Имам проблем с PayPal

alex_e

New Member
Ползвам PalPay от 7 - 8 години. До вчера не съм имал никакви проблеми. Но вчера получавам съобщение, че съм извършил 4 разплащания към един и същ потребител Skype Communications Sarl в левовата равностойност на 11.50 евро. Три от едната и кредитна карта регистрирана в PalPay, и едно от другата кредитна карта, също регистрирана там. Веднага се обадих в банката издател и блокирах и двете карти.Сумата не е голяма, ще го преживея някак, но пък защо да ми откраднат парите. Нямам абонаменти , или някакви други регулярни плащания, а 11.50 евро е последната разпоредена от мен сума като Skype кредит в края на м. юни.Някой има ли идея как да информирам PalPay , и да си поискам парите обратно? Благодаря Ви!
 
Като си вкарвал този Skype credit си направил billing agreement със skype, който им позволява всеки месец да теглят тази сума. Предполагам, че автоматично ти презареждат кредита, когато свърши. По принцип ако не искаш да го правят, трябва да влезеш в пейпал и да отмениш този billing agreement. Иначе ако отворищ диспут в paypal като "unaothorized payment" може и да ти върнат парите.
 
От: Имам проблем с PayPal

Аз така съм правил на познати услуга да им заредя скайп и с чекнато автоматично зареждане , веднага като намалее сумата зарежда автоматично, ако ползващия е заплес като мен, може да се чуди защо още не му е свършил кредита:)
 
От: Имам проблем с PayPal

Много тъпо с тези абонаменти, особено когато няма опция да се премахне автоматичното подновяване на месечния абонамент. И на мен ми дръпнаха така преди 2 дни от един сайт. Единствения начин да спра плащанията беше да да си закрия акаунта.
 
Не е вярно това, можеш да влезеш в пейпал на "My preapproved payments" и да го спреш / отмениш това автоматичното плащане.
 
От: Имам проблем с PayPal

От скайп махни отметката за автоматично плащане, когато го зареждаш следващият път. Иначе, последвай и съвета на rds100.
 
От: Имам проблем с PayPal

Проблема е че хората подписват Agreements с Paypal и не четат за какво се абонирват( и после сайтовете им били виновни при положение че те са се съгласили).Тези споразумения могат да се изтрият от "My preapproved payments" .
 
От: Имам проблем с PayPal

Отидох там където ме посъветвахте, за което Ви благодаря! Нямам абонаменти; нямам и предварително одобрени плащания! Освен това, защо 4 транзакции - с малки суми, но редовно?!
 
От: Имам проблем с PayPal

Ами нали точно това казахме. Имаш отбелязано автоматично зареждане в скайп. Не в пей пал. Когато кредита падне под 2 евро. Зарежда автоматично 10 евро и понеже си горд европеец имаш 15 процента бонус - 11.50 евро - voilà
 
От: Имам проблем с PayPal

Благодаря на всички които се отзоваха на молбата ми за помощ! Нали има една поговорка, че човек цял живот се учи и си умира ненаучен. Установих,че плащанията са неоторизирани от мен, но на практика са направени от лице, имащо право да го направи. Жена ми, горката, видяла един клавиш в скайпа си, и взела да го натиска, видяла ,че скайп кредита и расте, ама си помислила,че печели по някъква друга линия, и понеже в момента не сме заедно, днес ми се обади да ми се похвали, колко много пари е спечелила, като отидох в история на плащанията и се оказа , че тя ме е "ограбила" и даже и днес се е опитала пак да ме "краде", обаче, аз вчера си блокирах картите, и днешното плащане е в процес на разглеждане. Всичко е добре, когато завършва добре! Още веднъж Ви благодаря за отзивчивостта!
 
От: Имам проблем с PayPal

Установих,че плащанията са неоторизирани от мен, но на практика са направени от лице, имащо право да го направи. Жена ми, горката, видяла един клавиш в скайпа си, и взела да го натиска, видяла ,че скайп кредита и расте...

И защо блокна картите, като можеше да прекратиш достъпа ѝ и да откриеш скайп на нейно име... :D
 
От: Имам проблем с PayPal

Няма ли някаква защита тази опция със зареждането... аз редовно оставям лаптопа пуснат, а дъщеря ми редовно си говори с баба си по скайп... утре да не се събудя ограбен, а малката да е забогатяла :)
 

Горе