Избор на Лаптоп

Човек, ти ръсиш глупост след глупост. Имам настолен компютър за 350лв с най-новия линукс минт - работи перфектно. Като не си запознат по-добре си мълчи.

Масово хората имат всичко под Линукс и скъпо и Евтино.

Пак питам - за какво спорим.

Нека всеки си ползва каквото му е по мечта... и пари. Само да не дрънкаме едни и същи приказки по всички форуми... това ме дразни най-много...

Кажеш МАК и 1 000 000 Дроиди ти скочат да ти обясняват ква овца си и как те стрижът вълната.

Но виждаш ли сред Дроидите има и такива, които също купуват скъпи машини под Линукс или Уиндоус и т н.... но те не били овци - никой не ги стриже.... техните машини не са СКЪПИ.... и т н....

Та така и с Линукса... може да видите цени на машини за ценители и поръчков Мак десктоп - и да спорим до края на света...
 
В Windows има различни опции на захранването и една от тях позволява да намалиш максималната мощност на процесора. Това може да се използва за предотвратяване на системно прегряване, ако не ти се занимава да го отваряш за чистене на прах или смяна на вентилатора. Слагаш го примерно на 80% и забравяш за всякакво прегряване или други проблеми от претоварване. Става невъзможно да го счупиш. В случая аз съм го дал на 99%, за да не се включва boost-а или както там се казва, защото ме дразни шумът, а и не ми трябват пикови мощности на лаптопа.
hIOgEkb.jpg
 
Не си падам по продукти 2х1 3х1 4х1 типичен пример е : принтер, факс, и ксерокс в едно...

При теб скенера е отделно от принтера, а копирна машина използваш в кварталната книжарница ?
Не ти се получава и за линукса ...
Всъщност това не е твоята тема - тук ням нищо свързано с твоята сила.

@Green Bars от тези три страници успя ли да направиш избор ?
 
При теб скенера е отделно от принтера, а копирна машина използваш в кварталната книжарница ?
Не ти се получава и за линукса ...
Всъщност това не е твоята тема - тук ням нищо свързано с твоята сила.

Бъркаш... тук и в стандартни форуми Мак потребители са малцинство.

Дори в групи у фб за Айфон фотография - хора притежаващи пълна гама от продукти са под 1-5%.

И т н... нямам сила. Тука реални хора умни хора се питат защо ремонт на Мак струва между 700 и 2000 лв....

Кой ремонтира Мак по дяволите. Вие луди ли сте... ще платя 4-6000 лв и ще плащам за ремонти по-скъпи от допустимата стойност на продукта.

По-лесен пример ще ви дам:

Купих си кафемашина за 300 лв и първият и ремонт ми казаха 90 лв. Директно в боклука... отива...

Тук хора си купуват коли за 1000-3000 лв и ако блокира двигателя си купуват нова кола, защото двигателя струвал 70% от цената...

Взимаш цената на колата. Горивото. Подобренията и резервните части до момента на блокажа....

Теглиш чертата и си 1 000 000 % на загуба. Защото колата не ви носи никва печалба... да возиш жената и децата.

Ама кат купя мак за 6 000 лв съм овца! Нещо не ви се връзва. Или ремонта на Айфона ми е 70% от стойноста му. Пак не ви се връзва с мисленето...

Линукса също. За бедните 350 лв. За богатите 3 500 - 5 000 или 7 000 лв компилации или машини.

Директно бедните казват на богатите колко са овци... но ако от лотарията ударят джак :) вече мислят като богати.

Странно ми е на ниво пари - всички тук имат коли. Но Мак :) на найси :) Линукс ...
 
И аз да си изкажа мнението..

През 2010 година си купих Лаптоп Dell Inspiron N5110 с i3 Процесор.. 8 GB рам и т.н... 1 GB Nvidiа geforce нещо си.. Цената беше 1200 лева.. През 2010 година.. След 8 години по късно, още със същия лаптоп.. Нито 1 път не е направил проблем..Всичко си му работи, като дори играех преди доста игри.. Бетон.. много съм доволен.. ще кажа че си инсталирах някъв Windows 7 и карах до преди 1 година със същия ,без дори да имам антивирусна.. не ми се бъгна нито веднъж.. Е според мен Всичко друго не струва.. купихме на братовчедми същите параметри Acer и се скапа за 1 година.. Купихме Леново , скапа са.. купихме HP нищо готино освен матовия дисплей.. е АЗ силно Препоръчвам да си купих DELL.

P.S. аз моя си го купих от ЗОРА, незнам как е при другите, но там доста неща съм купувал и не съм имал проблеми..
 
Аз пък ще ви кажа, че всяка техника си е на късмет, без значение дали е DELL, HP, VAIO, SAMSUNG, MAC или някое гаражно производство. Аз втора година карам с един напомпан Packard Bell и нямам абсолютно никакви оплаквания, макар че е не толкова разпространена марка. Имах ACER и го разкарах на първата седмица, преди това едно малко геймърско DELL-че и то беше пушка, но ми идваше малък дисплея. Каквото и да избере автора на темата ще си е негово решение и моя съвет е да не слушаш съвети, а да си купиш каквото ти е кеф :)
 
Автора нз дали си избра лаптоп , ама да каже какви пари има да му предлагаме конкретно. Аз лично съм силно за десктоп пред лаптоп , вързан към хубав ТВ вместо с монитор.
 
Ами има хора, които морално - психически - финансово си налагат ограничения. Тоест ако имаш пари няма да си купиш най-доброто щото те "ограничавало" в кавички и ще си купиш възможно най-близкото до най-доброто. Но да не те ограничава.......

Но никой не вдява какво значи фразата "ограничава" тъй като предпочита да спори - без да чете спецификации и не знае, че топлата вода е вече измислена... така е навсякъде по форумите на разни теми...

Тоест хората искат да ползват един уред за всичко - като така инстинктивно се ограничават, до ниво качество и всичко останало. Точно в желанието да ползваш един уред е ограничаването...

Но ако имат 10 различни уреда и си ги ползваш според зависи - според спорещите - това е безсмислено и много скъпо.

Фразата МНОГО СКЪПО също е ограничаване и то доброволно. Въобще не давате шанс на мозъка да измисли ПЛАН как да купи нещо МНОГО СКЪПО.

Най-тъпият въпрос на света като видите нещо:

- Колко струва?

Никой не пита за какво го ползваш. Как всичкото това ползване променя живота ти и живота на всички около теб. Вечни спорове...

Колкото по ограничаващо е мисленето ви, колкото повече страх има в душите ви, че това или онова не може да си го позволите или да му треперите, че ще го счупите цял живот - толкова по ограничаващо ви е мисленето или бизнеса... или живота ви.
За сефте чета нещо толкова дълго, а в края на краищата нищо не казващо. Истински талант в разтягането на безсмислени локуми!
 
Гледай колко години гаранция дават - така виждаш малко от малко коя марка с какви части работи - колкото повече години, толкова по - добре :)
 
@zoomaniak информацията в интернет е публично достъпна. Вземи се ограмоти малко, няма да ти навреди.

@V.Andreev така е, но това не дава гаранции за каквото и да било. Взех преди около 8-10 години няколко dell-а (3-4 еднакви, не помня модела). Един от тях беше през месец-два в сервиза. Смених човека който го ползваше (да избегнем задклавиатурното у-во)... не помогна. Другите нямаха гружи, даже един от тях знам още че работи. Един от младежите си го взе за вкъщи - вече не става без батерия защото е заминала но работи още :).
 
Взимате си един чисто нов Макбук по ваш избор - взимате си един Magic Mouse 2. Сядате вкъщи и започвате да развивате -ОНЛАЙН- бизнеса си. Гарантирам ви, че в следващите 5 години(песимистична преценка) няма да търсите компютър/лаптоп.

@zoomaniak ви е дал добра счетоводна гледна точка.

За 5 години ще смените 2 лаптопа(без да включвам ремонти, загубено време в преинсталации, ъпдейти и нова перферия), които като цена ще са колкото Макбука, да не кажа и по-скъпи.
А тези 2 лаптопа в нито един момент от живота им няма да имат по-добра производителност от Мака.

П.С. Не говорим за игри, не говорим за бизнес - говорим за ОНЛАЙН бизнес.
 
Хубаво, аз съм с лаптоп, който е произведен 2007г., бизнес модел. Не е макбук, само хардът му е подменян. Всеки ден работи по над 8 часа, играят се и игри, доколкото позволява.
Що така издиша теорията ти за 5-те години и ремонтите?
 
Хубаво, аз съм с лаптоп, който е произведен 2007г., бизнес модел. Не е макбук, само хардът му е подменян. Всеки ден работи по над 8 часа, играят се и игри, доколкото позволява.
Що така издиша теорията ти за 5-те години и ремонтите?
Виж, че му е промит мозъка. За него не съществува нищо друго освен apple и всичко различно не струва. Така разсъждават в САЩ, още от малки ги учат, че това е най-великата марка и в училищата се ползват такива компютри, а по всички филми се вижда ябълката върху лаптопа. Аз не казвам, че са лоши, но има и много други добри варианти. Това е като религията, не можеш да убедиш вярващия в каквото и да било, каквито и доказателства да му показваш - той си знае едно и си го повтаря без да мисли.
 
говорим за ОНЛАЙН бизнес.
Опиши параметрите нужни за твоя онлайн бизнес. Или и при теб нужния параметър е ябълка?
При описание на компютрите, в част от сайтовете пишат "Подходящ за офис работа" - това са най-ниския клас компютри ...
 
Опиши параметрите нужни за твоя онлайн бизнес. Или и при теб нужния параметър е ябълка?

Все по - странно се чувствам в тая тема :) в Неделя бях при мама и тате с жена ми - на гости. На мама и подарих преди месеци индукционен котлон и комплект от тенджери и тигани за този вид котлони.

Направи ми впечатление, че мама не ползва капака на уок тигана - при въпроса ми ЗАЩО - не получих правилен отговор - или достоен отговор или отговор, който да ме убеди, че капака е произведен за да не се ползва........... а си го платил.

Та така и с хората извън Ябълката - никога няма да поискат да ползват най-доброто. Да не им загори тигана, тенджерата - никога да не чистят печка и котлон - щото жена им е слугинята в къщи - готвачката и детегледачката и нали не им е колата и не им пука да и направят удобство и перфектност.

Забърсвате с една мокра кърпа - котлона и всичко е точно.

При сила 3-4 на котлона се включва режим, който е на импулси и никога нищо не може да ви изври от тенджерата........... или да ви прегори в тигана.

Таймера пък да не коментираме - кой готви с таймер - тука никой. Въобще знаете ли какво е да готвиш с таймер.......... 4 минути от днета страна - 3 минути от другата страна - местиш за 12 минути във фурната на 360 градуса топъл въздух и е готово перфектното ви Ябълково чудо.

Ироничен съм :) - нима предпочитате да говорите сега колко ви ограничава индукционните уреди........... милите 2 500 вата - почти сте в ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ уреди, които почват от 3-4 000 вата нагоре.

Да дадете за една фурна 6 000 лв за да си изпечете като шибаният шеф Манчев кроасаните.................. о това е проклятие.......... вие може и да се опитате да ползвате Раховеца на баба ви или майка ми /мама го пази още/ но никога няма да постигнете топъл въздух движен от вентилатор, който имитера на 97% пещ на дърва........... едно време е нямало ток.

Та така и с ябълката.............. няма ограничаване - има само търкане и чистене на котлони, фурни и плочки............ а моят котлон е мобилен - нося го и в хола и в кухнята и на село............. струва 85 лв.

Купих уок тиган - тенджера - грил тиган - два малки тигана - касерола 1,500 литра - и джаджа за варене на пара............. за индукционен котлон.........

От икея за има няма 400 лв.............. а съм дал до сега над 1000 лв за други продукти и са на боклука. Щото на някои хора не им се чистят котлони - печки - и т н...... пък и не могат да си наемат Мексиканка - Емигрантка да им върти кухнята.

Аз обичам да готвя. Снимам си с Айфона - Правя си рецепти и видеа и си пазя в архиви всичките си рецепти. Отварям си нещо от Ябълката и се подсещам за секунди....

Ако искам да не ми пръска котлона върху Айпада - слагам една специална мрежа върху котлона и нищо не излиза във вид на пръски............ продава се в Икеа.

Аз ли съм виновен, че обожавам да ми е лесно в живота или вие не ме разбирате.

Не съм фен на нищо вградено - ограничава ме да готвя на едно и също място............ трябва да ви покажа снимки хора :)............. толкова са ви промили мозъците с тези вградени неща, че не може да си представите котлона да ви е на средата на масата и яденето да ви е на сила 1 и да си е топло и прясно.............. и всеки да си слага сам.........

Не обичам жена ми да ми слугува - щото 99% от тука пишещите мъже - БЪЛГАРИ - са превърнали жените си в слугини, детегледачки - готвачки и секс играчки.............. това ЖЕНА ви да ви каже, че не я кефи да чисти ПЕЧКАТА .............. и иска да има нещо по - модерно .............. нещо по-добро ............. викаш не е като да си купите нова плазма...............

Та така и с всичко останало. На стената в кухнята има един Айпад про - влиза жена ми - и си пуска НОВА ТВ................ и почва да мие чинии - малко са - искаше подвижен : прост пример: https://www.alo.bg/4492351

Искате ли живота ви да ви е удобен и да приемете, че винаги е бил такъв. Ами просто еволюирайте - ако на всеки 1-2-3-4-5 години питате други хора какво да си купите - значи не можете да прецените сами или парите са ви малко или не ви се тегли кредит.

Успех.
 
Да си купите професионален пасатор за не помня литрите в момента - но е 150 лв. Метален с 3 години гаранция........... пасира и се депресира..........

Да си купите електрическа резачка за зеленчуци - не ми е най-добрата покупка - но беше тест............. за 130 лв и като ви дойдат 6 човека или повече гости да не реже жена ви като побъркана салати..............

Или да си купите В образно ренде за зеленчуци.... от 1мм до 5 мм за 50 лв...........

Хладилник Липхер да не коментирам.............. тука нещата са сериозни. Аз за сега съм мега доволен - но има и много недоволни.........

Да си вържете с Айфона хладилника или с Айпада или с друга Ябълка и ако кучето ви е отворило вратата да ви упищи аларма........... или ако спре тока. Но пък устройството за връзка е + 150 лв. О боже скъпо е......................

До 15 г гаранция с доплащане. Не ми се задълбава...............

Но все пак ако съм агресивен искам прошка - но съм бил беден - от беден богат не става - ако все иска да спестява или си мисли: МНОГО Е СКЪПО ..............

Имам два барбарона - пуфове в хола - за мен и Надя.............. по 400 лв ги плащах.............. това е фотьойл на степен 100.......... като в облак си. Леки са - около 5-7 кг......... местят се и се пренасят - без ХАМАЛИ.....................

Но ремонт на жилището не съм правил - щото е на името на тъщата. И нямам навик да си пръскам парите в огромен риск......... а и не харесвам тъщата. Утре ще го предпише на друг - аре бегай................... смениха дограмата 5 000 лв - техен си е хапартамента - смениха външната врата 3 800 лв - тенех си е хапартамента.

Само да не ме занимават с глупости - ако иска ЛУКС - ще си наема за 800 лв мезонет.
 
Оооо ножовете ми - имам комплект от 560 евро - който купих за 200 лв - краден. Точило в коплекта. 100% метал и дръжката. Всеки нож си има име и предназначение - имат си и чанта за носене с цип. Произход белгия.

Имам и подарък от един Българин Азиатски ножове - той не живее в България, но привлечен от инстаграм профила ми на ниво готвене - ми подари на идване в България два ножа - уникални - цената няма да ви я казвам - щото няма и да ми повярвате.........

Но мога да отрежа 2 мм резан от мек домат. Вестник на две - хартия де.

Важно е да имате желание да притежавате нещо ЦЕННО ............... първите няколко 1-2-3 покупки са трудни. После се свиква и мозъка ви минава на НОВО ниво.............

Успех.
 
Супер информация , дето грам не е по-темата , но все пак , може ли модел на пуфовете в хола ? Аз всички които пробвам не са удобни , така да се плюснеш и да играеш или гледаш без да ставаш с часове докато рониш навсякъде чипс :D
 
Супер информация , дето грам не е по-темата , но все пак , може ли модел на пуфовете в хола ? Аз всички които пробвам не са удобни , така да се плюснеш и да играеш или гледаш без да ставаш с часове докато рониш навсякъде чипс :D

Ще снимам :) купи си малка масичка - разглобяема. И си ръчкай по Мака - после го махни - опъни се назад - пусни си музика и слушай как жена ти се развиква по кучето....

И се чистят мега лесно :)
 

Горе