Избиране На Домейн Име За Вашият Онлайн Бизнес

Blinky

Owner
И така, решили сте да стартирате Онлайн Бизнес. Вашата мечта ще се превърне в угромен успех, за да избегнете/отличите навалицата ще трябва да се фокусирате върху избирането домейн име за вашият Онлайн Бизнес свързан с това зо какво ви се отнася сайта.

Хората ще пишат домейн името когато гледат за бизнеса ви в подробност. Ще изглежда така:
Код:
www.mywebsite.com
Това е въртуалният адрес на бизнеса ви.

Най-доброто нещо което можете да направите за да имате повтарящи се посетители и безплатен трафик от думичката е да предоставите запомнящ се домейн. Името на домейна, който хората могат да запомнят без да имат нужда да потърсят ила да запишат (или по-пузнато като bookmark).

Някои хора ще ви кажат че всички хубави домейн имена са свършили, не е изтина. Тук ше намерите някои указания, които може да се следват, с които ще направят домейн името и бизнеса ви по-популярна уеб дестинация.

1. Избери точка ком - Dot-Com

Като правило, избирането на домейн име за бизнеса ви, което завършва на dot-com или .com е най-бодре. Dot-Com се счита за глявната улица на виртоалният свят. Когато някой пише име на домей, автоматично му слага .com от това което е било свъщност.

Дори и когато .org и .net бяха популярни а след това .biz и .us, хората винаги се връщят до .com - и то без значение колко кода на държави или такива като: .cc, .ws, .to, .cn и други.

2. Оптимизация за нещо запомнящо се

Ако е възможно , ще искате името на домейна да носи и вашият бизнес. И така ако сте магазин за цветя и се нарича "Цветята на Санди"(Sandy’s Flower’s), ще се опитате и да вземете sandysflowers.com ако е вободнно. Ако е заето можете да пробвате с тире: Sandys-flowers.com или нещо описателно като: andysflowersonline.com или prettysandy’sflowers.com. Бъдете креативни и измислете нещо, което е отговарящо на бизнеса ви и запомнящо се за клиентите.

Ако използвате тире в името на домейна си, някой SEO експерти казват че тиретата помагат някакси за привличане на повече безплатен рафик към сайта си, по-добре е за оптимизацията. Трабва да запомните да слагате тиретата на всяка реклама или видео продукт.

Повечето потребители ще забравят да напишат тиретата в името на домейна ви.

3. Вземете друга вариация

Ако неможете да вземете добро име на домейн - без тирета, тогава ви се наложи да вземете същото домейн име с тиретата между думите. Ако ви се наложи да ги съпоставите това с тиретат ще бъде по-оптимизирано (четат се и двете ключови думи).

Может да вземете и други домейн имена завършващи на .org или .net за да ги използвате като сайтове сестри на главният - .com сайт. Вашият .com домейн име може да се използва за главният продукт, .net за форум, и .org за някоя от информациите за бизнеса ви.

Когато използвате име на домеин за бизнеса си и ако това което вие искате не е свободно, може да използвате креативността си ивариацийте от комбинирането. Това ще ви даде възможност да се появите с запомнящо се домейн име , което ще привлече клиенто до сайта ви.
-----------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing News
 
Еее братле много яка статийка си спретнал да знаеш!!!Слушайте го внимателно неразбирачи,защото наистина .com е най-търсения домейн и най-много ще ви провърви(ако изобщо ще ви провървява де) :shock:
 
Статийката си я бива поздравления.

И това за теретата не го знаех но явно действа :D
 
Мерси Sobieski, да това за тиретата е добро, но вече и слято ги чете бота, но има много готини домейни които са свободни с тиренца. Помагат и при оптимизацията, даже и големите фирми са си го използват. Аз лично съм виждал големи Affiliate Programs да имат сайтове кавени на такива SEO трик домейни.

Явно им помагат за марката и специализацията( за какво са ). Като да речеме: Healthy-Fitness-Exercises-Ebook. Примерно. :) Така че е използван метод. :wink:
 
com, com, САМО com

Нека да не забравяме, че com е съкращение от commercial, а това веднага сигнализира на аудиторията, че в конкретния случай те си имат взимане- даване с комерсиален сайт и ще става дума за сделки, пари, печалби и пр.
Затова всеки, който иска да прави бизнес в Мрежата, трябва да се устреми именно към такъв домейн.
И още нещо... Домейнът трябва да е ярък, т. е. да се запомня лесно, като успоредно с това се изписва и лесно. Освен това той трябва да е свързан и с естеството на вашия бизнес.
 
Да съгласен съм че .com е най-хубавият домейн който можете да си вземете за вашият онлайн бизнез, независимо че мрежата предлага голямо разнообразие от различни разновидностти. Но съм и длъжен да кажа че всяко разширение на домейна има и символична черта, като напримерно ако имате организациа за набиране на средства за благотворителност или така за защита на определен вид изчезващо животно е хубаво да си имате .org домейн.

Също така е прието за университетите да се "развяват" по мрежата с разширение .edu - Education. Така и за онлайн телевизия - .tv , радио - .fm .... и т.н. Така че ако имате нещо напредвид - а именно какво ще шредставлявате онлайн - уверете се че сте избрали правилният домейн за това. :roll:
 
е защо пък не си съгласен.най-добре е .com и .net и след товса са всички останали.
 
тоше съгласна съм с теб че съдържанието е по-важно от името на домейна,но и двете са важни всяко в своята област.
 
според мене най добре е да има синхрон между съдържанието на сайта и домеина ( името.домейн ) все пак не върви в kefche.com да пуснат някви материали за над 18 години нали ;) ... тематиката на сайта трябва да има много общо със името му според мене т'ва е ;)
 
евалата точно това исках и аз да кажа ама моето обяснение нещо не стана толкова смислено. :)
 
последно с тиренца или без и как влияе на сео
имам дилема сега дали да е
еднодветри.ком или едно-две-три.ком ( това е за пример само)
 

Горе