Изобр на домейн

stuklen

Well-Known Member
Здравейте, искам да попитам SEО спецовете кой вариант за име на домейн е по-добър за SEО-то, този с включена ключовата дума или с име на бранд. Тук условието е че фирмата е производител на продукта и се разпространява в търговската мрежа с бранда си.
 
След като имат бранд - конку - ще си купят "конку.bg". Нелогично ми се вижда да имаш бранд и да имаш сайт "www.ряпанадребно.com" - несериозно ми се вижда.

Ама ако имат повече бюджет, да си купят малко домейни и да ги пренасочат.
 
Бранд, разбира се.
 
Определено бих заложил на бранд. Наскоро се сблъсках с един сайт - techovete.net, това има шанс да се запомни, може би, но и имаше един който беше нещо си от рода на build......com, който намерих само веднъж. За това, като избираш бранд, гледай да е лесно запомнящ се. Знам, че много фирми експериментират с имената на юридическите си лица, но някои им се получава, на други хич. Мани ги тия неща с moitetrubi.com, avtochasti.bg и некви такива, който да, може да се позиционират горе долу като бранд, но определено не си заслужават толкова, от към SEO и т.н. ;) Гради бранд, това е новото SEO. :)
 
И аз по спомени ми се върти из главата бранд. Мисля че дори е засягана темата в по-стари разговори, но исках да се допитам, за ясен отговор.
Мнението е единодушно. Също те са от над 10г на пазара и си разпространяват стоката под бранда си.
 
Име на бранд естествено.

SEO-то се влияе от други неща вече, няма да го сбърка ако домейна не е и ключовата дума, достатъчно е да имаш подходящата ключова дума:
- в заглавието на страницата
- meta описанието
- в title tag <H1>
- в първите 100 думи от текста на страницата
- в подзаглавия <H2>
- евентуално после в имената на линковете на вътре www.brand.bg/kluchova-duma
- в alt таговете на снимките
- лично аз смятам, че е добре да се сложат и така наречените LSI keyword някъде надолу, за да доуточниш на Google относно реливантността на съдържание
 
А защо не бранд, който съдържа и ключовата дума? :D

Да, това е най-добрият вариант, но да измислиш такова съчетение е трудно, на мен криейтив агенция ми искат по 1500 лв да ми измислят само едно име.

Иначе най-добрите марки са различните, свежите и иновативните и за мен като маркелотог би ми било обидно да си кръстя марката "govoriaponeta.bg" , а ще си го кръстя "Skype", (давам го като пример, защото тъкмо някой ми писа) . Моят съвет е да се избягват такива съчетания.

Skype например идва от Sky peer-to-peer и първото ми име е било замислено Skyper, но е било заето и остава Skype
 

Горе