Изработка на Wordpress сайт на един домейн и прехвърлянето му на друг

noproblem

Member
Здравейте,
знам,че заглавието на темата не е много ясно, но сега ще се опитам да обясня казуса .

Сайт на фирма Х се намира на адрес аааааа.сом
Сайта е направен на ВП, идеята е за да не се налага да изтривам сайта от аааааа.сом, да направя друг подобрен на домейн ббббб.сом и след това да го "кача" на ааааа.сом
Целта е фирмата да не остава без сайт, докато правя новия, няма как да си сменят домейна, тъй като е познат на клиентите им и го има на рекламните им материали.


Та, въпроса ми е как да стане цялата операция ? :oops::cry:
 
От: Изработка на Wordpress сайт на един домейн и прехвърлянето му на друг

Къв е проблема да си оставиш сайта да бачка докато направиш новия?
И къв е проблема да прехвърлиш домейна към друг хостинг,ако това не е възможно?
 
От: Изработка на Wordpress сайт на един домейн и прехвърлянето му на друг

Какво му е трудното? От посочения от теб пример правиш новата визия и функционалност на сайта на ббббб.сом, като за целта слагаш да не се индексира от търсачките. След като е готов новия сайт, някоя вечер, когато се предполага, че няма да има посетители се сменя стария с нов сайт. По този начин фирмата ще има до последно работещ сайт. Или си се сблъскал с друг проблем?
 
От: Изработка на Wordpress сайт на един домейн и прехвърлянето му на друг

Преди време и аз питах за нещо подобно - виж ТУК, и по-специално мнението на Noke, на мен ми помогна това и така направих...
 
Последно редактирано от модератор:
От: Изработка на Wordpress сайт на един домейн и прехвърлянето му на друг

Това на Noke е хак, който съм срещал, но не ми харесва, просто защото е хак. Ако уърдпреса го ъпдейтнеш или сложиш някой плъгин и може да се счупи.

Най-добрия вариант е да ползваш втори хостинг акаунт, отново с адрес aaaaaa.com, само че домейна не е насочен към него и съответно никой не го вижда.
Настройваш си hosts файла на компютъра и си работиш досущ като на оригиналния сайт, клиента също може да го види така.
Като решиш да сменяш или насочваш домейна с DNS на новия хост (без никакъв даунтайм и местене на файлове), или местиш файловете и базата на оригиналния хостинг.

Има и друг вариант - работиш си на друг URL със забрана за индексиране в robots.txt. Накрая трябва да пипаш конфигурациите в базата и в wp-config.php
 
От: Изработка на Wordpress сайт на един домейн и прехвърлянето му на друг

Това Ноке дето го е писал там е голяма глупост и единственото извинение е че е от година и няколко месеца ( коет не е чак толкоз много :-o ) и го беше чел от авторитетен автор в популярна книга за WordPress, съответно приел за чиста монета. Голяма тъпотия е всъщност - едитнах поста.

На въпроса: не си пояснил какви са тия "подобрения" дето ще правиш, но в общия случай няма нужда от никакви специални техники. Просто на локалхост, или където ти е девелъпмънт платформата, правиш (програмираш/дизайнваш) промените и подобренията в нова тема (може да е базирана на сегашната), девелъпваш нови плъгини, тестваш. Като си готов, ъплоудваш в действащия сайт и активираш. Толкова.
 

Горе