Имам нужда от малко съвети за моя сайт

livpool3516

New Member
Нов съм в тази област като цяло. Напълно нов. Занимавам се от горе-долу месец. Направих си сам сайта като до сега не бях програмирал, а още по-малко бях се занимавал с какъвто и да е онлайн бизнес. Реших да започна с новинарски сайт. Знам че е тегаво, но в тази област съм горе долу вещ и знам от какво точно имам нужда от към поддръжка на сайта и развитие.

На много места четох за различни начини за изкарване на пари чрез собствен сайт и се спрях на Гугъл Адсенс. Ето това е моят сайт - http://matchzone-bg.com/

Сайта е на горе-долу месец. Докарвам средно по 350 уникални посещения на ден. От Адсенс обаче не получавам почти нищо. Явно някъде бъркам и не правя нещо както трябва. Тъй като за около 300-350 уникални посещения получавам 1-2 клика от по 1 цент.

Бихте ли ми дали някакви съвети за това как да оптимизирам приходите си ? Знам че при толкова малко посещения не мога да очаквам да получавам кой знае какви суми, но мисля че това е прекалено малко дори за български сайт.

А и въобще Адсенс ли е най-добрия вариант, който мога да избера за да си докарвам приходи от този сайт ? Като цяло бих се радвал да чуя съвети от хора врели и кипели в тези среди и да науча нещо ново.
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Здрасти, сайта ти е много готин, но кофтито е, че в България рекламодателите не са много дашни. Аз бих ти предложил да сложиш на ротация на няколко букмейкъра афилиейт банерите, по може да докараш нещо. За момента лиценз имат efbet и betfair, като вторите още не са пуснали офицаялно за България нищо конкретно. Другото, което можеш да направиш е да намериш хора със сайтове за прогнози и да им предложиш платена реклама. На първо четене това ми дойде на ум, но ако се сетя за нещо друго ще ти драсна пак.
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Мхм мерси. Ами ще пробвам с ефбет, а относно работата с реални рекламодатели горе долу какви са цените там ? И като цяло на толкова малко трафик през сайта има ли вариант някой да се съгласи да плаща за реклама ?
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Не съм наясно с цените, но при този трафик надали ще има рекламодатели, които да се избиват за реклама при теб или поне не на задоволителна цена. По какъв начин разпространяваш сайта си :?
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Ами основно фейсбук. Всъщност само фейсбук. Не съм много наясно с оптимизацията и сайта не е много добре оптимизиран и не мога да разчитам на гугъл по никакъв начин.
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Пробвай да си направиш няколко регистрации в големи български форуми, които позволяват линк в подписа. Пускай по няколко поста, няма да ти отнема повече от 10-15 минути, а сто процента ще зарибиш някой футболен фен. Ако може и да са спортни форумите, но не съм запознат има ли налични такива. Пробвай да си пускаш новините във svejo ще идва и от там някой посетител, тук във форума се организират хората и си нацъкват гласовете. Гледам имаш и раздел за прогнози. Разтърси се за някоя друга група за прогнози и пускай по някоя прогноза от името на сайта. Това ми дойде в този късен час, като безплатни методи за лека популяризация.
 
Здравей, и добре дошъл. Радвам се, че си с нас и си почнал да правиш онлайн проекти.

Супер е сайта, като за сефте. ;) Естествено след време ще правиш и в пъти по-яки. Ще имаш експертно око за много неща онлайн.

Адсенс за БГсайтове винаги ще е тегав вариант. Но пък в сравнение с други мрежи си е супер добре. ;) Имам няколко предложения за теб точно в тази насока:

1. Подобрен дизайн, оптимизиран за добри рекламни позиции
2. Вдигане на трафика още

Това са ключовите моменти при теб. Най-добре е продажба на директна реклама, но това е трудна работа и пак е нужно да си силно име в областта си, както и пак е свързано с трафик. Няма как. ;)
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Мерси за съветите. :)
Работя по въпроса с трафика, а относно дизайна и там ще се задействам.
 
Моля. С нещо готово си като платформа, предполагам. А дизайна. Може да се вземе нещо премиум като дизайн и си готов. Малко къстамизиране и вече имаш професиокално изглеждащ медиен сайт. ;)

За приходите знаеш какво да направиш - да увеличиш трафика към сайта. Сложи си първа цел 500 на ден. После качвай - 1000, 5000, 10 000 и така. :)
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Преместихме сайта на Уордпрес, направихме доста големи промени. В момента докарваме около 3500 импрессии на ден и между 1200 и 1500 уникални. Бих се радвал да чуя мнението ви за новата версия на сайта.
Все пак от адсенс продължавам да получавам изключително малко. Бихте ли ми дали някакви насоки за платена реклама. При сайт от този вид и с тази тематика колко бих могъл да взимам на 1000 импресии дневно, къде да търся клиенти и въобще къде мога да прочета, за да науча малко повече за продаването на рекламна площ в интернет. Разгледах доста теми в сайта, но не намерих конкретна за начинаещи като мен.
 
Последно редактирано:
Сега сайта изглежда много по-добре. Особено с наредените горе клубове. Ето моите препоръки, дано са от полза:

1. Допълни горното меню;
2. Оправи перма линковете;
3. Интегрирай един десен банер - квадрат, може би до слайдъра или след първия уиджит в дясно;
4. Оправи фавиконката, че не отговаря на цветовете на сайта, синьо докато всичко друго ти е червено, бяло и черно малко е странно;
5. Намести добре горения банер в хедъра, че не изглежда добре така изнесен нагоре;
6. Запълни добре дясната част на сайта - сайт бара до долу е елементи;
7. Направи футъра богат на линкове и елементи;
8. Може да сложиш някакъв интересен бекграунд, ако не реклама към определена секция, поне за фон, но бледен, да не пречи на окото;
9. Интегрирай някой интересен уиджит - прогнози, класация във всяка страна на отборите, видео секция, предстоящи мачове и т.н.

За момента това ми идва на ум. Ако нещо се сетя още, ще пиша. Надявам се и колегите да споделят. Не гледам много футбол, за това и някой фен ще е добре да се изкаже по въпроса тук. :)
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

трудна работа с такъв сайт...
футболните фенове не са особено интелигентни и 350 са много малко...
също така фб трафика не е много качествен

или трябва да докарваш десетки хиляди (дори стотици) за да може да изкараш някой лев
може да пробваш някой сайт с клюки, голотии, простотии, скандали и т.н. - това също се търси много и разширява обхвата - освен мъжка аудитория, ще хванеш и женската

при новинарските сайтове трябва да се залага на бранд
всеки който се интересува от футбол вече е избрал един от големите сайтове които може да предложат повече
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Мерси за съветите ще се постарая да ги изпълня... а да питам Блинки, какво трябва да направя, за да мога да пускам теми в секцията "Рекламна Борса" ?
 
Re: От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Мерси за съветите ще се постарая да ги изпълня... а да питам Блинки, какво трябва да направя, за да мога да пускам теми в секцията "Рекламна Борса" ?

Да, ще отговоря. Виж тук: http://www.predpriemach.com/faq.php

Но и погрижи се за тази червена репутация, че и това също си е пречка. ;) Най-малкото за търговията ще ти играе лоша роля. ;)
 
От: Имам нужда от малко съвети за моя сайт

Добър ден на всички, реших да не отварям нова тема, а да пиша тук тъй като аз също имам нужда от съвет за моя сайт. Имам фирма извън територията на България и сайт за ремонт на компютри и разработка на сайтове, но ми е много трудно да избера визия. За сега съм се спрял на два варианта: първи вариант можете да видите тук tietofix.fi, а втори вариант kotisivut.tietofix.fi/index.html. Тъй като съм нов съм написал линковете без (www). Дано не се счита това за нарушаване на правилата... Визията на първи вариант беше html, а сега е wordpress тъй като wordpress е добре оптимизиран обаче ми се струва много тежък. Та по темата много ми е трудно да избера. Вие как мислите и какво бихте ми препоръчали? Благодаря предварително
 

Горе