Избори за Народно събрание 02.04.2023 г.

Ще гласувам за

  • БСП

    Votes: 0 0.0%
  • ГЕРБ-СДС

    Votes: 6 9.8%
  • Възраждане

    Votes: 18 29.5%
  • Има такъв народ

    Votes: 3 4.9%
  • НДСВ

    Votes: 1 1.6%
  • ПП-ДБ

    Votes: 17 27.9%
  • ДПС

    Votes: 1 1.6%
  • Левицата!

    Votes: 3 4.9%
  • Български възход

    Votes: 0 0.0%
  • Ще гласувам за някоя друга партия

    Votes: 3 4.9%
  • Няма да гласувам

    Votes: 9 14.8%

  • Общо гласове
    61
https://btvnovinite.bg/bulgaria/lid...dosegashnite-parlamenti-lipsvashe-rabota.html


Вижте ги. Направо падам. Тоя полковника , не бил полковник а редник 🤣
Сега погледнах слайдшоуто. :D Как пък такава лоша връзка...но както и да е. Това за редника Марков ми направи впечатление, че го каза нарочно, изнервен. Подполковник е до колкото е известно.
Бойко е генерал. Само Кирил Петков и Костадин не е ясно какви са.
Всъщност Коцето от Кайсиева го познаваме доста хора.
Историк в Добрич. Първоначално активист от ВМРО, подскачаше да лови цигани за незаконна сеч край Гъбената махала в покрайнините на Владиславово (има гора там). Подскачаше и търсеше всячески внимание, търчеше между патриотичните партии, които тогава набираха някаква минимална популярност само и само да изпъкне. Такива жалки опити правеше и Марешки, кандидат за кмет на Варна на безброй избори (и нормално - никога избиран за такъв). Накрая взеха, че се и сбиха двамата пред една пицария. :D
Има връзки и с Атака, участва в Националния фронт за спасение на България и накрая си прави партия, проекция на всички изредени. Защото няма как да сбъркаш ако удариш българина по патриотичната нотка и вкараш анти-настроение (против всичко, за което се досетите, защото е национално вярване, че зад всяко национално нещастие вината е нечия друга, чужда и далечна, но не и в нас).

Реално, нормален кандидат на изборите няма.
Възраждане е почти същото като Атака - не на ЕС, САЩ, не на каквото се досетим, ще скачаме и ще се перим пък после ще му мислим.
ГЕРБ = ДПС - далавери и доовладяване на държавата за да има кльопане десетилетия напред.
ПП и ДБ - същото като горните, но по по-некадърен (засега) начин.
Величие - много се канят да правят някакви работи, които не се знае как изобщо могат да станат, но тъй като биват сериозно атакувани от представители на ГЕРБ, Прокопийчето и други, нека да ги има - за да им създават дискомфорт (когато двама се карат - третия печели).
ИТН - няма смисъл да се коментират - хапва им се от баницата, но не им се получава добре. Не показват поведение за друго, освен преследване на техни интереси в комбинация с наглост и простащина (още помним ходенето със скъсани дънки в Народното събрание, показващо пълна липса на уважение към институциите и собствените им избранници).

Затова драги съфорумци, не виждам причина да се джафкаме кой за кого гласувал, разлика особена няма. На Величие ще им видим възможностите ако се сформира правителство. С тези си проценти няма как да имат каквато и да е важна роля. Но ако имат желание да се покажат и съберат популярност, кой знае, може да свършат нещо полезно, пък било то и минимално.
 
Честито и на теб, твоите хора все по добри резултати вадят.
Кой са моите хора. Бате, честно като видя в анонсите, че си ме тагнал, още преди да отворя за какво, ми става лошо. ;)
 
Окончателни резултати:

пп ГРОБ: 530 000 + гласа
ДПС: 366 000 + гласа
ПтП: 307 800 гласа
възраждане: 296 000 гласа

Останалите 4-5 милиона овце спят дълбок зимен сън.

447772086_978050174324291_8634447533777166208_n.jpg
 
Кой са моите хора. Бате, честно като видя в анонсите, че си ме тагнал, още преди да отворя за какво, ми става лошо. ;)
Възраждане и всички подобни руски помии.
 
Мисля че сега борбата ще е кой да сложат за шеф на парламента, че после да го назначат за служебен премиер и на есен отново на избори.
Другия вариант е пак тройната коалиция с подмяната, герберастите и прасчо
 
Да ви кажа по стечение на обстоятелствата не гласувах за пръв път.
Щях да гласувам, но се наложи да пътувам. Но и да не беше така щях да гласувам просто по навик.

Не че все пак няма разлики в партиите и хората в тях. И не съм от тези, които слагат всички в абсолютно един кюп. Но и аз се уморих от тази бездънна каца.
А от време известно според мен депутатите си правят вътрешно шоу и забава и ми се размиват едни и същи все повече изглеждат.

Заминаха аргументите че трябва да се гласува и се връщам към една стара теза, че трябва да се стигне една абсурдна активност от пет процента за да се прочуем и евентуално да се промени нещо.

Тази държава няма да се оправи отвътре.
Затова и излиза така че думите на Бойко за матряла е просто осъвременена версия на написаното от Славейков за мършата.
И максимата че всеки народ си заслужава управниците.

И това го казвам като някой който винаги е имал позиция.
Но просто количеството от тоя народ няма качество.

И отделно става въпрос за много фактори.
Тази абсурдна централизация в България пречи много.
От години виждаме че ако нещо може да рефлектира то е само в София.
Другото реално няма лостове.
 
Не е необходимо сложни обяснения по темата...Още древните са го проумели....

Според Аристотел демокрацията е неправилен вид устройство. Защото, макар да е управление на мнозинството (народа), то се извършва от безимотните и винаги в техен интерес, при което богатствата бързо ще бъдат пропилени. Тогава завистта ще бъде преграда към тези, които могат да бъдат успешни в създаването на собствени и обществени блага, създава се уравниловката,което е пречка за развитието на обществото.

Затова той препоръчва УМЕРЕНАТА демокрация,при която на власт застават можещите и вещите в устройството на ПОЛИСА и доказалите се в това с имуществено състояние , образовани и морални личности с влияние в обществото.

Впрочем в Търновската конституция е имало ограничения в изборите/крайните маргинали са изключени/-за разлика от сега! И като резултат в края на ХІХ и началото на ХХ в. България изживява истински икономически подем, който се определя от наблюдатели и историци като “икономическо чудо”!.Но следват неуспешни войни за страната,,след 1944 година пък комунизъм,несвобода и тоталитаризъм,крах на системата и сега следва петият закон на Чипола....Какво да очакваш от загубили?

Два са начините на въвеждане на демокрация и просперитет-демокрация отгоре и демокрация отдолу! И двата вида при нас са неприложими"отгоре" водачите са бивши неудачници комунисти,а отдолу е смачкано от бившата диктатура мнозинство.... демокрацията не може да съществува без да има за основа гражданското общество.
 
Петият закон на Чипола

През 1976 година италианският икономист и историк Карло Чипола, който по това време е професор по икономическа история в Калифорнийския университет в Бъркли, публикува своето иронично есе “Основните закони на човешката глупост”
"Глупакът е най-опасният човек

Следствие: Глупакът е по-опасен от бандита.


Резултатът от действията на идеалния бандит е простото преминаване на блага от един човек към друг. Обществото като цяло не губи много от това. Ако всички членове на едно общество са бандити, то тихо би гниело, но катастрофа може и да не се случи. Цялата система би се свела до трансфер на богатства в полза на тези, които предприемат действия в тази посока, и тъй като идеални бандити щяха да бъдат всички, то системата би била стабилна. Това може да се види във всяка страна, където властите са корумпирани, а гражданите постоянно заобикалят законите.

Но когато на сцената излизат глупаците, картинката напълно се променя. Те нанасят вреда, без да извличат изгода от това. Така благата се унищожават и обществото обеднява.

Историята доказва, че обществата прогресират тогава, когато на власт в тях има достатъчно умни хора, които да неутрализират активните глупаци и да не им позволяват да разрушат онова, което са създали умните. В регресиращите държави има същия брой глупаци, но във властта се наблюдава ръст от глупави бандити, а сред останалото население – на наивни простаци. Това разпределение на силите неизменно засилва разрушителните действия на глупаците и цялата страна отива по дяволите."


 
Всичко, което се случва в България е като покана Румен Радев да излезе на терен. Радев е в сравнително удобна позиция и сега нещо може да стане, ако има време. Ситуацията в страната е такава, че му се дава възможност за равна отдалеченост от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС."

Радев е отявлен социалист!!

Социализмът, като идейна основа на днешните леви, се появява през 19 век като реакция на индустриалната революция извършена от пазарният капитализъм, на когото идеен изразител са партиите, наречени консервативни!

След като не е автор на случилото се/СоциализЪмЪт/, той не може и да го управлява за да поддържа продължителност на живота и жизнен стандарт, който дотогава не е бил постижим!

Левите партии са изглеждали новаторски по времето, когато са се появили на политическата сцена. Днес те са партии на застоя, а тези в Източна Европа – и на носталгията по миналото и реваншизма.


Политиката е по-стара от човека. Средствата, използувани от членовете на едно стадо шимпанзета в борбата за власт по нищо не се различават от средствата, използувани в борбата за власт при социализмът.

Въвеждането на идеи и принципи в политиката ни дава поне теоретичната възможност да надмогнем това състояние.

https://chitanka.info/text/44258-dyrzhavata/2#textstart

По начало тази идея е взаимствувана от Платон,впоследствие продължена от утопистите,по света има такива "колонии"-Индия,Израел,но не са по болшевишки модел!

Хората са ИНДИВИДУАЛИСТИ,така е устроен Хомо Сапиенс! Моето винаги ще ми е по-скъпо!

Както тук:"...моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза...."

malkiq_princ-600x337.jpg
 
Всичко, което се случва в България е като покана Румен Радев да излезе на терен.
Радев не е като някои лумпени, които и за депутат не стават ...
 
А жителите на Канарските острови със сигурност са по-умни от теб добитък селски.

415244093_7404403926289564_6958300684393393285_n.jpg
 

Горе