Изчезнала страница от СЕРП-а - Причини

canopus

Active Member
Здравейте,

Една от страниците в ЕН сайт изчезна от Серпа - преди няколко месеца и какво ли не промених, но без ефект.
Говорим за статия, която се класираше на 1-во място по слабоконкурентна ключова дума и изведнъж я няма в топ 100.
Страницата си е индексирана всичко изглежда наред.
Не открих и някакви спам линкове към тази страница или нещо подобно.

Ясно е, че причините може да са много, но други подобни статии нямат такъв проблем и продължават да си излизат на обичайните позиции.
Само с тази конкретна страница има някакъв проблем явно.

Възможно ли е ако една статия е редактирана много пъти това да е причина? Струва ми се малко вероятно, но това е единствената разлика с останалите страници от сайта.
Някой да е забелязал нещо такова?
 
Също така виж кога (по твои наблюдения) се е случило и обвържи някакво събитие с това. Добавил си някъде линка, имал е пик и после рязко е паднал рязко, което е сигнал за не натурално натрупан трафик. И подобни. Ако всичко е наред със сайта и линка, и няма някакви ръчни наказания, то скоро ще се върне. Но дали ще е пак там, където е бил. ;)
 
Погледнах в Google Search Console - няма никакви наказания всичко изглежда наред, има 2 външни линка към тази страница и те са си Ок.

Това което намирам за сранно е, че точно тази стрница има най-много вътрешни линкове след Homepage. Има повече линкове дори от About us (която присъства на всяка страница от сайта).

Показва линкове от архивните страници, авторските страници и категориите - на всички тези съм им сложил noindex през All in one seo pack но въпреки това показва линковете.

Възможно ли многото вътрешни линкове да са причината
 
Последно редактирано:
То дори и от всяка страница на сайта ти да има линк към тази страница, пак не би било проблем. Има много такива страници във всеки сайт.
Има ли копирано съдържание на тази страница? Или пък някой да е копирал от теб? Може да провериш с този инструмент дето направих преди години (слагаш текста и ти генерира няколко линка към търсене в гугъл на фрази в кавички): http://tool4o.com/twin4o/
Също да попитам как проверяваш позицията? Някои хора проверяват първо логнати в Гугъл, после в друг браузър виждат истината и се чудят какво става :).
Друга идея, може би това, че е на първа позиция да е било временно само поради разни фактори. Може да си имал силен линк от някъде, да се е показвал сайта като добавен като най-нов някъде в голям портал на първа страница и сега да е избутан от други сайтове и да няма линк вече.
 

Горе