Идеи за неземеделски дейности в селски район

Force

Active Member
Здравейте.

Очаква се през април да отворят Програма 6.4.1 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“.

Прицелил съм се да правя проект за бизнес в една малка община - 8000 жители в града, общо със селата към 20 000 човека. Район - Североизточен. Много ниска платежоспособност, типичен земеделски регион, голяма част от жителите са малцинствени групи.

Приоритетни дейности:

"Проекти в секторите: Компютри, оптика и електроника; Автомобили и други превозни средства; Метални изделия; Машиностроене; Печатарска промишленост и записани носители; Текстил; Информационни технологии; Производство на филми и ТВ продукции, звукозапис; Информационни услуги; Издателска дейност; Научна и развойна дейност"

В какво според Вас наистина има смисъл да се инвестира? Идеята не е да вземем едни пари, а да се създаде стабилен бизнес с поне 10-годишен хоризонт. Самоучастието ми е 50%.

Поздрави!
 
По всяка вероятност парите ще бъдат хвърлени на вятъра.
Тези еврогейски пари трябва да ги дават само за образование. Тогава и един човек да "спасиш " ще е достатъчно.
Дори хранителен магазин би бил много рискован. Какво остава за друго..
 
Аз също се интересувам от тази програма. Така или иначе живот на чист въздух започва сериозно да ме влече. А къде точно ще ми е студиото няма значение при положение, че клиентите са ми в чужбина.
 
  • Текстил - плетене на терлици, шиене на бурки, и т.н. Засаждане на черничеви масиви и отглеждане на буби копринена пеперуда.
  • Производство на филми и ТВ продукции, звукозапис - студио за заснемане на аматьорско порно в жанр "секс на село", бестиалити и тем подобни.
  • Информационни услуги - местна радиостанция или вестник; леля Гицка и дружките й ще са репортери на щат.
  • Издателска дейност - издаване на произведенията (вицове, песни, сборници с клетви, приказки, легенди) на местни самородни таланти... В Ютуб предимно (вж. Джорджано).
  • Научна и развойна дейност - набиране на кандидати за тестване на различни лекарства, козметични продукти за изсветляване на тена или обезкосмяване.
 
Последно редактирано:
Копаене на Биткойн. Тук обаче 10-годишния хоризонт е малко мъглив :)
Подозорам обаче, че голяма част от парите вече са разпределени...
 
Ами заповядайте на село.има хляб или поне сега се пече.ако има желаещи да инвестират в селата да драснат.от козички до ИТ.може и в домати.
 
Ами принципно като име няма значение селото,идеята е важна.Почти в всяко Българско село се е пекло и ще се пече хляб.
 
Аз планирам да си купя къща на село. Някой ако има интересно предложение моля да ми пише.
Няма значение къде ще е стига да има свързаност с Интернет.
Може и къщата да е старичка, няма проблем но държа двора да е голям.
 

Горе