, помислете за AMP - но според мен е голяма хамалогия за нещо по-различно от новинарски сайт. Също така може да обедините картинките в една, за да не се правят 50 отделни заявки за тях.

Иначе изглежда много добре. Интересно ми е да попитам - как се справяте с проблема с индексацията от гугъл на SPA ?

И още нещо към селинг поинта - бързото зареждане ли е най-големият проблем в тази индустрия ? ( питам без заяждане, а от любопитство )
 
Абонирах се в сайта за бета тест.
Заради скоростта най-вече, към есента ще сменяме сайта от Wix + Ecwid към нещо друго.

Но с тези проблеми породени от наредба 18, е кофти.
 
Здрасти, svetlioo благодаря за коментара.

Разгледали сме възможността за AMP, но за момента според нас той е подходящ само за страници със статично съдържание (като новинарски сайтове и др.)
В случая конкретно този landing, който сме направили, е подходящ за AMP, което действително щеше да придаде доста по-добра скорост при отваряне от Google, но имайки предвид, че реалната система няма как да бъде AMP заради нуждата от интеракция с потребителя (кошници, продукти, търсене, филтри и т.н.) нямаше да бъде честно да използваме AMP за landing-а ;)

Автоматичното пакетиране на картинките в атласи го имаме предвид, но е с нисък приоритет, тъй като HTTP/2 протокола така или иначе решава този проблем и се поддържа от почти всички, т.е. оптимизацията реално би била полезна предимно за по-стари браузъри (https://caniuse.com/#search=http2). Също така почти всички картинки реално се зареждат след като страницата е "заредена", т.е. нещо като lazy-loading.

Относно SEO-то: Имплементирали сме prerendering механизъм, който реално поднася страница, която не е SPA като първоначално зареждане и след няколко милисекунди се включва JavaScript-а, който я прави SPA. От гледна точка на една търсачка това не изглежда като SPA сайт, защото HTML-а си го има и линковете са реални и работят. От гледна точка на един user с браузър обаче - приложението си е SPA. :) The best of both worlds.

Бързината не е най-големият проблем, но дразни. Макар акцента в момента да е на бързината, основната ни цел е да направим екосистема от много различни магазини, дивелопъри, дизайнери, които да взаимодействат помежду си и като продават/дропшипват продукти в една постояно развиваща се, жива платформа.

В темата ще се включи CTO-то, който ще може да отговаря по-компетентно на техническите въпроси, които можете да имате.

Поздрави.
 
Изглежда чудесно, дано станеш лидер в нишата на шопинг платформите много бързо.
 
Е, това вече е професионално включване. Искрено ви желая успех, не само на родния пазар.
 
https://shoptico.com/technology

"Защо е важна бързината? Доказано е, че колкото по-бързо работи един онлайн магазин, толкова по-добо е потребителското усещане, а това се отразява положително на броя поръчки.
Никой не обича да чака, нали така?"

Изяли сте една буква, а и навбара не си променя active #-url-a когато се скролва надолу.
И щеше да е по-добре ако bug bounty програмата е малко по-добре описана, визирам security пропуски. Защото едно е някой да намери някакъв бъг в админ панела, някой таб да не се показва, друго е да се намери vuln дето прави data leak или друга мизерия. В случая и двата бъга ще се клалифицират като +1 , нищо че единия е critical , другият е UX.
 
Последно редактирано:
Здравей, ReminD,

Напълно си прав за bug bounty-то. Ще помислим как да формулираме по-добре условията. Със сигурност ще има разлика между това дали си намерил правописна грешка ( :) ) или сериозен security vulnerability. За целите на bug tracking-а ще пуснем GitHub (или GitLab), където всеки участващ ще може да вижда какво са репортнали другите и какъв е статуса на issue-то и пр.
 
Някакво ETA имате ли, относно кога ще има демо тест? И друго, аз го казвах и това в темата от вчера, за новоизлязла SaaS - при вас ще е по-лесно, като така или иначе имате някаква API инфраструктура заради SPA-то - защо не сте първите в БГ, които да следват модела на Shopify* - developers API + marketplace
 
Последно редактирано:
Някакво ETA имате ли, относно кога ще има демо тест? И друго, аз го казвах и това в темата от вчера, за новоизлязла SaaS - при вас ще е по-лесно, като така или иначе имате някаква API инфраструктура заради SPA-то - защо не сте първите в БГ, които да следват модела на Shopify* - developers API + marketplace
Здравей ReminD,
в много напреднал стадий на работата сме, но не искам да дам конкретен срок за демото, защото макар и демо, ще се постараем да бъде изпипано, но мога да дам срок за публичната релийз версия, беше планирана да е Декември, но поради нещата с Н-18 старта ще бъде изтеглен около Септември, като някои не токова важни неща ще бъдат пуснати малко по-късно.

Относно модела на shopify - да, това е част от идеята, маркетплейс в който много чужди разработчици и дизайнери да могат да правят свои неща, за да ги продават в системата (все пак като бивш фрилансър тази възможност е една от ключовите, залегнали в целия бизнес модел). Проблемът с подобен род маркетплейси е, че е нужен обем от магазини, което е много трудно за постигане от нови платформи, но ние имаме доста мащабен план за старт на платформата след нашия пазар с още няколко европейски държави по договорени вече канали чрез които да предложим платформата на потенциални клиенти, които вече имат бизнеси и желаят да сменят платформата или да започнат да продават онлайн, с цел създаване на тази екосистема, в която подобен маркетплейс за приложения и дизайни би имал смисъл и би носил приходи на хората, разработващи ги :)

Поздрави.
 
Автоматичен експорт към най-глемите български и международни маркетплейси.

И тук една буквичка..
Абонирах се, чакам с нетърпние!
 
Общо взето с тази нужда от интеграция към НАП, ни трябва точно такава платформа.
 
Дай малко инфо за API-то - на какъв език ще трябва да се коди?

Здравей, хейтър,

Всичко е на C#. Всеки един модул може да има backend и frontend част(и) като и двете са на C#. На бекенда се използва ASP.NET Core 2.2 (възможно е да стане 3.х) и Entity Framework Core като базата данни отзад е PostgreSQL.
На фронтенда използваме Bridge.NET, което "превежда" C# към JavaScript за да може да се изпълнява от браузъра. Теоритично е възможно и да си използвате чист JavaScript на фронтенда, но според мен е мизерия :) Най-сладкото нещо в това е, че използвайки един и същ език и на frontend-а, и на backend-а, става възможно да има споделен код между двете като най-често това са entities, models, някакви utility класове и пр.

Структурирали сме го така, че всеки лесно, следвайки определени описани от нас правила и интерфейси да може да си интегрира нови платежни методи, шипинг методи, маркетплейси, да добавя нови менюта в админа, да разширява съществуващи менюта и инструменти, да добавя нови функционалности на предната част и пр. и пр.
 
Здравей, хейтър,

Всичко е на C#. Всеки един модул може да има backend и frontend част(и) като и двете са на C#. На бекенда се използва ASP.NET Core 2.2 (възможно е да стане 3.х) и Entity Framework Core като базата данни отзад е PostgreSQL.
На фронтенда използваме Bridge.NET, което "превежда" C# към JavaScript за да може да се изпълнява от браузъра. Теоритично е възможно и да си използвате чист JavaScript на фронтенда, но според мен е мизерия :) Най-сладкото нещо в това е, че използвайки един и същ език и на frontend-а, и на backend-а, става възможно да има споделен код между двете като най-често това са entities, models, някакви utility класове и пр.

Структурирали сме го така, че всеки лесно, следвайки определени описани от нас правила и интерфейси да може да си интегрира нови платежни методи, шипинг методи, маркетплейси, да добавя нови менюта в админа, да разширява съществуващи менюта и инструменти, да добавя нови функционалности на предната част и пр. и пр.
С тоя стак малко хора се занимават, но пък за сметка на това поне качеството ще е на ниво.
 

Горе