Имало ли е БГ държава преди 681?

От: Re: Имало ли е БГ държава преди 681?

А кои са бе Кирев?Шепата азиатски мангали(30-на к) ли са българите.Това за мелезите е ясно.То ако става на въпрос в сравнение с разни французи,холандци и тн. сме супер чиста раса.Говорим за 7 век,тук е било бъкано от славяни и тези манговци на коне са били претопени за има няма 2 века.
Не е вярно това. Тук няма и е нямало никакви славяни. Ако има ми покажи къде си го чел, ако обичаш.
 
От: Re: Имало ли е БГ държава преди 681?

Не е вярно това. Тук няма и е нямало никакви славяни. Ако има ми покажи къде си го чел, ако обичаш.

Не обръщай внимание на безродни олигофрени продукт на руска склавянска проститутка, от тези които някога са обслужвали конете на Българите и пак ще обслужват !!!
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Едно интересно интервю в подкрепа на автохтонната теория за произхода ни - http://tv7.bg/news/90492.html
 
Точно това е, че казвам това, което съм чувал. Не искам да си налагам мнението.
Никой обаче не може да ми каже, че не сме различни на външен вид. Мелези(и то не в лошия смисъл на думата) сме и това личи отдалече.
3 години работя в Слънчев бряг и с 1 поглед мога да разпозная англичани, скандинавци, израелци, холандци и т.н.
Много рядко могат да се объркат, докато българите ги познаваш в повечето случаи по начина на обличане, прическите, единия пръст грим(за момичета) и пр.

Достатъчно ми е да познавам късната история на България, за да съм горд, че съм българин, макар и на моменти да съм разколебан, защото не може да се фукаме с историята си, а настоящето ни да е хипер кирливо, к'вото е сега.
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

redrum ви го каза, темата е изчерпана...
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Кирев, това да си чувал нещо е много различно от това то да е вярно. По принцип, балканските народи са ясно различими от всички други, а ние стоим в основата на повечето от тях, така да се каже Балканите са нашето етническо землище. Това, че имаме някакви външни разлики не значи, че сме смесени. Не съм специалист по антропология и генетика, но от обща култура, знам че един расов тип може да има десетки подтипа.
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

"Българите - това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът".

"това е народът, който преди тебе имаше всичко,което е пожелавал. Народ у който този е придобивал титли, който е купувал благородството с кръвта на неприятеля, у който бойното поле прославя рода. Те са народ, комуто преди битката с тебе не се е случвало да срещне противник,който да му устои."

"Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно"

"Това е народ (българите), на който преди тебе е принадлежало всичко, което е поисквал, у когото е стоял на почит онзи, който е купувал достойнството си с кръвта на враговете си, у когото полесражението е общо родно място: защото чиито оръжия (стрели, копия) във време на сражения повече почервеняваха, той е считан без заобиколки за по-възвишен. Този народ преди твоето сражение не му се е случвало да знае що е съпротива, той дълго време само с военни походи се занимаваше. Тях той продължи въпреки изпречилите се планини, препречилите се реки, лишенията от най-необходимата храна, додето мислят, че за нахранване е достатъчно да се пие конско мляко."

Магнус Феликс Енодий.(505 г.), ГЦ а, 39)
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Доколкото си спомням(нали съм бил там:)) хазарите опожаряват дървената Фанагория,Кубрат рита камбаната,след което челядта му хваща гората.Единият по Апенините ги претопяват,другия си бие камшиците южно от Дунав:),третия някъде по Азия и колкото са там още братя...По скоро са бягали като бездомни кучета кой на къде свари,отколкото целенасочено да са търсили нова земя да основат държава..Аспарух просто е извадил късмет,че Византия,чието владение е била тогава тази земя не е обърнала сериозно внимание на ''неканените гости''.Води се,че ние уж сме им наследници,но тези мангали(Кубратовото племе) за мен не са днешните българи.Българите са си 100 % славяни.А и тогава славяните,които са били местните племена по това време са били болшинство.
По-олигофренски коментар относно историята на народа ни не бях чел. Не само, че е лишен от всякакво уважени, ами е и 100% неверен. Ако си гледал поредицата, за която говорят пичовете по-горе можеш да се обедиш с очите си какви внушителни каменни градове са строели предците ни. Че са бягали от хазарите също не е потвърдено, една от последните теории, е че са завладявали нови територии. Самият хазарски хаган по-късно в писмо до испанския патриарх заявява "българите са многобройни като пясъка в морето". А тези "мангали", за които говориш са били носители на висока култура с писменост, архитектура, лунен календар и сложна държавна система. А пък славяните били местни племена - абсолютен невежа си! Направо се отчайвам за общата култура на населението като чета такива врели-некипели и особено с арогантен тон...:(
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Доста години ще минат докато хората се отърсят от комунистическите клишета, които имаха за цел да сломят и унищожат националното ни самосъзнание и самочувствие. Видите ли всички наши съседи са наследници на велики културни народи, а ние сме мелизирани наследници на сме нискокултурни, ниски, кривокраки, беззъби, нискочели и мургави дегенерати (нещото наречено прабългари) и хора клянящи се на дървени идоли, и живеещи в сламени колиби и землянки (славяни).
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

В допълнение да добавя едно мое наблюдение относно това дали сме славяни или българи. В произведението си "За буквите" Черноризец Храбър казва, че "словените(така е истинското название, а не русизма славяни) преди кирилицата си служили с резки и чертички. Какво е значението на думата словени, идва от слово - говор, дума т.е. говорящ, обратното е немец - ням, неговорещ този език.
Та кой си е служел с черти и резки за азбука? - за славяните няма никакви паметници и доказателства, че са ползвали някакви писмени знаци. Но нека видим как са пишели прабългарите:
http://www.protobulgarians.com/PODS... VOYNIKOV/АЛАН-ПРАБ-ПИСМ-4_files/image111.jpg
Това са прабългарски рунически знаци, всъщност са се ползвали и след приемането на кирилицата. Има християнски надписи на тази писменост.
Явно "словен" е било другото име на българин, както и "нашенец" по време на турското робство. А какви са славяните...?
 
за съвремените българи пълно гентично изследване не е правено но ето някакви данни от 2002 няма за славяни и нещо са попропуснали сърбите а са споменали македонците :)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12542743

Central Laboratory of Clinical Immunology, Medical University, Sofia, Bulgaria.
Abstract

In the present study we analyzed for the first time HLA class I and class II polymorphisms defined by high-resolution typing methods in the Bulgarian population. Comparisons with other populations of common historical background were performed. Most HLA-A, -B, -DRB alleles and haplotypes observed in the Bulgarian population are also common in Europe. Alleles and haplotypes considered as Mediterranean are relatively frequent in the Bulgarian population. Observation of Oriental alleles confirms the contribution of Asians to the genetic diversity of Bulgarians. The use of high-resolution typing methods allowed to identify allele variants rare for Europeans that were correlated to specific population groups. Phylogenetic and correspondence analyses showed that Bulgarians are more closely related to Macedonians, Greeks, and Romanians than to other European populations and Middle Eastern people living near the Mediterranean. The HLA-A,-B,-DRB1 allele and haplotype diversity defined by high-resolution DNA methods confirm that the Bulgarian population is characterized by features of southern European anthropological type with some influence of additional ethnic groups. Implementation of high-resolution typing methods allows a significantly wider spectrum of HLA variation to be detected, including rare alleles and haplotypes, and further clarifies the origin of Bulgarians.
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

абе къде я четете тази история...след 100..години още ще плащаме за глупостите на комунизма. Българите са всичко друго, но не и славяни, а още по-малко индиици. Това, което е написал niks и redrum е така, въпреки, че историята не ми е силната страна, но има достатъчно литература, и тя не е апокрифна. Не знам защо решиха да нямаме държава преди 681???? Това са идиоти. Разбира се, че е имало държава преди 681. По отношение на това, дали българите са се смесвали и дали сме мелези, или какво беше - еми, много просто. Българите са изповядвали тангрианство, а религията е била винаги най-силно ограничаващият фактор за всичко. И в този ред на мисли - наскоро четах нещо от рода...въпреки, че Кубрат бил варварин и неграмотен, бил успял да прозре, че...дрън дрън..Кубрат е израснал във Византия и е отгледан с престолонаследника, мисля, че се казваше Константин. Там той е възпитаван и е получил изключително добро образование. Владеел е чужди езици, учил е астрономия, математика, и т.н. Бил е изключително високообразован за времето си и за варварин...
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

that Bulgarians are more closely related to Macedonians, Greeks, and Romanians than to other European populations and Middle Eastern people living near the Mediterranean.
Нормално е да сме "клоузли рилейтед", след като милиони етнически българи са трансформирани във фиромаджии или превърнати в румънци, или гърци...
 
От: От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Нормално е да сме "клоузли рилейтед", след като милиони етнически българи са трансформирани във фиромаджии или превърнати в румънци, или гърци...
особено в румънци, въпреки, че никой не говори за това. Какво е станало с българите там??? Мъгла, и след мъглата, пак мъгла...
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Ако не се лъжа, четох, че когато българите се заселват на балканите, първо отвъд, след това от тук Дунав, и притопяват славянските племена.
И през годините българите са се омешали, било то със турци, гърци, румънци, цигани и етц.
И това което казаха по-горе, че нашата раса е една от най-чистите, е вярно, поне според мен, сравнение със едни французи, или едни германци (на Хитлер от чистата раса нищо не остана :D:D{Болна тема..}), където има от всичко дето се казва.
Такива са ми наблуденята, и от това което съм чел това знам, все пак съм 10 клас, и още не съм учил българската история задълбочено. :)
 
От: Re: Имало ли е БГ държава преди 681?

направо сме ги претопили :)
По-скоро обратното за съжаление. Всъщност тези процеси продължават и до днес в Сърбия, Гърция, Румъния и Македония.

@фена01
Ако не се лъжа, четох, че когато българите се заселват на балканите, първо отвъд, след това от тук Дунав, и притопяват славянските племена.
И през годините българите са се омешали, било то със турци, гърци, румънци, цигани и етц.
Нужно ти е да четеш повече. Масови смесени бракове никога не е имало, особено пък с хора от друга религия, като цигани и турци. Това е някакъв абсолютен абсурд и тъпизъм.
 
От: От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Нямах предвид масово, а естествения ход на природата.
Аз не 1 съм виждал цигнин със българка или обратаното.
А по време на робството, едва ли не е имало изнасилваня или пък съжителство на българки със турци или обратното.
Както казах по-горе, не говорим за нещо масово, а за отделни хора.
За славяните незнам, не съм информиран добре, и няма да говоря.Само ще кажа, че докато четях темите по история за матурата, видях, при произход на Българите и славяни, и за тях имаше доста подробни описания.
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

“ Кубрат, княз на хуните и племенник на Орхан (Юрган Телес), като юнуша бил кръстени възпитан в Константинопол в самите недра на християнството и израснал в императорския двор. той бил свързан с близка дружба с Ираклий (бъдещия император) и след неговата смърт, обсипан с неговата милост, оказвал признателна преданост към неговите деца и съпруга Мартина. Със силата на святото и животворящо кръщение, което бил получил, той побеждавал всички врагове и езичници”.

Хронистът Йоан Никиус (VII век)
 
От: Имало ли е БГ държава преди 681?

Панславизмът тръгва с основната идея, че руските “славяни” трябва да завладеят първо Османската империя, после Европа и накрая целия свят (!!), което се разбира от Азовския завет и “Начертанието” на Петър І Велики, както и “Начертанието” на Екатерина ІІ Велика.

През 1595 г. Русия още не е Велика сила и не е съпричасна на илирийската идея, а отскоро е завладяла Казан, и е покорила волжките българи.

Ще минат само 100 г. и илирийската идея ще продължи да се развива като панславянска доктрина, лансирана от гръцкото духовенство със сръбско “посредничество” на Петър І Велики. За известно време тя ще има формата на т.нар. гръцка идея при руската императрица Екатерина Велика с идеята, че Русия, като най-голяма „славянска” империя трябва да покровителства всички „славяни”, и да ги освободи от турците, както и да възстанови Византия.

Според плана синът на Екатерина Велика, който говорил зле на руски но затова пък на отличен гръцки (защото е възпитаван от гръцки придворни велможи) трябвало да стане император на вече възстановената Византийска империя. Никъде в този план не се споменават българите, камо ли да става и дума за свобождението им.​

Това е доктрина възпрепятствала българската държавност, набивала комплекс за малоценност и донесла неизброими страдания и геноцид над българите. Нейни проявления са и до днес македонизмът, политиката на Гърция за гърцизиране на българите в Беломорието и Албания (и до сега), кражбата на българското сирене, кисело мляко, българския фолклор и танци, и обявяването им за “елински,” издаването на помашко-гръцки речник, както и толерирането на татаризма и до сега в Руската федерация.

От времето на Петър І Велики чак до края на ХХ век Русия ще глези и олерира Сърбия, Гърция, Влашко (Румъния) за сметка на България и ще води политика на купуване на българската интелигенция с цел славянофилията (русофилията) да бъде еталон в България.

За разлика от България на Сърбия ще се отпускат милиони рубли само за да се стимулира сръбско национално освободително движение против Турция, а Сърбия ще стане основния проводник на панславизма (антибългаризма).
 

Горе