Има ли българи?

От: Има ли българи?

Мисля че става въпрос само за децата, на които турския е майчин език. Отдавна го има като избираем и се изучава в училище. Не виждам нещо ново.
 
От: Има ли българи?

Абе ако майка ми е индийка, Лютфи-то ще ми осигури ли 4 часа уроци по санскрит?

Или да бе. В нашата действителност, "майчин език" значи турски.
 
От: Има ли българи?

В София и областта трябва да се изучава шопски език! За Западна България това е майчин език.
Дали обаче това има в предвид така наречения министър?
 
Да бе, нали онази Зейнеб ли ква беше министърката, каза че ако влязат на власт, то със сигурност всяко дете щяло да си носи и учебници по турски.
 
От: Има ли българи?

Той Местан смята и за съвсем нормално до буквара, в чантите на учениците да има и буквар на "майчин език"...
Принципно нямам нищо против да четат и учат каквото си искат - някой учи английски, друг турски.
Обаче, официалният език, на който трябва да говорят е, и трябва да бъде БЪЛГАРСКИЯТ!!!
Супер жалко е като влезеш в училище "Васил Левски" в Хасково и не може да чуеш една българска дума в коридорите...
 
От: Има ли българи?

Някой запознат ли е, дали в УСА има подобна практика. Като се има на предвид милионите испаноговорящи и още един куп други.
 
От: Има ли българи?

съмнявам се това да стане факт...
като искат да учат - 7-ми час и да не е задължителен - който иска - да ходи да го учи :D
 
От: Има ли българи?

Някой запознат ли е, дали в УСА има подобна практика. Като се има на предвид милионите испаноговорящи и още един куп други.

Там испанският си е направо официален език. За да бъде успешно подобно нещо, определено трябва да има толерантност между етносите, а държавата от своя страна да не толерира едните за сметка на други.
 
Аз смятам "новината" от 7 юни 2012 (да от преди една година е) "случайно" разпространена днес че е последен опит на пропагндната машина на герб... който доказват че са най долната партия съществувала някога като продължават да се опитват да промива мозъците на хората... опит да се разиграва етническата карта за нещо което не вече точно така ... (всички коментари са от днес което ясно показва че някой в централата на една тоталитарна партия провежда активно мероприятие разпространявайки точно днес тази новина като изпользва сайта на НФСБ защото няма дати на новините...)
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1411192 ето я новината от преди една година

а кой беше вероятна патерица на герб и е подкрепен от турция номер 6 НДСВ и коалициония им партньор Касим Дал .... повече тук
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=42539&p=434520#post434520

Чеситита демокрация шефе!
Утре очакваме освен да учат майчин език, да могат да пазаруват и с лири.
Заеби, думи нямам!

Мерси :) за икономиката и за теб важи това което написах и на mathematician и ако не мислиш че не съм прав ще поспорим :)

Иначе ако ще разиграва етническата карта което НЕ го смята за правилно
всъшност ДПС не подкремена от турция партия за тези избори макар че обира етнически вод а си има нова такава която приятеля на ББ Ерджеп Ердоган препоръча на изселниците която щяла да си следва линията на турция... и вероятно ако беше успяла щеше да е една от патериците на ГЕРБ... такива повеи се усещаха след като тази партия влезе в коалиция с НДСВ :)

"Трябва да подкрепим номер 6 в интегралната бюлетина, като не се отклоняваме от линията на Турция".
http://www.mediapool.bg/изселническ...сува-за-партията-на-касим-дал-news206054.html
Очевидно обаче, както подсказаха от ДПС, не случайно Турция дава подкрепата си главно на Касим Дал и започна да пренебрегва ДПС. Това е, защото проислямското настоящо управление на Турция очевидно е искало от ДПС подобна извънсветска ориентация. Значи Касим Дал е обещавал на Турция точно това от името на своята политическа формация и затова получава подкрепата на турската власт. ДПС обаче, с оплакващ се тон подчерта, че са удържали на външния и вътрешен натиск и са запазили „светската ориентация“ на партията ДПС, като въпреки намалената подкрепа на Турция
http://televizia-bg.info/дпс-призна-за-скандалното-в-битката-с-к/



Както казах това не е правилната карта за разиграване защото стават инересни интерпретации... правилно е да се върнем към началото и да заемем позицията на Левски :)
http://www.vasil-levski.org/


I. Демократска република


2. Сегашната деспотско-тиранска система да заменим с демократска република
П о д б у д а. Тиранството, безчовещината и самата държавна система на турското правителство на Балканския полуостров.

Ц е л. С една обща революция да се направи коренно преобразуване на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление). На същото това място, което нашите прадеди със силата на оръжието и със своята кръв [са] откупили, в което днес безчовечно беснеят турските кеседжии и еничери и в което владее правото на силата, да се издигне храм на истината и правата свобода. И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи.

За извършването на такава революция са нужни:
1) уреждане [организация], 2) пари, 3) хора, 4) оръжие и други бойни потреби.

За да се приготви всичко това и се извърши самата революция, наредиха се хора, избрани със съгласието на по-голямата част от българския народ, [които] съставиха Централен български революционен комитет.

Ние гоним царя и неговите закони

В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци].

В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република.

Левски до чорбаджията Ганчо Милев
в Карлово, 10.05.1871 г.

За враговете на демокрацията и републиката - смърт

Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.

Из "Нареда [проектоустава] на работниците
за освобождение на българския народ" -
наказателен закон, § 3

В последното ако се направи широка инерпретация трябва всяка партия в което управление е имало най малкия помен за култ към личността и оптити за налагане на дори мека диктатура ако не друго най- малкото трябва да ги е срам :clap: заради това как са престъпили словото на Апостола

Усещам как някой хора ще им е тежко че Левски е бил чак такъв демократ и е вярвал в демокрацията толкова много :) ама на моите виждания ми подхожда перфектно :)
 
Последно редактирано от модератор:

Горе