Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

AMOUN

Well-Known Member
Имам една идея като се върна от моренцето да направя една кръчма..
но не каква да е кръчма а нещо като клуб който не е отворен за всеки минувач
всички печалби от този клуб ще са за за благотворителност - към една организация в смисъл аз печалба не искам да правя от него, а с изкараните пари са се помогне на тези които се нуждаят... не ме мислете за филантроп - и стотинка няма да отиде за хората, а за животните ще е всичко. :)

Та някой знае ли как стоят нещата? чувал съм че като е клуб а не бар се минава метър за някои неща по лесно е отваряннето и документите. Къде да ходя да разпитам септември
но все пак предпичитам да разбера поне долу горе как стоят нещата преди да тръгна да обикалям по адвокати
пак казвам не го правя за печалба ще е по-скоро клуб и парите отиват за благотворителност ДО СТОТИНКА!
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

Заведение е и по-скоро клуб не мисля, че би трябвало да е от трудно. Трябват до няколко документа, като единия е търговия за алкохол, който се дава от общината. От там ще стане и ясно за капацитета на заведението и до къде то се разпростира. Изрядни разрешителни от ХЕИ и Пожарната. Може да изпускам нещо, ако може всеки друг да ме допълни. Ако се намираш в жилишен комплекс и си обграден от блокове, както и имаш музика, която е вероятно да пречи на живущите, се предоставя и подписка от тях.

От административна гледна точка: фирма; подписани договори с фирми доставчици на продуктите; договори с наетия персонал; един фиктивен счетоводител, който да ти завежда сметките месец за месец и да те отчита края на всяка финансова година; организарана система за сметки, отчети и плащания (по възможност с компютър).

Маркетинг, ти си чат тук. Мисля, че ще се справиш. Както се вика с една FB група може да се пълни добре. Но е хубаво да се знае, че съшествува и определо му измисли една отличителна черта пред останалите, за да лови с нея. Иначе ще е поредното клубче или заведение. Може да се хванеш това за благотворителността, мисля, че ще работи добре. ;) Мисли и за ивенти...това пак е част от персоналността на всяко едно искащо да се отличи заведение.

Мениджмънт - един от персонала, по-опитен, може да върти тези неща - достачици, персонал, отчети и т.н. Опредлено трябва да е стабилен и да има топки.

Предполагам има по-опитни от мен тук, аз разсъжддавам от гледна точна на предприемач, но никога не съм се сблъсквал. Стигал съм до ниво - плануване на място, визия и трафик. Успехи.
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

В Пловдив има един "бар" който явно заради минаването на метъра се води Бирен Клуб Авитохол . Даже заведенията са две (едното до дома на младоженеца , а другото в Кичука) и вътре всичко е евтино , само се плащаше по 3 лв. за всеки посетител и после ядене и пиене на корем . Как стоят нещата не съм запознат но явно има многооо по голяма далавера да го направиш клуб отколкото бар .
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

абе тея работи ги знам.. аз за по тънка информацияпитам.. иначе съм имал бар преди време... ама сега как стоят нещата и има ли вратички разни - все пак печалбата ще е за благотворителност - та от там и данъци нетрябва да има
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

Мисля си и аз подобно нещо (отварянето на клуб или дискотека) в близките години, но нещата стоят много лошо. Айде с тъпата държава и още по-тъпите закони ще се оправим, но с мафията... Не забравяй, че повечето нощни заведения са на тесен кръг хора, които ще ти позволят отварянето на такъв срещу много голям процент. Иначе... рязани пръсти и т.н., сещащ се...
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

Това, че ще е с цел благотворителност не те спасява от данъците и осигуровките. Няма начин да бъде организация с идеална цел, защото ще продаваш продукти.
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

Това, че ще е с цел благотворителност не те спасява от данъците и осигуровките. Няма начин да бъде организация с идеална цел, защото ще продаваш продукти.

Ми ок ама аз не искам и стотинка от тая печалба тя заминава за благотворителност не за мен... аз не искам да печеля от това заведение.

Знам че имаше нещо прави се клуб и така много неща са по друг закон
както разликата между кафе аперитив и бар, примерно.
нищо отктомври ще поразпитал и ако не ми е минала музата ще направя :)

фози - ти не си ме разбрал - под клуб не разбирай дискотека или нощно заведение не такъв клуб
под клуб се разбира че заведението не работи с всички случайни клиенти а е само за определен кръг от хора, неможе ти да го видиш и да се мушнеш вътре ако не си член примерно.
азне го правя за печалба това - за ад направите печалба от кръчма се искат мноого пари много солидни връзки и многооо труд - което не е в моята част :)
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

Най-лесният и законен начин е следният: Създава се организация с идеална цел в частна полза. Има си закон за тези организации. Има и някои специфики в счетоводното и данъчно отчитане. Трябва ти счетоводител, който е наясно с отчитането на тези организации, защото има специфики и хватки. Уставът на тази организация трябва да ти го напише юрист, за да е в тон с твоите цели и юридически да е издържан. Приемаш членове, определяш им членски внос. За самата консумация не трябва да се плаща, защото в противен случай отиваш в търговската дейност - трябва касови апарати, данъци и всичко останало. АКо не се плаща за консумацията - няма търговска дейност, няма касови апарати, няма данъци и т.н. Можеш да проучиш и чужд опит - например рокерските организации си имат такива затворени клубове. Важното е да направиш подбора на членовете, за да не те изпържи някой. А как точно ще си събираш парите за консумацията - си е твой проблем. Естествено ако имаш персонал няма как да избягаш от осигуровки. Горе долу такава е схемата.
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

Ами добре но те всички доходи ще заминават за благотворителност наистина - така че и да има данъци и подобни те юе се зануляват защото няма да има печалба...
всмисъл аз не търся вратичка в която да мога да лъжа държавата и да лапам печалба а искам наистина колкото се изкара да заминава по направление
да се самоиздържа кръчмата и печалбата да заминава за благотворителност
 
От: Има ли запознати с отварянето на заведение? - клуб

Има една подробност в ЗКПО - не всички дарения се признават за данъчен разход. Освен това има даже за тези, за които се признава фанъчен разход - той винаги е процент от печалбата - за кои 10, за кои 50 %, но никога цялата печалба. Освен това точно даренията за животни е съвсем възможно да не са в категорията на данъчно признатите разходи.
 

Горе