Имам един тъп въпрос

Беджев Стил

Well-Known Member
Отваряте онлайн магазина от браузъра на мобилен телефон. Отивате на контакти и виждате телефон за контакт. Искате да позвъните да попитате нещо. Как процедирате:
-Запомняте телефонния номер и после го набирате.
-Записвате си го на хартия и после го набирате.
Как според Вас го правят повечето потребители.
Има ли по лесен начин?

Още един тъп върпос:
Сложили сте си линк към фейсбук страницата, но като кликнете тя се отваря през браузър. Има ли начин да се отвори през приложението за фейсбук
 
клиентите доверяват ли се на това, понеже е малко разпространено
Нямам наблюдение, но винаги може да се напише кликни за да набереш. *ама не знам дали клиентите биха звъннали по принцип, малко са стипце хаха :),по скоро може да опиташ с вайбър чат
 
Ето как аз съм преценил да го направя в магазините които създавам: http://watches.prodava.info/bg/
С отваряне през мобилно у-во, клиента може да кликне на телефонния номер под логото или на този в контактите във footer и би трябвало номерът да се индексира от тел и да даде възможност за директно избиране.
Мисля, че това е един мн. добър и удобен начин. Няма смисъл да се копира, записва, помни, диктува и др. Просто клик върху него и готово-номера се избира.
До сега "рекламация" за внедряване на този начин от възложител или клиент не съм имал.
 
Въпросът не опира само до бързина и удобство. Аз предпочитам да си запиша номера на лист. Много често пазарувам от онлайн магазини и ако всеки път индексирам номера, това означава да си напълня телефона с номера, които ще ми трябват само еднократно.
 
Ако не може набиране чрез клик - с копи пейст.
Но е важно да отбележа, че ако искаш мнение от този форум ще имаш доста изкривени резултати в сравнение с действията на масовия потребител, вероятно повечето хора тук имат компютърна грамотност далеч над средното ниво.
Мога да дам телефона на майка ми и да видим как тя ще набере номера? :D
 
Izvunzemen, напълно си прав.
Трафика ми идва почти само от мобилни устройства и се мъча максимално да мисля и действам като потребител, за да направя дизайна максимално удобен
 
Слагаш си бутонче телефон, който при натискане прозвънява зададения номер /бутончето да се появява само на мобилна версия/
 
Ако няма линк за набиране, copy->paste от контакт страницата в дайлъп-а. :)

Това с писането не знам дали още се практикува, дори като ти диктуват телефонен номер по телефона,пак записваш в някакъв нотс апп или другаде. :) Естествено, ако имаш химикалка и листче под носа, ще се възползваш 100% от това. :)
 
Според мен, тел. номер трябва да е кликабъл за директно обаждане, понеже през телефона стават доста повече спонтанни поръчки, отколкото от десктопа, където се почва вече едно сверяване на цени, доставки, а и колко хора си носят в себе си химикалка и лист да преписват номера, докато намерят нещо за писане, то са забравили какво искат да купят.
 
Дали някой е направил изследване колко хора знаят как се копира текст в Андроид. Даже и аз се омотвам и страшно ме дразни копирането на текст в Андроид :)

Но на много малко сайтове пък съм виждал кликаем номер на телефон
 
Омотаването не е проблем.
 

Горе